Nopeat bataatti-kaurateeleivät vol 2

Minulta on kyselty tätä bataatti-kaurateeleipäohjetta todella usein ja vihdoin saan tämän rustattua! Nyt lupaan skarpata näissä reseptiasioissa! 🙂 Nämä makean maukkaat nopeat bataatti-kaurateeleivät on todella helppo tehdä ja maistuvat todella hyvin myös perheen pienimmille ja siksi ohjeeseen ei tule suolaa ollenkaan.

Nopeat bataatti-kaurateeleivät vol 2

Nopeat bataatti-kaurateeleivät olivat hitti!

Nämä leipäset syntyivät kuin vahingossa, kun heitin perinteisten kaurateeleipien mukaan edellispäivältä jääneen puuron sekä bataattipalat. Bataatin voit hyvin korvata myös esimerkiksi porkkanalla tai kurpitsalla. Nämä leipäset ovat ihanan pehmoisia ja sopivat siten myös hampaattomalle syöjälle. Toki maistuvat myös isommalle syöjällekin ja mielestäni leivät eivät suolaa kaipaa, koska voista, leikkeleestä ja maustekurkuista löytyy kuitenkin suolaa aikuiseen makuun.

Kaurateeleivät sopivat myös perheen pienimmille

Itse leivon melkein joka päivä pojallemme näitä leipäsiä ja siksi keitän bataattipaloja isomman satsin kerralla jääkaappiin. Halutessasi voit tehdä bataattipaloja pakkaseen valmiiksi ja käyttää sieltä sitä mukaa kun tarvitset.  Tässä ohjeessa määrät ovat ”noin” -määriä, koska harvemmin oikeasti mittailen mitään. Jos haluat leipäsistä oikein makeita, niin voit hyvin lisätä bataattia enemmän taikinaan ;). Koska ohjeeseen tulee psylliumia, leipäset pysyvät hyvin mehevinä myös seuraavaan päivään saakka. Psyllium lisää gluteenittomien leivonnaisten kuitupitoisuutta ja sitoo itseensä taikinassa olevaa nestettä.

 

Ohjeesta tulee noin 10 leipästä riippuen niiden koosta

Ainekset:

1 lautasellinen valmista kaurapuuroa ( noin 1 dl luomu kaurahiutaleita 2 dl vettä)

¼ dl- 1 dl kypsää luomu bataattia

2,5 dl luomu kaurahiutaleita

0,5 dl täysriisijauhetta

0,5 dl maissijauhoa

2 tl leivinjauhetta

2 tl psylliumia

loraus öliiviöljyä

 

Ohje:

Kuori bataatit ja pilko ne lohkoiksi. Keitä lohkoja höyryritilällä kattilassa noin 10-15 minuuttia. Kokeile, että ovat pehmoisia. Jäähdytä bataattipalat. Valmista puuro ja anna sen jäähtyä.

Muussaa bataattipalat soseeksi ja sekoita hyvin jäähtyneen puuron kanssa. Halutessasi voit toki keittää bataattipalat heti myös soseeksi. Sekoita bataatti-puuroseokseen jauhot, leivinjauhe ja psyllium. Lorauta taikinaan hieman öljyä. Taikinasta tulee aika jämäkkää, mutta se löystyy, kun lisäät veden mukaan. Lopuksi lisää vettä noin 2- 2,5 dl jolloin taikinasta tulee löysää ja puuromaista. Lusikoi taikina pellille leivinpaperin päälle. Voit tasoittaa taikinakasoja hieman. Ripottelen itse sormista vesipisaroita leivinpaperin päälle antamaan lisäkosteutta uuniin.

 

Paista uunin keskitasolla 225-250 asteessa 10-15min. Huomioithan, että paistoaika riippuu aina uunista, joten se voi hiukan vaihdella, joten tarkistus paistoajan välissä on poikaa!

 

<3 Tiina

 

 

Kategoria:
tiina-karjala

Tiina Karjala

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä? Lähetä minulle sähköpostia osoitteella tiina@ekoelamani.fi.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaali­kuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutiskirjeeni.

Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.
Something went wrong. Please check your entries and try again.