Kannattaako mehu-smoothiepaastoa aloittaa?

Miten happo-emästasapaino vaikuttaa koko terveyteesi?

Kannattaako mehu-smoothiepaastoa aloittaa? Kevät ja kesä alkavat lähestymään ja moni kaipaa oloonsa kevennystä, niin fyysistä kuin ehkä henkistäkin. Ehkä olet aloittanut uuden harrastuksen tai kuntoilun. Moni aloittaakin innokkaasti kuntoilun, mutta unohtaa että paketista noin 80 prosenttia vaikuttaa ruoka mitä syöt ja 20 prosenttia kattaa kuntoilun sekä muun aktiivisen toiminnan. Ruokavaliolla on todella suuri merkitys, harrastat sitten liikuntaa tai et. Moni etsii sopivaa ruokavaliota itsensä ulkopuolelta. Erilaisia ruokavalioita on tarjolla joka lähtöön, on ketoa, vegaanista, paleoa, vähähiilihydraattista ja onhan meillä on myös olemassa ah, niin ihanat suomalaiset ruokasuositukset :D.

Mistä tietää mikä ruokavalio sopii itselle?

Jokainen joka on saanut jollain tietyllä ruokavaliolla itselleen hyvän olon, haluaa tietysti että kaikki ympärillä olevat kokisivat saman ja kauppaa omaa ruokavaliotaan myös heille. Tämä on ihan ymmärrettävää, sillä kaikkihan haluavat voida hyvin. Mutta se mikä sopii sinulle, ei välttämättä kuitenkaan sovi minulle. Jokainen on yksilö ja jokaisella on erilainen keho sekä erilaiset liikuntatottumukset sekä stressitaso.

Click here to subscribe

Suomalaiset ravitsemussuositukset perustuvat runsaaseen hiilihydraattimäärään ja vähärasvaisiin tuotteisiin. En kannata sitä, että jokainen söisi samalla tavalla, sillä jokainen on yksilö ja se mikä sopii toiselle ei välttämättä sovi toiselle, kuten edellä totesin. Monet ovat herkkiä maitotaloustuotteille ja gluteenille. Jotkut ovat olleet herkkiä jo ihan pienestä pitäen ja joillakin herkkyydet voivat ”aktivoitua” vasta aikuisiällä, runsaan stressin ja muiden henkisten paineiden johdosta. Herkkyyksiin vaikuttavat myös happo-emästasapaino. Näitä herkkyyksiä ja tai allergiaoireita on vaikea huomata aikuisiällä ja lisäksi niihin suhtaudutaan ehkä vähättelevästi. Monet ovat myös tottuneet jatkuvaan huonoon oloon sekä erilaisiiin kipuihin. Oloa pidetään ”normaalina”, eikä välttämättä ymmärretä, että olo voisi tuntua paljon paremmalta ja terveemmältä ilman mitään oireita.

Kannattaako mehu-smoothiepaastoa aloittaa?

Miten löydät sopivan ruokavalion itsellesi?

Tähän ensimmäiseksi voisin sanoa, että et löydä sopivaa ruokavaliota ikinä itsesi ulkopuolelta. Aivan kuten monessa muussakin asiassa, et tule löytämään mitään itsesi ulkopuolelta, vaan sinun täytyy tehdä itsetutkiskelua ja ajatustyötä sen suhteen, millainen ruokavalio sinulle sopii ja mikä ei. Aikoinaan kun ketoruokavalio alkoi tulla suosituksi, myös minä mietin olisiko ruokavalio itselleni sopiva. Pohdin asiaa pitkän aikaa ja koska ruokavalio oli todella pinnalla ja sitä hehkutettiin, minusta tuntui että täytyyhän tätäkin koittaa.

Kuitenkin joku sisälläni totesi, että ”Tiina, rakastat ravintorikkaita smoothieita ja mehua, miksi aloittaisit sellaisen ruokavalion missä näitä ruokia rajataan”. Joten tulin siihen tulokseen, että en kokeile ketogeenistä ruokavaliota, koska en kokenut sitä itselleni sopivaksi ruokavalioksi. Se ei tarkoita sitä, ettei se olisi jollekin toiselle hyvä tai sopiva ruokavalio. Mutta pääpointtina onkin se, että JOKAISEN on löydettävä itse itselleen toimiva ruokavalio ja kuunnella sekä seurata kehon reagointia erilaisiin ruoka-aineisiin. Terve keho voi hyvin, eikä sillä ole vatsavaivoja, turvotusta tai pääkipuja tai muita fyysisiä oireita. On olemassa vain hyvä olo.

