Ota huomioon nämä seikat ekologisia pesuaineita käyttäessäsi!

Ekologiset pesuaineet ovat paljon hellävaraisempia ja luontoystävällisempiä pesuaineita kuin tavalliset aineet, mutta niiden käyttämisessä kannattaa huomioida muutamia asioita. Ekologiset pesuaineet ovat kyllä todella tehokkaita pinnoille, mutta huomattavasti hellävaraisempia kuitenkin verrattuna tavallisiin pesuaineisiin.

Ota huomioon nama seikat ekologisia pesuaineita käyttaessasi!

Ekologiset pesuaineet ovat parempi valinta sinulle, ympäristölle sekä luonnolle

Ekologissa pesuaineissa hajusteet ovat myös aika maltillisia, joten ne sopivat hyvin myös hajusteherkille. Toki luonnollisista pesuaineista löytyy myös hajusteettomia vaihtoehtoja. Jos taas tykkää hajusta voi lisätä vaikka eteeristä öljyä pesuaineveteen, jolloin koko tila raikastuu.

 

Miten voit vähentää omaa kemikaalikuormaasi?

ekologiset pesuaineet

Ekologiset pesuaineet ovat tehokkaita, mutta ovatko sittenkään?

Monikaan ei varmasti tule ajatelleeksi sellaista seikkaa, että koska pesuaineet ovat hellävaraisempia, ovat ne hellävaraisempia myös viemäreille ja putkille. Tämä tarkoittaa sitä, että viemärit, hajulukot ja muut ”näkymättömät” putket yms. täytyy puhdistaa säännöllisesti, koska niihin kerääntyy helpommin likaa. Itse huomasin tämän asian ihan sattumalta käytettyäni jo pidemmän aikaa luonnollisia pesuaineita. Vessan- ja keittiön viemärit alkoivat haisemaan ja sieltähän se yllätys löytyi. Luonnolliset pesuaineet tarttuvat huomattavasti helpommin pintoihin ja viemäreihin, koska ne ovat hellävaraisempia pinnoille. Näin ollen ne muodostavat myös ei niin miellyttäviä tuoksuja 🙂

Onneksi tämäkin seikka on vältettävissä sillä, että muistat puhdistaa viemärit tarpeeksi usein. Muista, että myös pesu- ja tiskikone tarvitsevat säännöllistä puhdistamista, jos käytät niissä luonnollisia pesuaineita. Kannattaakin ottaa rutiiniksi puhdistaa nämä kaikki säännöllisesti, sillä jos et muista niin kyllä se haju muistuttaa sinua siitä 😀

 

Pesu- ja tiskikoneissa ekologiset pesuaineet

Pesu- ja tiskikone tarvitsevat myös säännöllistä puhdistamista. Huomasin juuri yksi päivä, että tiskikoneen sihtiin oli kerääntynyt aika kivasti rasvaa ja likaa. Tämän seurauksena pesutulos oli tietysti huonompi kuin normaalisti. Moni tekeekin muuten niin, että laittaa astianpesukoneen pesuaineen suoraa aterinkoteloon, eikä sinne perinteiseen pesuainelokeroon. Itse käytän myös tätä kikkaa ja puhdasta tulee!

Jos olet laiska siivoamaan, niin suosittelen silloin tällöin ripottelemaan viemäreihin ruokasoodaa ja kaatamaan päälle väkiviinaetikkaa. Seos alkaa kuplimaan kivasti. Kun kuplinta lakkaa, voit kaataa päälle kuumaa vettä. viemärit puhdistuvat kuin itsestään.

ekologiset pesuaineet

Ruokasooda

Ruokasooda on kätevä apu siivouksessa ja sillä putsaakin monia erilaisia paikkoja kotona. Itse käytän sitä muun muassa raikastamaan jääkaapin, sekä tekemään kahvipannusta raikkaan. Ruokasooda imee itseensä kivasti pahoja hajuja. Pesen myös ilmankostuttimen ruokasoodalla ja etikalla.

Etikka

Väkiviinaetikkaa voi käyttää hyvin myös siivoukseen, mutta itse en niinkään välitä sen tuoksusta, joten käytän sitä vähemmän. Käytän sitä lähinnä hajujen poistamiseen pyykeistä. Pesukoneessa käytän etikkavesiseosta huuhteluaineen tilalla. Lisäksi etikka poistaa todella tehokkaasti hajuja esimerkiksi vaatteista. Sillä saa hyvin hajusteellisella pesuaineella pestyt hajut pois, kunhan vain malttaa liottaa niitä tarpeeksi kauan. Itse ostin joskus käytetyn paidan ja se oli pesty hajustetulla pesuaineella, mutta sinnikkäällä liottamisella ja tuulettamisella hajut lähtivät pois!

<3 Tiina

 

Kategoria:
tiina-karjala

Tiina Karjala

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä? Lähetä minulle sähköpostia osoitteella tiina@ekoelamani.fi.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaali­kuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutiskirjeeni.

Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.
Something went wrong. Please check your entries and try again.