Maadoittuminen – Unohtunut avain terveyteen?

Kun törmäsin monen vinkkelin kautta Maadoittuminen (Earthing) -nimiseen kirjaan, olin myyty. Mietin, että tässäkö olisi vastaus kaikkeen, varsinkin stressiperäisiin sairauksiin. Oikeastaan heräämiseni alkoi jo ennen kuin löysin kirjan, mutta sitä ennen haluan kertoa ensin hieman tarkemmin maadoittumisesta. Maadoittuminen merkitsee lyhykäisyydessään kehon yhdistämistä maan ikuisiin pintaenergioihin. Se tarkoittaa siis paljain jaloin kävelemistä esimerkiksi metsässä tai nurmikolla. Maadoittuminen voi tarkoittaa myös makaamista tai istumista nurmikolla, mutta parhaimman vaikutuksen saat, kun seisot paljain jaloin maassa. Maadoittaa voit itsesi myös sisällä esimerkiksi nukkumalla maadoitetulla alustalla, joka on yhdistettynä maadoittavaan laitteeseen.

Maadoittuminen - Unohtunut avain terveyteen?

Metsästä löytyy vastaus, jos osaat kuunnella

Maadoittumisessa keho täyttyy siis negatiivisesti varautuneista vapaista elektroneista, joita on runsaasti maan pinnassa. Keho tasapainoittuu välittömästi samalle sähköenergian tasolle, eli jännitteelle maan kanssa. Yhdistyt siis uudelleen maasta tuleviin luonnollisiin signaaleihin, jotka hallitsevat kaikkia sillä asuvia organismeja. Tämä taas palauttaa kehon luonnollisen sisäisen sähköisen vakauden ja rytmin, jotka edistävät normaaleja elintoimintoja. Yhteyden palauttaminen antaa keholle mahdollisuuden palata normaaliin sähköiseen tilaan, itsesäätelyyn ja itseparantamisen tilaan.

Maadoittuminen - Unohtunut avain terveyteen?

Maadoittuminen = yhteyden palauttaminen

Mutta takaisin alkuun. Oli siis syksy ja metsät alkoivat täyttyä sinisestä kullasta, mustikasta. Olimme lähes päivittäin koko perheen kesken mustikassa. Kiinnitin huomiota stressitasoihini, koska ne olivat tuolloin minimissään (mikä on todella epätodennäköistä kaltaiselleni stressipallolle). Fiilis oli kerta kaikkiaan mahtava ja ajatuskin kulki kuin rasvattu. Toki tiesin, että metsällä oli rauhoittava vaikutus, onhan aiheesta tutkimuksiakin tehty, mutta kokemus oli tällä kertaa aivan omaa luokkaansa. Tämä hetki oli sysäykseni kohti oikeita juuriani.

Toki olen ennemminkin ollut metsässä, mutta nyt tuntui, että tietoisuuteni ja yhteyteni oli valmis vastaanottamaan sen kaiken, mitä metsällä oli minulle tarjottavanaan ja kerrottavanaan. Nyt ymmärrän, että kysymyshän on erilaisista energioista. Jos olet herkkä aistimaan, asioita saatat huomata helposti erilaiset energiat. Herkästi aistivat ihmiset väsyvät myös helpommin.

Erilaiset energiat vaikuttavat sinuun halusitpa tai et

Nykyään olen tietoisempi energioista ja siksi varmaan huomaankin niiden vaikutuksen paremmin, kuten myös metsän ja maadoittumisen vaikutuksen. Nykyään onkin aika jännittävää huomata, miten voin aistia erilaisia energioita erilaisissa tilanteissa. Se on jännittävää, mutta toki hieman hämmentävääkin. Voiko olla mahdollista, että runsas annos  metsässä olemista on avannut tietoisuuttani energioista? Tiesithän, että jokainen meistä on vastuussa omista energioistaan? Esimerkiksi voit päättää jo etukäteen, millä energialla menet johonkin tilanteeseen tai tapaamiseen. Jos päätät mennä tilaisuuteen hyvällä ja vastaanottavaisella energialla, tuo se mukanaan varmasti paljon enemmän kuin huono energia. Hyvä energia voi tarttua toisiin, mutta myös huono energia voi vaikuttaa sinuun, jos annat sen itse vaikuttaa, etkä ole ottanut haltuun omia energioitasi.

