ksylitolpastillit vauvasta vaariin

Ksylitolpastillit vauvasta vaariin, olen aina ollut tarkka hampaistani ja meillä onkin pienestä pitäen painotettu hampaiden pesun tärkeyttä ja hyvä niin. Hampaita voi hoitaa muutenkin kuin harjaamalla ja itse tykkään käyttää hampaiden hoidon tukena myös täysksylitolpastilleja sekä purukumia. Hyvänmakuiset ksylitolpastillit maistuvat myös lapsille hyvin!

ksylitolpastillit

Ksylitolpastillit mukaan omaan suunhoitoon

Hampaiden pesuahan suositellaan tehtäväksi kaksi kertaa päivässä, aamuisin ENNEN aamupalaa. Ennen aamupalaa siksi, ettei hampaiden kiille vaurioidu. Aamupalalla nautitut tuotteet voivat siis aiheuttaa hammaskiilteen pehmeämistä ja jos harjaat hampaat heti aamupalan jälkeen, voi hankaus lisätä kiiilteen kulumista ja ohentumista. Tämän takia kannattaa aamupalan syönnin jäkeen esimerkiksi purskuttaa suu vedellä ja ottaa täysksylitolpastilli suuhun.

ksylitolpastillit

Ksylitol on luonnosta peräisin oleva makeutusaine ja se heikentää happohyökkäyksen vaikutusta hampaistossa ja näin ollen hampaiden reikiintymisriski alenee. Ksylitolia pitää syödä päivässä noin 5-10g. Ksylitolpastillit olisi hyvä ottaa heti ruokailun jälkeen, sillä se katkaisee happohyökkäyksen.  Itse olen käyttänyt ksylitolpastilleina Hammaskeijun pastilleja, jotka ovat muuten todella hyvän makuisia!, eikä niissä käytetä eläinperäisiä aineita ollenkaan. Ne ovat myös siis täysin vegaaneja. Iso plussa myös siitä, että pastillit valmistetaan Suomessa Riihimäellä! Vau, tämä on oikeasti harvinaista ja siksi haluan myös suositella näitä tuotteita. Suositaan Suomalaista! 🙂 Hammaskeijun pastilleissa ei ole mitään ylimääräisiä aineita, vaan ne sisältävät 97-98% ksylitolia. Nämä pastillit sopivat siis oikein hyvin myös lapsen suuhun puhtautensa ansiosta! Kurkkaa Hammaskeijun tuotteita lisää Täältä.

ksylitolpastillit

Hammaskeijun ksylitopastillit maistuvat myös lapsille!

Sain testiin Hammaskeijun ksylitolpastilleja, kokosin testiryhmän kasaan ja lähdimme testaamaan pastilleja. Testiryhmäni koostui kahdesta 3,5 vuotiaasta napsäkästä testaajasta sekä muutamasta aikuisesta itseni mukaan lukien.

Testasimme monia erilaisia makuja, joihin kuului Trio (päärynä, greippi ja metsämarja), piparminttu, lakritsi ja salmiakki. Maut ovat Trio-pussissa värjätty erivärisiksi luomumarjajauheilla, jotta ne voisi tunnistaa paremmin. Lasten selvä suosikki oli arvattavasti trio, joista suosikkipastilliksi nousi metsämarja.

ksylitolpastillit

Näissä pastilleissa on valinnanvaraa makujen suhteen

Aikuisempaan makuun sopivat paremmin piparminttu, lakritsi ja salmiakki. Mielestäni kaikki maut olivat hyviä, mutta sopivat eri käyttöajankohtiin. Piparminttu oli raikas ja sopii mielestäni hyvin illalla raikastamaan suun  hammaspesun jälkeen. Suuhun jäi todella puhdas ja raikas maku. Lakritsipastilli taas maistui ihan lakujäätelöltä, eli jos tykkäät lakujäätelostä tulet rakastamaan myös näitä pastilleja :D. Salmiakki sopii salmiakin ystävälle kuin nenä päähän! Maku oli todellakin herkullisen salmiakkinen sekä suolainen ja käy mielestäni hyvin esimerkiksi suolaisen himoon 😉

<3 Tiina

Kategoria:
tiina-karjala

Tiina Karjala

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä? Lähetä minulle sähköpostia osoitteella tiina@ekoelamani.fi.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaali­kuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutiskirjeeni.

Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.
Something went wrong. Please check your entries and try again.