Nopeat bataatti-kaurateeleivät vol 2

kaurateeleiäset

Nopeat bataatti-kaurateeleivät vol 2. Minulta on kyselty tätä bataatti-kaurateeleipäohjetta todella usein ja vihdoin saan tämän rustattua! Nyt lupaan skarpata näissä reseptiasioissa! 🙂 Nämä makean maukkaat nopeat bataatti-kaurateeleivät on todella helppo tehdä ja maistuvat todella hyvin myös perheen pienimmille ja siksi ohjeeseen ei tule suolaa ollenkaan.

Nopeat bataatti-kaurateeleivät olivat hitti!

Nämä leipäset syntyivät kuin vahingossa, kun heitin perinteisten kaurateeleipien mukaan edellispäivältä jääneen puuron sekä bataattipalat. Bataatin voit hyvin korvata myös esimerkiksi porkkanalla tai kurpitsalla. Nämä leipäset ovat ihanan pehmoisia ja sopivat siten myös hampaattomalle syöjälle. Toki maistuvat myös isommalle syöjällekin ja mielestäni leivät eivät suolaa kaipaa, koska voista, leikkeleestä ja maustekurkuista löytyy kuitenkin suolaa aikuiseen makuun.

Kaurateeleivät sopivat myös perheen pienimmille

Itse leivon melkein joka päivä pojallemme näitä leipäsiä ja siksi keitän bataattipaloja isomman satsin kerralla jääkaappiin. Halutessasi voit tehdä bataattipaloja pakkaseen valmiiksi ja käyttää sieltä sitä mukaa kun tarvitset.  Tässä ohjeessa määrät ovat ”noin” -määriä, koska harvemmin oikeasti mittailen mitään. Jos haluat leipäsistä oikein makeita, niin voit hyvin lisätä bataattia enemmän taikinaan ;). Koska ohjeeseen tulee psylliumia, leipäset pysyvät hyvin mehevinä myös seuraavaan päivään saakka. Psyllium lisää gluteenittomien leivonnaisten kuitupitoisuutta ja sitoo itseensä taikinassa olevaa nestettä.

Nopeat bataatti-kaurateeleivät vol 2

Ohjeesta tulee noin 10 leipästä riippuen niiden koosta

Ainekset:

1 lautasellinen valmista kaurapuuroa ( noin 1 dl luomu kaurahiutaleita 2 dl vettä)

¼ dl- 1 dl kypsää luomu bataattia

2,5 dl luomu kaurahiutaleita

0,5 dl täysriisijauhetta

0,5 dl maissijauhoa

2 tl leivinjauhetta

2 tl turvotettua psylliumia

2 tl nokkosjauhetta

Lisää halutessasi suolaa

loraus öliiviöljyä

 

Ohje:

Kuori bataatit ja pilko ne lohkoiksi. Keitä lohkoja höyryritilällä kattilassa noin 10-15 minuuttia. Kokeile, että ovat pehmoisia. Jäähdytä bataattipalat. Valmista puuro ja anna sen jäähtyä.

Muussaa bataattipalat soseeksi ja sekoita hyvin jäähtyneen puuron kanssa. Halutessasi voit toki keittää bataattipalat heti myös soseeksi. Sekoita bataatti-puuroseokseen jauhot, leivinjauhe ja psyllium. Lorauta taikinaan hieman öljyä. Taikinasta tulee aika jämäkkää, mutta se löystyy, kun lisäät veden mukaan. Lopuksi lisää vettä noin 2- 2,5 dl jolloin taikinasta tulee löysää ja puuromaista. Lusikoi taikina pellille leivinpaperin päälle. Voit tasoittaa taikinakasoja hieman. Ripottelen itse sormista vesipisaroita leivinpaperin päälle antamaan lisäkosteutta uuniin.

 

Paista uunin keskitasolla 200-225 asteessa 10-15min. Huomioithan, että paistoaika riippuu aina uunista, joten se voi hiukan vaihdella, joten tarkistus paistoajan välissä on poikaa!

 

<3 Tiina

 

 

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!

Ekoelämäni