 

Maadoittuminen - Unohtunut avain terveyteen?

Tutkimus osoitti, että maadoittumisen puute aiheuttaa biologista sekasortoa

Tiesitkö, että 1960-1970 luvulla Saksassa tehtiin tutkimus, jossa tutkijat eristivät tarkoituksen mukaisesti vapaaehtoisia kuukausiksi kerrallaan maanalaisiin huoneisiin, jotka oli eristetty sähköisesti maan sähkökentän rytmeistä. Koehenkilöiden kehon lämpöä, unta, virtsan erittymistä ja muita fysiologisia toimintoja seurattiin huolellisesti. Kaikilla osanottajilla kehittyi erilaisia epänormaaleja, tai kaoottisia toimintoja, ikään kuin epärytmiä päästä varpaisiin. Heidän uni-valve-rytminsä häiriintyi, samoin hormonituotanto ja kehon säätely yleensä. Kun maanpinnalta mitatut sähköiset rytmit johdettiin maanalaisten kammioiden metallieristeeseen, normaalit fysiologiset toiminnot parantuivat ratkaisevasti. Tutkimukset käsittivät satoja osanottajia ja kestivät vuosia ja osoittivat selvästi maan sähköisten rytmien merkityksen normaaleille biologisille toiminnoille.

Koe osoitti, että aiheutettu biologinen sekasorto johtaisi ajan myötä terveyden heikentymiseen. Josta johtopäätöksenä on se, että kehon biologinen kello pitää jatkuvasti kalibroida maan pulssilla. Kysymys kuuluu: Voisiko useimpiin sairauksiin vastauksena olla niinkin yksinkertainen asia kuin maadoittuminen? Ehkä kysymys voisi kuulua, että miksi ei? Voisitko oppia tuntemaan itsesi paremmin olemalla ensin yhteydessä maahan ja juuriisi, yhteydessä metsään?

Maadoittuminen - Unohtunut avain terveyteen?

Mitä maadoittuminen tekee?

Havaintojen ja tutkimusten mukaan maadoittuminen antaa monenlaisia hyötyjä kuten:

  • Poistaa tulehduksen syyn ja parantaa tai poistaa monien tulehdusperäisten häiriöiden oireita
  • lievittää tai poistaa kroonista kipua
  • useimmiten parantaa unta
  • lisää energiaa
  • normalisoi kehon biologisia rytmejä
  • aukaisee lihasjännitystä ja päänsärkyä
  • vähentää hormonaalisia ja kuukautisoireita
  • suojaa kehoa mahdollisilta terveyttä häiritseviltä sähkömagneettisilta kentiltä
  • helpottaa aikaerosta toipumista tai poistaa sen

Mikset aloittaisi jo tänään?

Aloita jo tänään ja laita itsesi voimaan paremmin. Se on aika helppoa, menet vain metsään, jos voit ota hetkeksi kengät pois jalasta ja paina jalkasi maahan. Jo viisi minuuttia metsässä auttaa rauhoittamaan levottoman mielen, mutta parhaimman vaikutuksen saat, jos oleskelet metsässä ainakin 20 minuuttia. Aisti koko kehollasi, kuuntele ääniä, haistele tuoksuja ja keskity. Puut ovat energiaa valloillaan. Kosketa, nojaa tai halaa puuta ja pidä mielesi auki, niiden energia on helppo havaita. Kun herkistyt puiden viesteille, voit helpommin päästä syvemmälle luonnon henkiyhteyteen. Uskon, että näin minullekin kävi. Mutta muista, että yhteys luonnonhenkiin löytyy avoimen läsnäolon kautta. Mitään ei näe tai koe pakottamalla, varsinkaan silloin jos viiletät metsässä napit korvillasi. Napit korvilla viilettävä ihminen on kuin kylmä virta, jota ei voi lähestyä. Kun taas aistit ja sydän avoinna kulkeva ihminen on kuin lämmin tuulahdus, jonka seuraan henget hakeutuvat mielellään.

Kirjoituksessa lähteenä käytin kirjaa Earthing -the most important health discovery ever (suom. Maadoittuminen)

 

Olen perustanut myös aiheeseen liittyvän Facebook ryhmän joten käy ihmeessä liitymässä siihen jos juttuni resonoi! 🙂

 

 

Kategoria:

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.