Skip to content

Kaiketon herkkupiirakka

Tämä kaiketon herkkupiirakka sopii useimmille allergisille ja lisäksi piirakka on todella helppo ja nopea valmistaa! Sinun ei tarvitse olla leipuri hiiva onnistuaksesi tällä ohjeella ;). Et tarvitse ollenkaan esimerkiksi sähkövatkainta joten ohje sopii loistavasti  kesämökille! Piirakka on siis gluteeniton, maidoton, munaton, vegaaninen, soijaton ja pähkinätön mutta silti vallan maukas. Lisäksi ohjeessa olevat raaka-aineet kuten jauhot ja nesteet voi korvata itselleen sopivilla tuotteilla.

 

kaiketon piirakka

Kaiketon kuningatar herkkupiirakka

Näin imetysdieetillä olen tutustunut kaikettomiin leipomuksiin antaumuksella, koska tälläinen herkkusuu kun olen :P. Löysin ihan loistavan kaikettoman piirakan ohjeen ja muokkasin siitä omanlaiseni. Tämän helpon ja maukkaan piirakan valmistat käden käänteessä! Ohje on siis todella helppo ja nopea ja raaka-aineet löytyvät meikein jokaisesta taloudesta. Voit käyttää ohjeessa juuri sinulle sopivia jauhoja sekä öljyjä. Voit myös korvata marjatäytteen esimerkiksi omenalla, raparperilla tai päärynällä. Voit myös tehdä piirakasta suklaisen version lisäämällä tummaa kaakaojauhetta taikinaan ja suklaapaloja piirakan päälle jos kaakao ja suklaa sopivat ruokavalioosi 🙂 Voit myös vatkata lisukkeeksi itsellesi sopivaa kermaa. Kaurakerma, soijakerma tai kookoskerma ovat hyviä maidottomia vaihtoehtoja.

Täytyy myöntää, että olen itse hieman koukussa tähän piirakka ohjeeseen, koska se on niin helppo valmistaa haluamillaan täytteillä. Seuraavaksi testaukseen meneekin raparperista valmistettu versio.

kaiketon piirakka

Kaiketon piirakka

Ohjeesta tulee noin 15 palaa (riippuen vuoan koosta)

Ainekset:

1,5 dl ruokosokeria

0,75 dl öljyä tai margariinia sulatettuna (itse käytin rypsiöljyä mutta muutkin öljyt käy)

0,5 tl suolaa

2,5 tl leivinjauhetta

2,5 tl vaniljasokeria

4 dl jauhoja (itse käytin 2dl maissi- ja 2dl täysjyväriisijauhoja)

2,5 dl vettä tai sopivaa nestettä

noin 5 dl marjoja

 

Ohje:

Sekoita nesteet keskenään ja jauhot keskenään. Lisää jauhot nesteeseen varovasti käännellen. Tee marjatäyte. Itse käytin musta- ja punaherukkoja, vadelmia, mustikoja. Laita marjat kattilaan ja kiehauta nopeasti, lisää makusi mukaan sokeria ja sekoittele niin kauan, että sokeri sulaa. Lisää marjatäyte taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 200°C noin 30 minuuttia, piirakka on valmis kun piirakan reunat ovat kauniin kullan ruskeat. Älä pidä piirakkaa kuitenkaan liian kauaa uunissa, sillä se saattaa kuivahtaa.

 

Anna jäähtyä ja tarjoile seuraavana päivänä.

 

<3 Herkkuhetkiin Tiina

 

 

Kategoria:

2 kommenttia

  1. Heidi 11.6.2019 klo 07:00

    Kuullostaa hyvältä ja menee testiin, mutta tuota vanilijasokeria ei varmaankaan tule 2,5dl vain 2,5tl? 😀

    • Tiina Karjala 12.6.2019 klo 19:26

      Kiitos huomiostasi! Enpä epähuomiossa moista huomannut, korjaan sen heti 😀

      <3 Tiina

Kirjoita kommentti





This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll To Top