Lapsesi ovat heijastus omasta rikkinäisestä alitajunnastasi

Miksi en pese lapseni hiuksia shampoolla?

Lapsesi ovat heijastus omasta rikkinäisestä alitajunnastasi. Oletko ikinä miettinyt, että miksi lapsesi käyttäytyy kuten käyttäytyy? Hän ei tottele, kuuntele, on ylivilkas tai käyttäytyy impulsiivisesti. Nyt on korkea aika oivaltaa, että siihen on syynsä miksi lapset käyttäytyvät miten käyttäytyvät, sillä mikään ei ole koskaan sattumaa. Alitajuntasi johtaa sinua niin kauan, kun tulet siitä tietoiseksi. Ennen kuin tulet tietoiseksi omasta alitajunnastasi, toimit aina sen mukaan tietämättäsi. Elämääsi ohjailee pieni traumatisoitunut lapsi sisälläsi ja käyttäydyt kuin pieni lapsi konfliktitilanteessa. Ennen kuin olet työstänyt omaa alitajuntaasi, sinun täytyy ymmärtää, että oma lapsesi peilaa sinulle sinun omia pelkojasi, jotka tulevat alitajunnastasi. Lapsessasi ei ole koskaan mitään vikaa vaan ongelma on siinä, että hän toimii SINUN käsittelemättömien pelkojesi kautta.

Alitajuntasi on vastaus ihan kaikkeen

Mitä enemmän työstät alitajuntaasi, sitä enemmän saat hoivattua sisäistä lastasi ja oltua täten kypsä ja turvallinen aikuinen omalle lapsellesi. Muulloin tilanne voi olla se, että konfliktitilanne on täysin epätasapainossa. Esimerkkitilanteessa äiti ja lapsi riitelevät, mutta jos äiti ei ole käsitellyt omaa alitajuntaansa voi tilanteessa olla ns. kaksi lasta, eikä kumpikaan osaa ratkaista tilannetta. Lapsi triggeröi äidin omia pelkoja esiin, jolloin äiti riitelee alitajunnasta käsin sisäisen lapsen tasolta.

Tiina karjala | Ekoelamani

Ennen kuin olin käsitellyt oman sisäisen vihani, peilautui se pojastani takasin minulle. Lapset voivat kokea esimerkiksi pettymyksen ja reagoida tilanteeseen lyömisellä. Pettymys on kuitenkin vain päällimmäinen tunne, joka näkyy ulospäin. Pettymyksen tunteen alla on aina joku alitajuinen tunne, joka voi olla riittämättömyys, häpeä tai esimerkiksi perusturvallisuuden menettämisen pelko.

Se, mitä et käsittele itsessäsi, periytyy lapsellesi

Nämä pelot, traumat sekä tunnelukot ovat periytyneet vanhemmilta. Esimerkiksi äidin raskausaika vaikuttaa lapsen hermoston kehittymiseen suuresti. Tämä taas vaikuttaa siihen kuinka herkkä lapsesta tulee. Itselläni raskausaika oli todella hektistä ja tein silloin esimerkiksi kahta työtä ja päiväni olivat työmatkojen takia kymmenen tunnin mittaisia. Hermostoni huusi siis koko ajan punaisella ja tottakai se vaikutti myös suuresti sisälläni kasvavaan vauvaan. Poikani hermosto oli täten ylivirittynyt jo hänen syntyessään. Tilannetta ei tokikaan auttanut se, että toimin vielä tuossa vaiheessa (vuonna 2018) täysin alitajuntani ohjelmointien kautta.

Moni voi ehkä ihmetellä mistä lapsen ylivilkkaus ja ADHD-oireet johtuvat, mutta vastaukset löytyvät aina vanhemmista. En tokikaan syyllistä ketään ja mielestäni esimerkiksi ADHD ei ole perinnöllinen oire. ADHD johtuu täysin hermoston ylivirittyneestä tilasta, jonka äiti itse valitettavasti saa aikaiseksi vauvalle jo ennen hänen syntymäänsä, koska ei ole työstänyt omia traumoja ja pelkojaan. Näin kannetaan myös ylisukupolvisia traumoja eteenpäin sukupolvilta toisille.

