Kokemuksia Pienestä Suuresta atopiaoppaasta- Ekoelämäni

Miksi en pese lapseni hiuksia shampoolla?

Kokemuksia Pienestä Suuresta atopiaoppaasta. Pieni Suuri oppaani on opas lapsen luonnollisen ihon hoitoon ja se on auttanut jo monia pieniä potilaita täysin luonnollisesti. Kirjoitin oppaan alun perin omien tarpeitteni pohjalta, sillä en löytänyt samasta paikasta luonnollista ja kokonaisvaltaista hoitokeinoa atooppiselle iholle. Päätin koota kaikki palaset yksiin kansiin ja tehdä kattavan atooppisen ihon oppaan, koska atooppista ihoa voidaan hoitaa myös täysin luonnollisesti.Atooppista ihoa ei voida hoitaa pelkästään ulkoisilla rasvauksilla, koska atooppinen iho on kokonaisvaltainen sairaus, joka ilmenee ihottumana sekä tulehduksena kehossa. Parantuakseen se tarvitsee kokonaisvaltaista hoitoa, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

Palaute oppaan lukijalta:

”Mä oon kulkenut meidän pojan kanssa tätä samaa polkua ja nyt sä olet kiteyttänyt kaiken tähän yhteen oppaaseen, mitä itsekin opiskellut ja kalastellut tietoa erinäisistä lähteistä. Aivan loistava kokonaisuus kiteytettynä ja sopivassa mittakaavassa tietoa. Selkokielisenä. Nyt mulla on jotain konkreettista antaa käteen miehellekin luettavaksi (koska nämä hänen mielestään olleet “huuhaa”-juttuja) Itse, kun ei ole vain suostunut tähän pelkkään “laastariin” mitä suomalainen terveydenhuolto ja _lääketiede_ tarjoaa. Ihminen on kuitenkin kokonaisuus ja se iholle levitetty rasva ei vaan paranna kaikkea…

Näillä samoilla metodeilla meillä on vähentynyt huomattavasti kortisoni- ja muiden lääkerasvojen käyttö. Nyt sain vielä muutaman uudenkin vinkin käyttöön kokeiltavaksi. Tämä oli huikea juttu meille ja tietty tolle 2v. pojalle! -Oosa Mänty

Kokemuksia Pienestä Suuresta atopiaoppaasta

Atooppinen iho voidaan hoitaa täysin luonnollisesti oireettomaksi

Lapsen atooppista ihoa rasvataan usein väärin, jonka seurauksena iho yleensä menee pahempaan suuntaan, eikä ota millään parantuakseen. Olen taistellut poikamme atooppisen ihon kanssa koko hänen pienen elämänsä ajan. Atopia puhkesi pojallemme hänen ollessaan noin kolmen kuukauden ikäinen. Iho oli todella pahassa kunnossa, varsinkin poskista iho oli aina rikki ja vesikelloilla. Olin epätoivoinen ja käänsin kivet ja kannot löytääkseni oikean ja mahdollisimman luonnonmukaisen hoitokeinon hänelle.

Imetin poikaamme noin 9 kuukautta ja vasta imetyksen lopettamisen jälkeen pääsin paremmin kiinni myös hänelle sopimattomiin ruoka-aineisiin ja hänen ihonsa alkoi pikkuhiljaa parantua. Tämä tapahtui hänen ollessaan noin yhdeksän kuukauden ikäinen. Nykyään poikamme iho on todella hyvässä kunnossa, eikä ole tarvinnut kortisonikuureja ollenkaan! Mutta asia ei ole niin yksiselitteinen, koska atooppinen iho ei ole pelkkä ihosairaus, vaan se on kutiseva ja tulehduksellinen ihosairaus ja siihen vaikuttavat muutkin asiat kuin ruokavalio ja rasvaukset. Oppaani perustuu, niin tutkittuun tietoon kuin omiin kokemuksiinikin.

atooppinen iho | ekoleämäni
Poikamme iho noin 4kk iässä

Kenelle Pieni Suuri atopiaopas sopii?

 • Lapsesi on juuri saanut atooppisen ihon diagnoosin ja et tiedä mistä aloittaisit hoitamaan sitä
 • Et tiedä mikä rasva sopisi lapsellesi ja koska sitä pitäisi laittaa.
 • Lapsesi on sairastanut atopiaa jo hetken aikaa, olet epätoivoinen ja tuntuu, että olet kokeillut jo kaikki mahdolliset keinot, mutta mikään ei vain auta.
 • Olet testannut kaikki mahdolliset rasvat lapsesi iholla, mutta tuntuu, että mikään niistä ei toimi.
 • Epäilet lapsellasi allergiaperäistä atopiaa, mutta et tiedä miten etenisit asian kanssa.
 • Haluaisit vaihtaa tavalliset perusvoiteet luonnonmukaisiin tuotteisiin, mutta et koe niiden olevan yhtä tehokkaita kuin apteekkituotteiden.
 • Et tiedä miten käytät kortisonivoidetta ja lisäksi tuntuu, että se ei edes auta mitenkään.
 • Epäilet lapsellasi olevan ristiallergiaa, mutta et tiedä miten etenet asian kanssa.
 • Haluat, että lapsesi nukkuu yöllä, jotta myös sinä voit nukkua.

atooppinen iho | ekoelämäni

Palaute oppaan lukijalta:

