Gluteenittomat maidottomat munkit ilman valkoista sokeria

Gluteenittomat maidottomat munkit ilman valkoista sokeria. Vappu tulee ja niin tulevat nämä terveellisemmät munkitkin. Silloin tällöin on kiva herkutella, mutta on mielestäni hauskempaa tehdä kuitenkin terveellisemmin ja ilman hulluja sokeriövereitä ja vatsan turvotusta! Nämä maukkaat suklaamunkit maistuvat myös perheen pienimmille, koska ne eivät sisällä lainkaan valkoista sokeria. Mutta varoituksen sana silti: Meidän sokerille tottumaton taapero sai näistäkin aika hurjan iltavillin 😀

Gluteenittomat maidottomat munkit ilman valkoista sokeria

Munkkien maku ei eronnut yhtään normaalien (vehnä-) munkkien mausta ja koostumuskin oli mielestäni täydellinen ja mehevä. Suklaakuorrute kruunaa munkit ja antaa munkeille todella juhlavan kruunun. Toki voit pyöräyttää munkit lämpöisinä kookossokerissa, jolloin saat munkkeihin vielä enemmän vapputunnelmaa. Munkkien paistamisessa on käytetty terveellistä kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä. Jos et tykkää kookoksen mausta, niin voin kertoa, että munkit eivät maistuneet juurikaan kookokselta.

Suklaakiisseli raakakaakaosta ilman kuumentamista

Nämä raakasuklaamunkit vievät kielen mennessään!

Gluteenittoman pullataikinan käsittely ei juurikaan vaadi erityisosaamista, mutta oikeanlaiset jauhot ja niiden määrä on kaiken A ja O. Tässä taikinassa käytin viljatuotteen gluteenitonta pulla-jauhoseosta ja se toimi oikein mainiosti. Myös kardemummaa saa laittaa runsaammin kuin normaaliin taikinaan, sillä gluteenittomat jauhot ovat aika mauttomia.

Gluteenittomat maidottomat munkit ilman valkoista sokeria

Vappumunkit 8 isoa munkkia

Raaka-aineet:

2,5 dl vettä

25 g hiivaa

1 muna

0,75 dl luomu kookossokeria

0,5 dl kylmäpuristettua neitsyt kookosöljyä

0,5 tl guerande-suolaa

1 rkl aitoa kardemummaa (luomu)

4,5 dl viljatuotteen gluteenitonta pulla-jauhoseosta

Paistamiseen 2,5-3dl kookosöljyä

 

Suklaakuorrute:

1 dl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä

0,75 dl raakakaakaojauhetta

1 dl kaakaovoi

2 rkl lucumajauhetta

4 rkl agave-siirappia

Suklaakiisseli raakakaakaosta ilman kuumentamista

Valmistus:

Lämmitä vesi ja kookosöljy kädenlämpöiseksi. Lisää mukaan hiiva ja sekoita kunnolla. Lisää mukaan suola, kardemumma ja sokeri sekä muna. Lisää jauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikinaa kunnolla. Muista, että mitä pehmoisempi taikina on, sitä pehmoisempia pullia siitä tulee.

Laita taikina kohoamaan liinan alle tiskialtaaseen jossa on lämmintä vettä. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia. Kohottamisen jälkeen jaa taikina 8 osaan ja muotoile taikinasta pullat. Laita pullat leivinpaperin ja pellin päälle ja laita liina suojaksi. Laita pullat kohoamaan tiskialtaan päälle, johon on laskettu lämmintä vettä. Kohota pullia noin 10 minuuttia. Kuumenna kookosöljy noin 160-180 asteiseksi. Voit tarkistaa lämpötilan pienellä leivän palasella, jonka voit tiputtaa öljyyn (jos se lähtee porisemaan öljy on tarpeeksi kuumaa). Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, muotoile pullista rinkelit ja laita ne varovasti öljyyn paistumaan. Munkit ovat valmiita kun ne ovat saanet kauniin kullanruskean värin. Nosta munkit esimerkiksi haarukalla varovasti lautaselle, jossa on talouspaperia tai muu pyyhe, joka imee turhat rasvat munkeista. Anna munkkien jäähtyä.

Raaka-suklaakuorrutteen valmistaminen

Jotta saat suklaakuorrutteen pysymään munkeissa, sinun tulee tietää muutama vinkkivitonen. Jos munkit ovat liian lämpimiä ei kuorrute pysy munkin päällä. Tai jos kuorrute on liian kuumaa, se ei tällöinkään pysy munkkien päällä, joten lämpötilojen kanssa on tässä kohtaa oltava tarkkana!

Jäähdytys jäähdytys jäähdytys

Anna munkkien jäähtyä kokonaan ja nosta ne sitten vielä hetkeksi pakkaseen jäähtymään noin 20-30 minuutiksi. Voit tänä aikana tehdä suklaakuorrutteen valmiiksi. Sulata kaikki kuorrutteen ainekset lämpimässä vesihauteessa (ei saa kuumentaa) ja anna seoksen jäähtyä jolloin se myös hieman saostuu.

Kun munkit ovat jäähtyneet kunnolla voit dipata ne suklaaseen. Dippauksen jälkeen voit laittaa munkit vielä muutamaksi minuutiksi pakkaseen, jolloin kuorrute jämähtää munkin päälle kunnolla.

Nauti esimerkiksi kombuchan kanssa <3

 

Suklaakiisseli raakakaakaosta ilman kuumentamista

Kategoria:

Kirjoita kommentti





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.