Detox- kuuri – turhat kemikaalit pois kehosta!

Detox- kuuri- turhat kemikaalit pois kehosta. On aika hauskaa, että detoxista puhutaan detox-kuurina, vaikka se pitäisi nimenomaan olla nykyaikana ELÄMÄNTAPA. Monet aloittavat detoxin parantaakseen oloaan ja vähentääkseen turvotusta. Valitettavasti nämä lyhyet kuurit eivät poista itse ongelmaa, vaan detox pitää ottaa osaksi jokapäiväistä elämää. Detoxin avulla saat hyvän olon ja kirkkaan mielen. Detoxin vaikutus perustuu siihen, että se puhdistaa kehoasi turhista kemikaaleista ja toksiineista. Kemikaaleja ja muita saasteita saat kehoosi monenlaisista eri lähteistä kuten ilmasta, ruoasta, pesuaineista, muovista ja lääkkeistä.

Detox- kuuri - turhat kemikaalit pois kehosta!

Detox- kuuri – turhat kemikaalit pois kehosta!

Hyöty yksinkertaisimmillaan: VOIT PAREMMIN niin henkisesti kuin fyysisestikin, kun kehossasi ei ole turhia kemikaaleja tai saasteita. Olosi on kevyempi ja energisempi, eikä sinua väsytä enää. Lisäksi painosi alkaa tippumaan ja turvotus vähenee. Jos kärsit iho-ongelmista kuten aknesta, finneistä, tai atooppisesta ihosta auttaa ruokavalion tarkastelu myös näihin!

Optimoimalla ruokavaliosi ja ihon puhdistustuotteet, pääset helposti loistaviin tuloksiin!

Detox- kuuri - turhat kemikaalit pois kehosta!

 

Detox- kuurin lyhyt ABC

Detox-elämäntapana ei ole mitään rakettitiedettä ja kerron sinulle muutamia vinkkejä, joilla voit aloittaa puhtaamman detox-elämän, joilla saat turhat ja vaaralliset kemikaalit sekä toksiinit kehostasi pois. Toksiini on eläimen, kasvin tai mikro-organismin tuottamaa myrkyllistä ainetta. Toksiini aiheuttaa häiriöitä normaalissa fysiologiassa ja vaikuttaa kielteisesti kehon toimintaan. Pääset todella pitkälle, kun syöt terveellistä prosessoimatonta kotiruokaa. Suosi luomua niin paljon kuin mahdollista.

 

Pese kasvikset huolella aina ennen käyttöä!

Vaikka Suomessa on puhdasta ja terveellistä ruokaa, niin sitä tosiasiaa ei voi sivuuttaa, että esimerkiksi tavallisissa kasviksissa ja hedelmissä on torjunta- ja säilöntäaineita, vaikka ne ovatkin kotimaisia. Minimoidaksesi kemikaalit voit pestä kasvikset ja vihannekset esimerkiksi soodapesulla. Soodapesussa kostutetaan kasvikset ensin vedellä sitten voit ripotella märkään, mieluiten luomupuuvillaiseen kankaaseen ruokasoodaa ja hieroa sillä kasvisten pinnat pyörivin liikkein. Huuhtele kasvikset lopuksi huolellisesti. Voit myös tehdä kasviksille etikkahuuhtelun. Sekoita isossa astiassa kaksi osaa vettä ja yksi osa etikkaa. Laita kasvikset veteen noin 10 minuutin ajaksi ja huuhtele huolellisesti. Muista että, myös roskaruoka, makeiset ja muut ruoat sisältävät runsaasti erilaisia lisäaineita ja muita kehollesi sopimattomia aineita.  Suosi siis mahdollisimman paljon puhdasta luomuruokaa.

 

Detox- kuuri - turhat kemikaalit pois kehosta!

Aloita päiväsi luomusitruunavedellä!

Tämä kikka on helppo ja nopea toteuttaa. Miksi juuri sitruuna? Sitruunat sisältävät muun muassa sitruunahappoa, kalsiumia, magnesiumia, C-vitamiineja, flavonoideja, pektiiniä ja limoneeniä, jotka parantavat vastustuskykyä ja taistelevat infektioita vastaan. Purista puolikkaan sitruunan mehu lasilliseen lämmintä vettä ja juo heti aamulla tyhjään vatsaan. Sitruunavesi auttaa ruoansulatusta, huuhtomalla myrkyt pois kehosta. Atomiyhdisteensä ansiosta se toimii syljen tapaan ja auttaa maksaa muodostamaan sappea, jota ruoansulatus tarvitsee. Sitruunat sisältävät paljon C-vitamiinia, joten se on erittäin hyvä flunssalääke.

 

Kuntoile sopivasti ja muista rentoutua!

