Goal mapping -menetelmän avulla toteutat unelmasi

Goal mapping -menetelmän avulla toteutat unelmasi.  Unelmakartta on tehokas ja helppo keino aloittaa oman elämän suunnitteleminen ja unelmien toteuttaminen. Mikäli haluat ottaa käyttöösi vielä varmemman menetelmän omannäköisen elämän toteuttamiseen, niin se on goal mapping -menetelmä. Goal mapping on menetelmä joka toimii siksi kun se aktivoi aivoistamme niiden molempia puolia, niin luovaa kuin loogistakin.

Goal mapping -menetelmän avulla toteutat unelmasi

Tavoitteiden asettaminen saa asiat tapahtumaan

Jokainen joka haluaa kehittää itseään tai opiskelee itsensä kehittämistä ymmärtää miten tärkeää tavoitteiden asettaminen on. Tavoitteiden asettaminen tai tietoisen päätöksen tekeminen on elintärkeää kaikenlaiselle menestymiselle. Yleensä kaikki menestyvät miehet ja naiset asettavat säännöllisesti tavoitteita ja heillä onkin tunne juuri tarkoituksellisuudesta. Jotkut tarvitsevat päämäärän, jonka takia noustaan aamulla ylös sängystä ja tavoitteiden asettaminen on menestysreseptin tärkeä ainesosa. Tavoitteet voivat koskea itseäsi, elämääsi tai ympäristöäsi.

Tavoitteet ovat kuin kipinöitä, jotka sytyttävät aikomuksemme liekin

Tavoitteet ovat polttoainetta, jotka pitävät unelmamme elossa ja erottava tekijä onkin luovuttamisen ja sinnikkyyden välillä. Tavoite on juuri se tekijä, joka voi nostaa sinut pohjamudista kukoistukseen näin karkeasti sanottuna. Kun sinulla on tavoite, sinulla on päämäärä, jota kohden kuljet automaattisesti ja teet töitä se eteen myös alitajuisesti. Miksi tavoitteet sitten toimivat? Tavoitteet perustuvat aina yksilön omiin arvoihin, eli ne eivät tule missään tapauksessa ulkopuolelta ja toimivat tällöin todella hyvinä motivaattoreina tekemiseen. Tavoitteita voi olla niin isoja kuin pieniäkin ja niitä voi kokoajan tehdä lisää. On syytä pohtia, mikä on juuri tällä hetkellä itselle tärkeää ja asettaa tavoitteita aina sen mukaan.

Olet varmaan lukenut monia selviytymistarinoita esimerkiksi syöpätaisteluista. Uskon että näillä kaikilla kertomuksilla on yksi ja sama piirre ja se on juuri henkilön omat ajatukset ja tavoitteet. Jos henkilö ottaa tavoitteekseen parantua ja elää sekä taistella ja omaa vielä positiivisen elämän asenteen, niin mitä muuta voi odottaa tapahtuvan? Olen ehdottomasti sitä mieltä, että ajatukset vaikuttavat niin henkisesti kuin lopulta fyysisestikin, koska ajatusten avulla lopulta ilmennämme itseämme. On helpompi parantua, kun omaa positiivisen asenteen kuin negatiivisen asenteen. Jos olet kiinnostunut ajatusten voimasta ja siitä miten ne vaikuttavat sinuun, suosittelen lukemaan Joe Dispenzan kirjat: Luo itsesi uudelleen ja Becoming Supernatural.

Goal mapping -menetelmän avulla toteutat unelmasi

Miksi tavoitteiden asettaminen toimii?

Jokaiselta löytyy sekä alempi että korkeampi minä. Korkeampi minämme edustaa kaikkia myönteisiä ominaisuuksiamme, kuten motivoituneisuutta, innostusta, vastuullisuutta, uskoa itseen ja itseluottamusta. Nämä ominaisuudet tuottavat viime kädessä aina menestyksekkäitä tuloksia meissä itsessämme ja elämässämme, silloinkin kun kohtaamme epäonnistumisia. Alempi minämme on puolestaan korkean minämme vastakohta ja sillä on kielteisiä ominaisuuksia, kuten viivyttely, apatia, syyllisyys, itseluottamuksen puute ja epävarmuus. Alempi minämme edustaa sinua huonoimmillasi ja sen ominaisuuden johtavat väistämättä jonkinlaiseen epäonnistumiseen.

Elämä on jatkuvaa vuoristorataa

Elämä on jatkuvaa muutosta ja voi laukaista koska tahansa tunteiden vuoristoradan asenteineen ja reaktioneen. Ihminen on tottumuksen orja ja siitä osasta johon pääasiassa turvaudut, tulee pikkuhiljaa hallitseva, oli se sitten korkeampi ta matalampi minä. Tavanomaisin reaktiomme vahvistuu ja siitä tulee automaattinen tai säännöllinen reaktiomme eteemme tulevissa tilanteissa. Kielteiset toimet ja reaktiot luovat kielteisiä tuloksia, kun taas myönteiset toimet ja reaktiot luovat myönteisiä tuloksia. Jokaisella on kuitenkin vapaus valita miten asioihin suhtautuu, sillä jokaisella on kyky luoda elämässään myönteisiä tuloksia aiemmista kokemuksista tai tämänhetkisistä olosuhteista riippumatta. Voit yksinkertaisesti päättää suhtautua elämään korkeammasta minästä käsin.

