Näin teet itse tehokasta ja luonnollista yskänlääkettä

Näin teet itse tehokasta ja luonnollista yskänlääkettä

Näin teet itse tehokasta luonnollista ja hunajaista yskänlääkettä. Yskä on yksi raivostuttavimmista oireista varsinkin lapsilla. Ainakin meille iskee jokaisen flunssan jälkeen tai sen yhteydessä yskä. Yskä saattaa jatkua hyvinkin pitkään, välillä sen ollessa parempi ja välillä pahempi. En ole koskaan ostanut apteekkien yskänlääkkeitä lapsellemme, koska ne yleensä sisältävät, noh ei niin luonnollisia aineita. Yskää meillä on hoidettu mitä moninaisimmilla konsteilla ja nyt päätin kokeilla luonnollisen ja nimenomaan lapselle maistuvan yskänlääkkeen tekemistä. Olin hyvinkin skeptinen tämän ohjeen suhteen, mutta siitä tuli yllättävän hyvää ja maistui hyvin myös meidän päiväkoti-ikäiselle pojallemme. Lisäksi lääke näyttäisi olevan aika tekokas yskään.

Kokosin tähän yskänlääkkeeseen kaikki parhaimmat aineet liittyen niiden antibioottisiin ja tulehdusta lievittäviin vaikutuksiin. Maun piti olla mieto ja makea, jotta lääke maistuu myös lapsille.

Muista flunssassa myös ulkoinen hoito

Huomioithan, että voit hoitaa flunssaista lasta myös ulkoisesti. Voit laittaa lapselle esimerkiksi valkosipulin kynnet korviin. Valkosipuli sisältää runsaasti eteerisiä öljyjä, joten sen maku ja tuoksu ovat melko voimakkaita. Raakana sen sisältämät tehoaineet pysyvät varmimmin tallessa. Selvitin erinäisistä ryhmistä valkosipulin käyttöä flunssan hoitoon. Punoittavan korvan hoidossa monet olivat saaneet alkavat korvatulehdukset tällä valkosipulikikalla pois. Vaikuttava aine valkosipulissa on siis eteerinen öljy, joka sisältää mm. A-, B1-, B2- ja C-vitamiinia sekä allisiinia, joka tuhoaa bakteereita. Muista myös vyöhyketerapia ja tehokkaat sinappijalkakylvyt jotka auttavat etenkin yskään ja keuhkoputkentulehduksiin. Laita 2 rkl sinappijauhoa vadilliseen lämmintä vettä ja liottele jalkoja noin 20-30 minuuttia.

valkosipuli flunssa

Valkosipulit korviin

Kuori luomu valkosipulinkynnet ja leikkaa niistä pienet palaset ja riko kynnen pinta. Kääräise valkosipuli pieneen nenäliinan palaseen ja asettele kynnet korviin. Laita korvan päälle ihoteippiä, jotta sipulit pysyvät korvaissa. Voit myös laittaa sipulin palaset pienen potilaan sukkiin (jalkapohjiin) yöksi. Muista kuitenkin kääräistä tähän jokunen paperi väliin, ettei sipuli polta ihoa. Sipulia voi myös laittaa esimerkiksi sukkaan, jonka voi yöksi jättää vaikka sängyn viereen. Meillä on käytössä myös Frantsilan nuhanenätipat, joita voi laittaa diffuuseriin tai tyynyn reunaan yöksi. Suosittelen myös korottamaan sängynpäätyä, jos yskä meinaa yöllä äityä kovin pahaksi. Vyöhyketerapiapiasta saa myös tehokasta apua erilaisiin vaivoihin myös flunssaan ja tästä on tulossa juttua erikseen.

luonnollinen yskänlääke

Tehokas, luonnollinen sekä hunajainen yskänlääke

Tämä kahdeksan aineen luonnollinen yskänlääke on todellinen super-auttaja viheliäiseen yskään. Suurimmaksi osaksi raaka-aineet ovat luomulaatuisia ja ehdottomasti suosittelen tekemään lääkkeen niin. Olen huomannut esimerkiksi tavallisessa ja luomulaatuisessa sipulissa hurjasti eroja. Tavallinen sipuli on nimittäin todella kirpeää ja jopa pistävän makuista, kun taas luomusipuli on paljon lempeämmän makuista. Sama pätee valkosipulin suhteen.