Kuntoile sopivasti, koska hikoilu poistaa elimistöstä kuona-aineita ja toksiineja, mutta muista, että myös kuntoilu tuottaa huonoja stressihormoneja ja happoja kehossa, joten liiku sopivasti, älä liikaa!  Keho tuottaa liikkuessaan kortisolia ja pienissä määrissä se on hyvä juttu. Mikäli kortisoli ei pääse poistumaan elimistöstä, ollaan ongelmissa. Se on siis keholle välttämätön yleishormoni. Kortisolin tuotantoa, eli stressiä voi kyllä onneksi hallita helposti. Opettele siis rentoutumaan, tee rentoutus- tai meditaatioharjoituksia, kävele metsässä, kuuntele hyvää musiikkia, tai tee mitä tahansa mikä tuottaa sinulle mielihyvää. Muista, että keho ja mieli ovat yhtä ja molempien pitää olla kunnossa, jotta kokonaisuus toimii.

Detox- kuuri - turhat kemikaalit pois kehosta!

 

Chorella ja Spirulina ovat oiva apu kemikaalien ja toksiinien poistamiseen

Chlorella (Chlorella vulgaris) on yksisoluinen makean veden levä. Levä on väriltään vihreää ja sisältää vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, rasvahappoja ja lehtivihreää. Chorella-jauheella saat kuona-aineet liikkeelle ja lisäksi jauhe tukee maksasi toimintaa. Spirulina on taas mikroskooppinen levä, joka on luonnonmukaisesti kasvatettu kontrolloiduissa, puhtaissa olosuhteissa makeassa vedessä. Spirulina on väriltään syvän vihreää ja se onkin ravintorikkautensa ansiosta todellinen superfood. Se tekee hyvää myös verensokeritasapainolle ja aminohappojärjestelmälle.

Detox- kuuri - turhat kemikaalit pois kehosta!

 

Sanotaan, että suolistossa on toiset aivot, se on totta

Suolisosi voi hyvin silloin, kun se toimii optimaalisesti.  Mikäli sinua vaivaa esimerkiksi ummetus, ripuli, turvotus, hiiva tai ilmavaivat, kertoo se suolistosi huonovointisuudesta. Suoliston toimintaa vaikeuttavat muun muassa stressi, ylensyönti, liian vähäinen kuidun saanti, einespainoitteinen ruokavalio, ruuan kemikaalit tai liian vähäinen ruoan pureskelu. Suolistosta kannattaa siis pitää hyvää huolta!

 

Probiootit ja Prebiootit vatsan hyvinvoinnissa mukana

Saat suolistosi helposti kuntoon panostamalla siihen. Syö monipuolisesti, vältä stressiä, liiku aktiivisesti, pureskele ruoka huolella ja juo ruokajuomasi vasta ruoan jälkeen. Lisää myös probiootteja ruokavalioosi.  Probiootit ovat hyviä maitohappobakteereita ja ne auttavat muun muassa ruoansulatuksessa, proteiinien ja hiilihydraattien pilkkoutumisessa ja hyödyntämisessä sekä mineraalien imeytymisessä.  Jotta maitohappobakteerit toimisivat oikein, tulee sinun syödä myös prebiootteja. Prebiootit ovat sulamattomia aineita, jotka eivät imeydy ihmisen suolistossa, mutta joita maitohappobakteerit käyttävät ravinnokseen.

Maitohappobakteereja eli probiootteja saat esimerkiksi:

Hapankaalista, kefiiristä (se valmistetaan lisäämällä lehmän- tai vuohenmaitoon kefiirinsiementä aikaisemmasta kefiirierästä ja antamalla juoman käydä),  kombutsasta (kombutsa on sokeroidusta teestä käyttämällä valmistettu juoma) ja kimchistä (kiinankaalista tai muista kasviksista hapatettu korealainen ruokalaji). Mutta voit myös napata probioottisi helposti purkista, niinkuin itse teen. Huomioi kuitenkin, että kyseessä on laadukas eläviä probiootteja sisältävä valmiste.

Jotta saat prebiootteja syö esimerkiksi:

Linssejä ja palkokasveja, parsaa, sipuleita, marjoja, banaania, vihreää teetä, kauraa (jos se sopii ruokavalioosi)

Kirjoitukseni oli vain pintaraapaisu detoxsesta ja kirjoittelen aiheesta kyllä vielä laajemmin lisää! 🙂

<3 Tiina

 

Kategoria:
tiina-karjala

Tiina Karjala

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä? Lähetä minulle sähköpostia osoitteella tiina@ekoelamani.fi.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaali­kuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutiskirjeeni.

Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.
Something went wrong. Please check your entries and try again.