Aina kun asetat myönteisen tavoitteen tai ajattelet sellaista tai kirjaat sen muistiinpaperille suhtaudut asioihin korkeammasta minästä käsin ja aktivoit menestysmekanismisi, mikä taas kumoaa kaikki kielteiset asenteesi ja tapasi. Tavoitteen asettaminen on kipinä, joka sytyttää mielikuvituksesi liekin ja vapauttaa voimavarasi! Mitä enemmän harjoittelet myönteisten tavoitteiden asettamista, sitä vahvemmaksi yhteytesi korkeampaan minääsi kasvaa. Tällöin on helppo suhtautua elämään menestystä luovien myönteisten ominaisuuksien kautta. Sinusta tulee energinen, aktiivinen ja keskittynyt. On pystyttävä pitämään tavoitteet yllä ja selkiyttämään niitä ja olemaan tietoisia niistä. Sinun on oltava tietoinen siitä mitä pidät tärkeänä. Jos et keskity tavoitteisiisi, voivat aikomukset ja arvokkaat oivallukset hukkua arjen kiireiden ja jatkuvan informaation alle. Alitajunta pitää paperille kirjoitettua ja säännöllisesti tarkasteltua asiaa tavoiteltavana päämääränä, mikä nostaa sen aivan uudelle voiman tasolle.

Goal mapping -menetelmä

Alitajuntasi ohjaa sinua kokoajan

Jotta voisit ymmärtää toimitapojasi, sinun tulee ymmärtää että alitajuntasi ohjaa suurinta osaa toimistasi. Alitajuinen toiminta tarkoittaa esimerkiksi kengän nauhojen sitomista, eli kun olet kerran oppinut taidon, osaat sen vaikka silmät kiinni ilman että siihen tarvitsee kiinnittää erityistä huomiota tai kuluttaa enrgiaa. Onko sinulle muuten koskaan käynyt niin, että olet unohtanut pankkikorttisi tunnuksen kaupan kassalla? Minulle on ja yleensä koodi muistuu mieleeni kun suljen hetkeksi silmäni ja muistelen mille näppäimelle laitan sormeni. En siis tietoisessa mielessäni muista koodia, mutta se tulee automaattisesti alitajunnastani ja kehoni muistaa sen täysin.  Vaikka alitajunta tekee suurimman osan työstä, tietoinen mieli on vastuussa suunnan ta päämäärän valitsemisesta. Mielemme suorittaa luontaisesti tietoisen valinnan tai päätöksen prosessin, jota alitajuinen toiminta seuraa. Oikein käytettynä tämä toimintamalli voi auttaa meitä saavuttamaan jokaisen tavoitteemme.

Alitajuntamme on viisas ja jos esität sille kysymyksen, se etsii vastausta niin kauan kun se muistaa sen. Vaikka tietoinen mielesi lopettaa ratkaisun etsimisen, niin alitajuntasi jatkaa vastauksien etsimistä, eli periaatteessa aivomme käyvät koko ajan. Tämän asian huomaa konkreettisesti esimerkiksi kun suihkussa tai yöllä tulee joku asia mieleen mitä on ennemmin miettinyt ja vastaus tulee siis kuin apteekin hyllyltä. Nämä asiat mahdollistuvat siksi että alitajuntasi on tavoitesuuntautunut. Kun sinulla on tietoinen tavoite ja keskityt siihen mitä haluat alitajuntasi alkaa tehdä töitä saavuttaakseen tuon tavoitteen.

Goal mapping -menetelmä

Tunne tavoitteesi fyysisesti niin se toteutuu

On olemassa kolme asiaa jotka tekevät ajatuksesta muita voimakkaamman ja näin olen hallitsevan käskyn. Nämä ovat toisto, kesto ja tunne. ”Mitä useammin samaa ajatusta toistaa, sitä suurempi mahdollisuus alitajunnalla on omaksua se käskyksi. Ajatusta, joka on omaksuttu tosiasiaksi, ei enää kyseenalaisteta ja siksi siitä tulee uskomus. Uskomukset ovat kuin jatkuvia käskyjä alitajunnalle”.

Mitä kauemmin uskomusta pidetään yllä, sitä voimakkaammaksi se kasvaa kehittyen satunnaisesta mielipiteestä varmuuden tunteeksi ja täydeksi vakaumukseksi. Kun lisäät tunteen ajatukseen se on kuin laittaisi turbovaihteen päälle. Ajatuksista voimakkaampia ovat ne, jotka ovat esimerkiksi muodossa aion ehdottomasti tehdä niin. Mitä voimakkaampi tunne on, sitä suuremmaksi ajatuksen voima kasvaa ja sitä tehokkaammin se manifestoituu.

Goal mapping -menetelmä on väline unelmien toteuttamiseen

Kun löydät sydämesi löydät flow-tilasi

Sydämellä työskenteleminen auttaa löytämään lisäenergiaa, jonka myötä on helpompi olla virrassa kaiken sen kanssa mitä kulloinkin tekee. Flow-tila löytyy parhaiten rakastamalla sitä mitä tekee, ja tekemällä sitä mitä rakastaa. Se löytyy kun aikomukset ja päämäärät ovat lähtöisin sydämestä, eivät vihasta.

Tunteet motivoivat

Kun teet sydämestäsi käsin, luot myönteisellä energialla. Se tarkoittaa keskittymistä rakkauden myönteiseen voimaan ja sen vaikutuksen tuntemista. Rakkaus on siis luomisen ydin. Pelkän tietoisen aikomuksen avulla on mahdollista päättää ja luoda ja heijastaa ympärilleen enemmän rakkautta ja kärsivällisyyttä sekä myötätuntoa. Rakkaus täyttääkin koko olemuksesi säteilevällä energialla. On aika yksinkertaista lähteä luomaan omaa elämäänsä, kunhan ymmärtää ensin luomisen perusteet. Jaoin tämän kirjoitukseni kahteen osaan ja toisessa osassa käsittelen Goal mapping -menetelmän tekemistä konkreettiselta tasolta. Jää siis kuulolle!

 

 

Kategoria:

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.