Click here to subscribe

Keholle on hyvä tehdä täysi nollaus ennen ruokavalion muuttamista

Kuten totesin edellä, niin useammille ihmisille herkkyyksiä aiheuttavat gluteeni sekä maitotaloustuotteet, mutta oireita aiheuttavat myös muutkin toksiinit kuten valkoinen puhdistettu sokeri, alkoholi, tupakka sekä erilaiset ruoista löytyvät lisä-, säilyke-, ja väriaineet. Kun näitä kaikkia on kehossa liikaa ja pakkaa on sekoittamassa vielä stressi, niin keho tulehtuu helposti ja alkaa tulla kaikenlaisia oireita, niin henkisiä kuin fyysisiäkin.

Kannattaako mehu-smoothiepaastoa aloittaa?

Mehu- smoothiepaasto toimii hyvänä ponnistuslautana

Jotta voisit löytää oikeanlaisen ruokavalion itsellesi, sinun kannattaa aina aloittaa kehon puhdistamisesta ja \”nollaamisesta\”. Kehon puhdistaminen onkin yksinkertaista aloittaa vaihtamalla raaka-aineita tai osa raaka-aineista luomuun. Luomulaatuiset tuotteet maistuvat paremmilta, eikätkä ne sisällä ylimääräisiä kemikaaleja. Toinen asia jonka voit helposti muuttaa on vesi. Hanki kraanaasi suodatin, joka puhdistaa vedestä kaikki ylimääräiset moskat pois. Itsellänikin tämä suodatin on vielä hankintalistalla, mutta juomme myös paljon luonnollista lähdevettä suoraa lähteestä.

Moni ehkä pelkää mehu- ja smoothiepaastoja, mutta nämäkin on meille maalattu huonoiksi ja ei toimiviksi keinoiksi. Fakta on kuitenkin se, että paastoilla on todella pitkät perinteet ja paastoja on käytetty kautta aikojen laajasti. Monet uskonnot ovat suosineet paastoamista. Ihmiset ovatkin aina vaistomaisesti tienneet, että säännöllinen lepo ja lataustauko antavat keholle tilaisuuden puhdistumiselle. Puhdistautuessa pääsee eroon kehoon kerääntyneistä myrkyistä ja kuona-aineista. Puhdistautuminen toimii aina niin kehon kuin mielenkin tasolla.  Varsinkin nykyaikana, meille tulee kemikaaleja joka suunnasta ja varsinkin ruoan kautta on kehon puhdistus äärimmäisen tärkeää oman hyvinvoinnin tukemisessa.

Kannattaako mehu-smoothiepaastoa aloittaa?

Eivätkös hedelmät lihota ja niissä on paljon sokeria?

Monet eivät syö hedelmiä, koska ne voivat aiheuttaa erilaisia vatsaoireita johtuen kehossa jo valmiiksi mylläävästä tulehdustilasta. Usein hedelmät syödäänkin väärin. Jos syöt hedelmiä väärään aikaan tai väärän ruoan yhteydessä, ne voivatkin jäädä vatsalaukkuun mädäntymään jos suolisto ei toimi oikein. Mutta jos hedelmät syödään oikeaan aikaan yksistään ilman muita ruoka-aineita, ne aiheuttavat harvemmin vatsa- tai muita oireita. Myös allergiat voivat johtua lisä-, väri-, ja muista kemikaaleista eikä itse hedelmästä tai marjasta.

Moni on esimerkiksi allerginen mansikalle tai banaanille, mutta oireet voivatkin johtua niiden sisältämistä torjunta-aineista ja muista kemikaaleista. Juuri tämän takia on tärkeää suosia puhtaampaa luomua. Esimerkiksi monelle lapselle tuore mansikka voi aiheuttaa erilaisia iho- tai vatsaoireita. Kuitenkin poikamme (joka on reagoinut iholla syötyyn ruokaan) on syönyt pienestä pitäen luomu mansikkaa ilman mitään oireita. En sano etteikö luomu mansikkakin voisi aiheuttaa oireita, mutta aina on hyvä testata luomu ennen kuin jättää mitään raaka-aineita pois ruokavaliosta, koska nykypäivänä kemikaalien käyttäminen on varsin hurjaa ruokateollisuudessa.

Click here to subscribe

Mehu- ja smoothiepaasto auttaa sinua kirkastamaan mielesi

Mehu- ja smoothiepaasto auttaa sinua kirkastamaan ajatuksesi ja löytämään oman sisäisen voimasi. Jotta oppisit kuuntelemaan paremmin itseäsi, sinun kannattaa keskittää kaikki energiasi itsesi kuuntelemiselle. Tämä onnistuu hyvin juuri paaston avulla, sillä silloin et keskität energiaasi jatkuvaan ruoan miettimiseen. Monet voivat luulla väärin, että paastot ovat sitä että ollaan nälän kourissa kokoajan, mutta todellisuudessa mehu- ja smoothiepaasto on todella hellävarainen niin suolistolle, mielelle kuin kehollekin. Keho saa jatkuvasti laadukkaita vitamiineja sekä hivenaineita ja samalla se puhdistuu kaikista ylimääräisistä toksiineista. Niin keho kuin mielikin kiittää.

 

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!