Gluteeniton mutakakku ilman valkoista sokeria

Gluteeniton mutakakku ilman valkoista sokeria on juhlapöytien kunkku. Tämä mutakakku on helppo ja nopea valmistaa ja eniten aikaa meneekin uunissa. Kakku on sisältä ihanan pehmoinen sekä maistuva ja sopii täydellisesti tuoreiden marjojen ja marjamelban kanssa! Kakku on modattu normaalista (vehnäjauhoillisesta) mutakakusta, hieman terveellisemmäksi ja maukkaammaksi versioksi. Mutakakun salaisuus on se, ettei sitä saa kypsentää liian kypsäksi, vaan se jaa jäädä raa`aksi ja pehmoiseksi sisältä.

mutakakku

Gluteeniton mutakakku ilman valkoista sokeria

Mutakakku on hyvällä tapaa tunkkaisen makuista, joten se kaipaa seurakseen jotain raikasta ja kirpeää. Mutakakun kanssa sopivia lisukkeita ovat esimerkiksi marjat (mustikka ja vadelma) tai marjamelba sekä jäätelö.

Gluteeniton mutakakku ilman valkoista sokeria

Gluteeniton mutakakku

Ainekset:

300 g voita

300 g tummaa suklaata (50-70%)

180 g täysjyväriisijauhoa

5 tl luomu vaniljasokeria

5 luomu kananmunaa

400 g kookossokeria

 

Gluteeniton mutakakku ilman valkoista sokeria

Valmistus:

Voitele irtopohjavuoan (25 cm vuoka) reunat ja laita pohjalle leivinpaperi.

Sulata voi ja suklaa matalalla lämmöllä kattilassa, sekoita hyvin. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri jauhojen joukkoon. Lisää munavaahtoon jauho- ja suklaaseos ja sekoita seosta varovasti lastalla. Sekoita taikinaa tarkasti pohjia myöten, koska suklaa voi valahtaa kulhon pohjalle. Kun taikina on tasaisen väristä, voit kaataa sen vuokaan.

Jos haluat kakun jäävän todella valuvaksi, niin paista kakkua noin tunti jos haluat kakusta hieman kypsemmän, paista kakkua noin puolitoista tuntia.

Muista, että kakkua ei kannata heti irroittaa vuoastaan, vaan sen pitää vetäytyä hetkisen aikaa. Näin se pysyy paremmin kasassa, eikä valahda pöydälle. Mutakakku maistuu myös jääkaappikylmänä, mutta sitä voi myös lämmittää uunissa seuraavana päivänä halutessaan sen lämpimänä.

Paista kakkua keskitasolla 150 astetta C 1 – 1,5 h

 

Marjamelban ohje

Marjamelbaan voit käyttää mitä tahansa mieleisiäsi marjoja.

200 g vadelmia

200 g mustikkoja

Valmistus:

Kiehauta marjat kattilassa miedolla lämmöllä, seoita mukaan hieman kookossokeria. Kun sokeri on sulanut paseeraa marjat siivilän läpi. Laita melba lasipurkkiin ja jääkaappiin maustumaan.

 

Vinkit onnistumiseen:

  • Kookossokeri on tummenpaa kuin tavallinen valkaistu sokeri, joten älä säikähdä seoksen kinuskimaista väriä. Kookosokeri ei vatkaannu niin ilmavaksi taikinaksi kuin valkoisella sokerilla tehty kakku, mutta siitä tulee kyllä hyvin kuohkeaa.
  • Sekoita taikinaa varoen lisätessäsi jauhoja ja voisulkaaseosta, jotta taikina pysyy ilmavana.
  • Mutakakku paranee jääkaapissa, joten voit hyvin valmistaa sen jo edellisenä päivänä ja lämmittää sitä halutessasi. Kakku kestää hyvin myös pakastuksen.

 

Kategoria:
tiina-karjala

Tiina Karjala

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä? Lähetä minulle sähköpostia osoitteella tiina@ekoelamani.fi.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaali­kuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutiskirjeeni.

Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Kirjoita kommentti





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.
Something went wrong. Please check your entries and try again.