Sipuli auttaa moneen

Sipulilla on antibioottinen ja limaa poistava vaikutus, joka lievittää yskän oireita ja ehkäisee yskän pahenemista ja pitkittymistä. Vaikka tähän yskänlääkkeeseen tulee sipulia, niin älä pelästy – sipuli ei todellakaan maistu lopullisessa liemessä, joten sitä ei kannata seoksesta missään nimessä jättää pois. Sipuli auttaa myös tukkoisuudessa ja stimuloi hengitysteiden puhdistumista. Sipuli auttaa elimistöä tuottamaan omia antioksidantteja, jolloin elimistön vastustuskyky myös nousee. Sipuli sisältää runsaasti C-vitamiinia ja fytoravinteita.

Kurkuma se vasta moninainen aine onkin

Kurkuma on maukas mauste, mutta kurkumassa oleva ainesosa kurkumiini on myös todella tehokas tulehduksen hillitsijä.  Kurkuma auttaa erilaisiin tulehdustiloihin muun muassa jänne- ja niveltulehduksiin, astmaan ja psoriaasiin. Kurkuma onkin erittäin antioksidanttipitoinen ja sen vaikutus on samankaltainen kuin särkylääkkeiden! Kurkumaa onkin perinteisesti käytetty puhdistavana ja kuumetta laskevana. Lisäksi se parantaa ruoansulatusta ja hoitaa maksaa. Luomulaatuista tuoretta kurkumaa olen löytänyt lidlin valikoimasta. Kurkuma on oikea taikamauste! Ainut huono puoli siinä on se, että se tahtoo värjätä kaiken ympärillään kirkkaan keltaiseksi.

inkivääri flunssan hoidossa

Inkivääri vähentää tulehdusta kehosta

Inkivääri vähentää tulehdusta kehossa ja siinä onkin yli 400 erilaista terveysvaikutteista kemikaalia! Inkivääri toimii vaivaan kuin vaivaan ja sitä voi käyttää niin teessä, tuoreena ruoan valmistuksessa ja kuivattuna. Käyttäessäsi inkivääriä tuoreena saat siitä kaikki sen mahtavat vaikutukset. Gingeroli, shogaoli ja paradolit aiheuttavat inkiväärin tulehdusta ehkäisevän vaikutuksen.

Näin teet itse tehokasta ja luonnollista yskänlääkettä

Tuore timjami on lempi mausteeni

Ah, timjami on lempimausteeni ja sitähän voi käyttää runsaasti melkeinpä mihin tahansa ruokaan. Erityisen hyvin timjami sopii kanaruokiin, mutta nyt itse asiaan: Flunssan hoidossa timjami on erityisen tehokas, sillä se irrottaa limaa ja lisää limaneritystä. Timjami on antiseptinen ja rohtona se tappaa bakteereja ja häätää matoja. Vaikuttavia aineita ovat eteerinen öljy, joka sisältää runsaasti erilaisia tehokkaita aineita. Timjami onkin erityisen hyvä esimerkiksi poskiontelotulehduksien ja korvatulehduksien hoidossa.

Siankärsämöstä on moneen

Siankärsämö vahvistaa immuunijärjestelmää ja on tulehdusta estävä, antibakteerinen sekä antibioottinen ja alentaa jonkin verran myös kuumetta. Kansanlääkinnässä sitä on arvostettu ja sitä on käytetty verta ja maksaa puhdistavana. Vaikuttava aine on eteerinen öljy.

Näin teet itse tehokasta ja luonnollista yskänlääkettä

Kuusen kerkät ovat antioksidanttipommeja

Kuusen hyödyllisyys rohtona on tunnettu vuosituhansia. Kuusen neulaset ja kerkät ovat kaikista antioksidanttipitoisimpia. Sen vaikuttavat aineet ehkäisevät allergioita, kipua ja tulehdusta. Se ehkäisee myös aivojen mikrogliasolujen tulehduksia ja hermomyrkkyproteiineja, kuten Alzheimerin taudin yhtä aiheuttajaa. Kuusen aineet estävät suurempien toimimattomien proteiinien kasautumista aivoihin. Se rentouttaa myös supistuneita verisuonia ja ehkäisee korkeaa verenpainetta. Kerkissä ja havuissa on paljon A- ja C-vitamiinia, kivennäisaineita sekä B-ryhmän vitamiineja. Se irrottaa limaa hengitysteistä ja hillitsee yskää. Kerkät kohentavat yleisvointia ja auttavat mahan liikahappoisuuteen sekä muihin vatsavaivoihin.

