Flunssan hoito luonnollisella ja maukkaalla flunssadrinkillä

Flunssan hoito luonnollisella ja maukkaalla flunssadrinkillä

Flunssan hoito luonnollisella ja maukkaalla flunssadrinkillä. Kutittaako kurkkua ja särkeekö paikkoja? Tuntuu että olet tulossa kipeäksi? Kehittelin herkullisen ja terveellisen flunssadrinkin, joka sopii melkeinpä vauvasta vaariin. Drinkki kannattaa ottaa heti kun tuntuu pieniäkin flunssan oireita. Mehu toimii oikein hyvin ehkäisemään myös salakavalaa matala-asteista tulehdusta, joka johtuu vääränlaisesta ruokavaliosta ja stressistä. Tässä mehussa on kaikki mahdolliset vitamiinit sekä hivenaineet täysin luonnollisessa muodossa!

\"Flunssan

Tuore luomu inkivääri

Inkivääri vähentää tulehdusta kehossa ja siinä onkin yli 400 erilaista terveysvaikutteista kemikaalia! Inkivääri toimii vaivaan kuin vaivaan ja sitä voi käyttää niin teessä, tuoreena ruoan valmistuksessa ja kuivattuna. Käyttäessäsi inkivääriä tuoreena saat siitä kaikki sen mahtavat vaikutukset. Gingeroli, shogaoli ja paradolit aiheuttavat inkiväärin tulehdusta ehkäisevän vaikutuksen.

\"\"

Tuore luomu kurkuma

Kurkuma nousi estradille muutama vuosi sitten, kun tutkimukset toivat esille sen loistavat terveysvaikutukset. Se on maukas mauste, mutta kurkumassa oleva ainesosa kurkumiini on myös todella tehokas tulehduksen hillitsijä. Kurkumiinia on saatavana ravintolisänä muun muassa tablettina ja jauheena. Kurkuma auttaa erilaisiin tulehdustiloihin muun muassa jänne- ja niveltulehduksiin, astmaan ja psoriaasiin. Näiden lisäksi se lisää sapen eritystä ja tehostaa maksan toimintaa. Kurkuma onkin erittäin antioksidanttipitoinen ja sen vaikutus on samankaltainen kuin särkylääkkeiden! Kurkumaa onkin perinteisesti käytetty puhdistavana ja kuumetta laskevana. Lisäksi se parantaa ruoansulatusta ja hoitaa maksaa. Kurkuma on oikea taikamauste! Ainut huono puoli siinä on se, että se tahtoo värjätä kaiken ympärillään kirkkaan keltaiseksi.

\"Miten

Appelsiini

Appelsiinihan on C-vitamiinipommi ja sopiikin hyvin erilaisten mehujen pohjaksi. Se sisältää myös paljon kalsiumia ja kaliumia. Se antaa tähän mehuun kivaa makua sekä makeutta.

\"Flunssan

Sitruuna

Miksi juuri sitruuna? Sitruunat sisältävät muun muassa sitruunahappoa, kalsiumia, magnesiumia, C-vitamiineja, flavonoideja, pektiiniä ja limoneeniä, jotka parantavat vastustuskykyä ja taistelevat infektioita vastaan. Voit myös juoda pelkkää sitruunamehua aamuisin tyhjään vatsaan. Purista puolikkaan sitruunan mehu lasilliseen lämmintä vettä. Sitruunavesi auttaa ruoansulatusta, huuhtomalla myrkyt pois kehosta. Atomiyhdisteensä ansiosta se toimii syljen tapaan ja auttaa maksaa muodostamaan sappea, jota ruoansulatus tarvitsee. Sitruunat sisältävät paljon C-vitamiinia, joten se on erittäin hyvä ehkäisemään flunssaa.

\"Miten

Tyrni

Marjat ovat suomalaisten omia terveyspillereitä ja niitä saa popsia luonnosta yllin kyllin! Antioksidanttien lisäksi marjoissa on aivan mielettömiä ja tehokkaita aineita. Näihin tehomarjoihin kuuluvat mustikat, mustaherukat ja tietysti tyrni, joka on suuren suuri kirpeä supermarja. Tyrni sisältää erityisen paljon C-vitamiinia, folaattia, karoteinoideja ja eri fenoliyhdisteitä. Tyrnissä on myös runsaasti E-vitamiinia. Lisäksi tyrnissä ja etenkin sen siemenissä on paljon Omega 3-, -6-, -7- ja -9-rasvahappoja. Tyrnituotteet kannattaa ehdottomasti nauttia kuumentamattomina, jolloin saat siitä kaikki sen mahdolliset terveyshyödyt.

Tyrnillä on monia erilaisa hyötyjä terveydelle:

  • Voimakas antioksidanttivaikutus ja auttaa muun muassa sairauksien ehkäisyssä ja vanhenemisen hidastumisessa
  • Alentaa verenpainetta
  • Parantaa immuniteettia
  • Tehostaa maksan toimintaa

\"\"

Flunssan hoitodrinkki (2 annosta)

8 cm tuoretta luomu inkivääriä

5 cm tuoretta luomu kurkumaa

2 luomu appelsiinia

2 luomu sitruunaa

20 kpl luomu tyrnimarjoja

 

Valmistus

Kuori kaikki raaka-aineet ja mehusta ne reseptissä listatussa järjestyksessä. Nauti heti, tai laita jääkaappiin ja nauti myöhemmin! Tästä drinkistä tuli heti mun lemppari ja suoraa sanottuna tähän mehuun tulee himo. Vaikka mehu toimiikin ”flunssarohtona”, niin tätä voi oikein hyvin nauttia muutenkin vahvistamaan vastustuskykyä sekä hillitsemään mahdollista matala-asteista tulehdusta. Joku kumma taika tässä mehussa oli, sillä se toimi itselläni todella piristävästi hieman kahvin tapaan. Vaikutus oli aikamoinen , sillä nykyään juon kahvini kofeiinittomana ja mehu vaikutti kuitenkin kuin tavallinen kahvi. Iso suositus tälle! 😀

*Halutessasi voit lisätä vielä auringonhattu-uutetta juomaan (8 tippaa per annos). Auringonhattu-uutetta on yleisesti käytetty flunssien hoitoon ja immuniteetin vahvistamiseen. Huomioi kuitenkin, että sen käyttö ei sovellu alle kolmevuotiaille.

 

Psst! Olethan jo tutustunut uuteen https://www.ecompi.fi sivustoon? Käy ihmeessä katsomassa, sieltä löydät ekologisia tuotteita ja palveluita Suomessa!

 

\"Miten

Lähteet

Havaste, Annika 2015: Virtaa ravinnosta

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6616534/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6616534/

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!

Ekoelämäni