”Aiiiivan loistava opus! Juuri sitä mitä kaipasin, kun lätkäistiin naaman eteen atopiadiagnoosi. Luin koko kirjan HETI kun kilahti sähköpostiin, haha! Ja myös suosittelin eteenpäin”. -Yasmin

Opas on tehty sinulle joka haluat lapsesi parasta

Olen koonnut tähän lyhyeen ja ytimekkääseen oppaaseen kaikki atooppisen ihon hoitoon liittyvät olennaiset asiat. Oppaassa oleva tieto on samassa paikassa ja kätevästi käsilläsi. Lukemalla oppaan säästät aikaasi, sillä sinun ei tarvitse etsiä tietoa enää muualta! Lupaan, että lukemisen jälkeen tiedät:

 • Kaikki seikat, jotka vaikuttavat ihon kuntoon, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin ja teet helposti korjaavat toimenpiteet.
 • Saat tietoa lisäravinteista, jotka auttavat atooppista ihoa voimaan paremmin.
 • Lapsesi nukkuu yönsä paremmin.
 • Kuinka teet helposti luonnonmukaista rasvaa ja iho-öljyä itse ja säästät rahaa.

Opas EI ole sinulle jos:

 • Et ole valmis panostamaan ajallisesti oppaan lukemiseen ja asioiden muuttamiseen.
 • Et usko lisäravinteiden vaikutukseen kehossa.
 • Et usko, että ruokavaliolla voi vaikuttaa atooppisen ihon kuntoon.

Kokemuksia Pienestä Suuresta atopiaoppaasta | ekoelämani

Pieni Suuri atopiaopas on kokonaisvaltainen opas

Opas on kokonaisvaltainen luonnollinen opas sinulle, joka haluat hoitaa atooppista ihoa hellävaraisesti ja luonnollisesti mutta tehokkaasti. Opas sisältää muun muassa seuraavia aihealueita:

 • Tarkat rasvausohjeet

Opas koostuu atooppisen ihon kokonaisvaltaisesta hoidosta ja sisältää muun muassa tarkat rasvausohjeet, eli kuinka rasvaat ja koska sekä millä. Rasvausrutiinit ovat äärimmäisen tärkeässä osassa kokonaisvaltaista hyvinvointia.

 • Kattava katsaus suoliston hyvinvointiin

Perinnölliset tekijät vaikuttavat allergioiden ja ekseeman kehittymiseen. Vaikka perinnölliset tekijät olisivat suuret, voidaan lapsen immuunijärjestelmän kehittymiseen vaikuttaa runsaalla kontaktilla erilaisten bakteerien ja mikrobien kanssa. Iholla, limakalvoilla, hengitysteissä ja sukupuolielimissä on lukuisia pieneliöitä eli mikrobeja. Bakteerit, sienet ja virukset ovat ihon ja limakalvojen normaalikasvustoa eli normaaliflooraa. Normaalikasvuston ja niiden sisältämien geenien eli perintötekijöiden kokonaisuutta kutsutaan mikrobiomiksi.

Miten happo-emästasapaino vaikuttaa koko terveyteesi?

 • Allergiat ja atooppinen iho

Atooppinen allergia puhkeaa, kun henkilö riittävän altistumisen seurauksena herkistyy allergeeneille riittävästi. Ruoka-allergioiden suhteen riskiryhmänä ovat atooppista ekseemaa sairastavat alle kaksi vuotiaat lapset ja heistä yli puolella esiintyykin allergiaa erityisesti kananmunalle ja maidolle. Oppaassani olen sukeltanut syvälle allergioiden maailmaan. Käsittelen myös erilaiset saatavilla olevat allergiatestit vauvoille ja lapsille.

 • Lapsen elimistön puhdistajat

En tietenkään lapsen tapauksessa tarkoita tehokkaita detox-kuureja, vaan luonnollisia keinoja millä voi tukea kehon parantumista.

 • Lisäravinteet

Lisäravinteet tukevat hyvin ihon hyvinvointia, mutta huomioi kuitenkin, että ensin on laitettava suolisto kuntoon, että lisäravinteet pääsevät imeytymään suolistosta. Myös kattava lisäravinnetieto-osio löytyy oppaastani.

 • Ristiallergiat

Ristiallergiat vaikuttavat ihoon etenkin kesällä, joten niistä on oltava tietoinen. Ristiallergia tarkoittaa siis allergiareaktiota, jossa sama IgE-vasta-aine tunnistaa samankaltaisia rakenteita eri alkuperää olevissa aineissa. Tunnetuimmat ristireaktiot liittyvät koivun siitepölyallergiaan, sillä noin joka toinen koivuallerginen saa oireita kypsentämättömistä juureksista ja hedelmistä. Oppaassani olen myös käsitellyt laajasti ristiallergiat ja ruoka-aineet läpi.

 • Ympäristön vaikutus atooppisen ihon hoidossa

Atooppinen iho ei ole yksiselitteinen asia, joka on varmasti jo tullut selväksi. Siihen vaikuttaa yllättävän moni asia ja monikaan ei tule miettineeksi, kuinka suuri vaikutus ympäristöllä on ihoomme. Ihon hoidossa on otettava huomioon myös seuraavat asiat:

ilmankosteus, vaatetus, Pesuaineet, Yöunet näistä kustakin asiasta löytyy oma osionsa oppaasta.

 

Lähde:

Pieni Suuri Atopiaopas

Kategoria:
5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!

Ekoelämäni