Kuusi auttaa myös lihaskipuihin, tulehduksiin ja edistää ääreisverenkiertoa. Kansanlääkinnässä neulasellisia oksia on käytetty tuberkuloosiin ja ulkoisesti hermostollisiin sairauksiin. Kuusessa on runsaasti erittäin antioksidanttista hydroksimataresinolia. Kuusen aineiden onkin eläinkokeissa todettu ehkäisevän pahanlaatuisia kasvaimia ilman haitallisia androgeenisiä tai estrogeenivaikutuksia. 

Sitruuna flunssan hoidossa

Sitruuna on C-vitamiini pommi

Sitruunat sisältävät muun muassa sitruunahappoa, kalsiumia, magnesiumia, C-vitamiineja, flavonoideja, pektiiniä ja limoneeniä, jotka parantavat vastustuskykyä ja taistelevat infektioita vastaan. Voit myös juoda pelkkää sitruunamehua aamuisin tyhjään vatsaan. Purista puolikkaan sitruunan mehu lasilliseen lämmintä vettä. Sitruunavesi auttaa ruoansulatusta, huuhtomalla myrkyt pois kehosta. Sitruuna sisältää myös erityisen paljon C-Vitamiinia.

hunaja flunssa

Luomu hunaja on flunssien ykkönen

Hunajalla on tehokas antibioottinen ja limaa poistava vaikutus, joten hunajaa kannataa aina flunssan aikana nauttia runsaasti. Pastöroimaton hunaja on terveellisintä hunajaa mitä olla voi, koska siinä on tallella kaikki bakteerit, joita me ihmiset todella tarvitsemme. Sitä ei ole siis ollenkaan kuumennettu, jolloin bakteerit pysyvät ”hengissä” tuotteessa. Hunajan vaikutuksista flunssaan on tehty myös paljon tutkimuksia, enkä ihmettele tutkimusten mahtavia tuloksia yhtään! Muista että hunaja on aina laitetava LÄMPIMÄÄN juomaan eikä kuumaan, koska kuumassa nesteessä hunajan kaikki hyvät bakteerit kuolevat ja sen hyvät vaikutukset menevät harakoille.

Lisäksi käyttöön voi flunssien aikaan ottaa eteerisiä öljyjä. Etenkin laventeli on yksi monipuolisimmista eteerisistä öljyistä. Se mm. lievittää kipuja ja päänsärkyä, laukaisee lihasjännityksiä, rauhoittaa ja hoitaa stressiä ja alentaa verenpainetta.

Näin teet itse tehokasta ja luonnollista yskänlääkettä

Hunajainen yskänlääke

1 keskikokoinen luomu sipuli

5 cm pala luomu kurkumaa

2 cm pala luomu inkivääriä

Tuoretta timjamia n. 6 oksaa

Kuivatua siankärsämöä n. 4 kukan osaa

0,5 dl kuusen kerkkiä

3 dl vettä

Lisää lopuksi

Luomu hunajaa 2-5rkl (maun mukaan, lapselle saa olla makeanpaa)

Noin 1-2rkl luomu sitruunamehua

Valmistus

Kuori sipuli, inkivääri ja kurkuma ja leikkaa ne paloiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 30-40 minuuttia. Ota liemi liedeltä pois ja siivilöi. Lisää jäähtyneeseen liemeen hunaja ja sitruuna ja sekoita. Tarkista lopuksi maku, lapsille liemi saa olla makeampaa, eli hunajan kanssa ei kannata säästellä :D. Myös inkiväärin kanssa kannattaa olla varovainen, sillä se lisää seoksen tulisuutta. Aikuisille tehtäessä liemeen voi lisätä enemmän inkivääriä. Muistathan kokeilla myös aikuisille tekemääni flunssadrinkkiä

 

PS!

Meillä käytössä on myös flunssien ja yskien aikaan tämä luonnollinen “antibiootti”. Tämä valmiste sisältää mm. auringinhattu-uutetta ja propolisuutetta jotka ovat luonnollisia “antibiootteja”. Iso suositus tälle! <3

luonnollinen antibiootti/ ekoelämäni

 

 

Lähteet:

Raipala-Cormier, Virpi 1996: Luonto-äidin koti-apteekki

Kategoria:
5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!