Itse tehty ripsiseerumi – luonnollista hyvinvointia

Itse tehty ripsiseerumi - luonnollista hyvinvointia

Itse tehty ripsiseerumi – luonnollista hyvinvointia. Kukapa ei haaveilisi pitkistä ja tuuheista ripsistä! Käytin aikoinaan tavallista ripsiseerumia (ei luonnon kosmetiikkaa) ja se kyllä toimi ripsiini hyvin. Kemikaalien vähentämisen myötä jäivät myös kaikki pieniäkin määriä kemikaaleja sisältävät tuotteet pois, koska eihän niistä oikeasti tiedä mitä tuotteet sisältävät. Aloin selvittämään tarkemmin ripsiseerumin sisältöä tai oikeastaan sitä miten sitä voisi luonnollisista raaka-aineista tehdä itse.

\"Itse

Ripsiseerumissa on vain kolme raaka-ainetta

E-vitamiini on ryhmä rasvaliukoisia antioksidantteja, joita keho ei muodosta. E-vitamiinia on saatava ravinnosta ja se varastoituu tehokkaasti rasvakudokseen. E-vitamiini on siis tärkeä vitamiini sisäisesti, mutta sitä voidaan käyttää myös ulkoisesti. E-vitamiinia löytyykin monista kasvojenhoitotuotteista ja kasvorasvoista, joissa se esiintyy tokoferolina. E-vitamiini sopii erinomaisesti itsetehtyyn ripsiseerumiin.

\"Miten

Risiiniöljy

”Risiinikasvi on on kotoisin Itäisestä Afrikasta. Se kuuluu tyräkkikasveihin. Risiinin siemenissä on hyvin runsaasti öljyä, noin 40-60%”. Risiiniöljyn rasvahappokoostumus eroaa paljon muista kosmeettisista öljyistä. Tavallisten öljyjen rasvahappokoostumukset noudattavat aina melkein samaa kaavaa, eli niissä on linolihappoa, öljyhappoa, palmitiinihappoa ja steariinihappoa. Risiiniöljy taas koostuu risinoleiinihaposta eli risiiniöljyhaposta. Risinoleiinihappo on omega-9 rasvahappo. Näitä muita tavanomaisia rasvahappoja risiiniöljyssä on vain muutama prosentti. ”Risiiniöljy auttaa ihoa uudistumaan lisäämällä kosteutta ja verenkiertoa sekä stimuloimalla ihon toimintoja”. Risiiniöljy estää myös bakteerien toimintaa. Risiiniöljy täytyy aina laimentaa, sillä se on erittäin kuivattava öljy.

Kylmäpuristettu neitsytkookosöljy

Kylmäpuristettu neitsytkookosöljy on myös antiseptinen ja sopii monenlaiseen käyttöön. Se sisältää lauriinihappoa, joka tappaa taudinaiheuttajia ja lauriinihappoa esintyykin myös äidin maidossa. Voit lukea kookosöljyn muista käyttömahdollisuuksista täältä.

\"Itse

Kolmen raaka-aineen ripsiseerumi valmistuu käden käänteessä

Luonnollinen ripsiseerumi sisältää vain kolmea ainetta. Luomulaatuista risiiniöljyä, neitsyt kookosöljyä, sekä e-vitamiinia ja se on äärettömän helppo valmistaa. Muista seosta valmistessasi, että pidät aina kaikki välineet puhtaina ja peset kädet ennen toimenpidettä hyvin. Silmät ovat hyvin herkkä osa ja voit likaisilla välineillä tai sormilla aiheuttaa itsellesi esimerkiksi silmätulehduksen, joten muista hyvä hygienia! Seerumia on kuitenkin turvallista käyttää, koska niin risiiniöljy kuin  kookosöljykin eivät ole miellyttäviä alustoja bakteereille.  Valmistan itse snapsilasiin 2-3 illan annoksen, jonka jälkeen teen uuden satsin aina uuteen puhtaaseen lasiin. Lasista otan aina puhtaalla pumpulipuikolla ja kumpaakin silmään laitan puhtaalla puikon päällä. Tuputtelen varovasti öljyä ripsiin ja niiden tyveen, voihan seerumia käyttää myös kulmakarvoihin. Älä koskaan hinkkaa ripsiä vaan töpöttele varovasti.

\"Miten

Halutessasi voit ostaa myös tyhjiä ripsivärikoteloita ja laittaa seerumia sinne. Itse kuitenkin tykkään tehdä seerumin suoraan snapsilasiin muutamaksi päiväksi kerrallaan. Jos silmäsi ärsyyntyvät seerumin käytöstä, suosittelen lopettamaan sen käytön. Kaikille aineille voi olla allerginen tai herkkä, eikä tämä ripsiseerumi eroa mitenkään muista allergisoivista aineista.

\"Itse

Ripsiseerumin valmistus

Kaada kaikkia aineksia pieneen lasiin (snapsilasi) ja sekoita. Snapsilasiin on hyvä tehdä seosta noin 3-5 ml kerrallaan. Määrä on hyvä pitää maltillisena ettei seerumia ei mene hukkaan. Määrä riittää noin 3 päivää. Olen käyttänyt seerumia nyt noin kuukauden ajan ja huomaan kyllä, että ripseni eivät ole niin hauraat kuin ennen. Lisäksi ripsiväriä poistaessani ripsiä ei lähde enää niin paljoa kuin ennen. Lisäksi olen alkanut laittamaan öljyä myös kulmakarvoihini mutta niissä en ole vielä huomannut mitään eroa vielä.

 

\"Miten

 

https://esasoppi.fi/vitamiinit/e-vitamiini/ https://helenatur.com/risiinioljy-kosmetiikassa/

 

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!