Lapsesi ovat heijastus omasta rikkinäisestä alitajunnastasi

Lapsesi ovat tulleet tänne opettamaan ja kasvattamaan sinua

Kun käsittelin alitajunnastani tulevan vihan enkä enää pelännyt sitä, näkyi sisäinen työni välittömästi poikani käytöksessä. Ajatus kuulostaa ehkä absurdilta, mutta suosittelen ehdottomasti testaamaan! Tilanne oli siis se, että en ollut käsitellyt alitajunnastani kumpuavaa vihaa. Olin työntänyt vihan tunteen käsittelyn aina alas ja vaikka osasin näyttää vihani, niin pelkäsin sitä silti suunnattomasti. Pelkäsin sitä, mitä saan aikaan vihallani, koska vihani oli niin voimakasta ja syvältä kumpuavaa.

Kunnes yksi päivä suutuin pojalleni ihan mitättömästä asiasta ja aloin huutaa hänelle. Hän alkoi itkeä, otin hänet syliini ja lohdutin. Päässäni räksytti taas tuttu ääni: Miksi hermostuit? Et saa huutaa pojallesi! Todellisuudessa olin vihainen itselleni ja mietin, miksi en saa pidettyä hermojani kurissa, mutta sitten tein suuren oivalluksen. Miksi minun pitäisi saada pidettyä hermoni kurissa jos toinen ei usko, kun sanon monta kertaa samasta asiasta? Jospa hyväksyisinkin itsessäni vihan ja kaikki puoleni ja näyttäisin ne rehellisesti. Minulla on oikeus suuttua, jos rajojeni yli kävellään.

Lapsesi ovat heijastus omasta rikkinäisestä alitajunnastasi

Vain tasapainoinen vanhempi on turvallinen vanhempi

Samassa tajusin, että kun hyväksyn itsessäni kaikki puolet, olen tasapainossa. Hyväksyn vahvan maskuliinisen ja herkän feminiinisen energian itsessäni ja ymmärsin, että ne molemmat ilmentyvät minussa. Uskallan jyrähtää vahvan maskuliinisesti, mutta samalla lohduttaa herkän feminiinisesti. Ja kappas, sain käsiteltyä pelkäämäni vihan. Seuraavan kerran kun olin poikani kanssa konfliktitilanteessa, huomasin hänessä jotain uutta. Hän ei enää ensimmäisenä lyönyt minua vaan harmitus ilmentyi itkuna ja lohdutuksen kaipauksena. Eli kun minä olin hyväksynyt itsessäni vahvan maskuliinisen puoleni, heijastui se automaattisesti poikaani, joka hyväksyi nyt myös molemmat puolet itsessään.

Tule tietoiseksi omista peloistasi

Muista, että sinä olet avain lapsesi tulevaisuuteen. Jos sinua on esimerkiksi koulukiusattu lapsena ja et ole kohdannut pelkoasi traumaa kohtaan, siirrät sen suoraan lapsellesi. Kiusaaminen ei ole millään tavalla ikinä oikeutettua, mutta siinä käy aina niin, että kiusaaja rikkoo kiusatun rajoja, jolloin kiusattu antaa oman voimansa pois eikä uskalla puolustaa itseään. Jos et ole käsitellyt traumaasi, toistaa lapsesi samaa mallia ja tulee myös kiusatuksi. Muista, että vain työstämällä itseäsi voit antaa parhaan mahdollisen tulevaisuuden lapsillesi. Työstämällä itseäsi voit saavuttaa tasapainon ja saada oman voimasi takaisin. Muista, että itsesi työstäminen on aina myös rajojen asettamista, vaikka sen takia lähtisi ihmisiä tai asioita elämästäsi <3.

 

 

Kategoria:
5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!