Maidottomat ja gluteenittomat muurinpohjalätyt

gluteeniton lätty

Maidottomat ja gluteenittomat muurinpohjalätyt vievät kielen mennessään, jos tykkäät kookoksesta! 😛 Tämä ohje ei jätä ketään kylmäksi! Maku on suht samanlainen kuin tavallisissa muurinpohjalätyissäkin, mutta hentoisella kookoksen maulla höystettynä. Näissä lätyissä hyvä puoli on se, että syömisen jälkeen ei ole yhtään turvonnut olo! Bon apetiitto, kuten meillä tavataan sanoa!

Kesällä on pakko saada muurinpohjalättyjä

Mitäs se kesä olisikaan ilman muurinpohjalättyjä? Ei mitään tietenkää! Kun lopetin vehnän ja gluteenin syönnin jouduin miettiä, että mitä ihmettä laitan lättytaikinaan. Erinäisten kokeilujen ja googlettelujen jälkeen kokosin ihan mielettömän maukkaan gluteenittoman ja maidottoman sekä kasassa pysyvän ohjeen! Suurinosa kokeiluista kun meni pilalle sen takia että taikina ei vaan pysynyt kasassa ollenkaan. Plätyt ovat, niin maistuvia ettei ne kyllä mielestäni häviä yhtään vehnäisille sisarilleen. Lisäksi nämä ovat paljon hellävaraisempia suolistollesi!

Jos et tykkää kookoksen mausta voit toki käyttää esimerkiksi kaurakermaa/maitoa lätyissäsi, mutta varsinkin kauramaidon kanssa jauhojen määrä voi kasvaa. Eli taikina saa olla tosiaan aika tykkyä ja normaali taikinaa paksumpaa.

Maidottomat ja gluteenittomat muurinpohjalätyt

Maidottomat ja gluteenittomat muurinpohjalätyt

Ainekset:

2 kpl luomu munaa

1 tlk (400g) luomu kookosmaitoa

2 dl luomu tattarijauhoa

1,5 tl luomu vaniljasokeria

2 – 3 rkl kookossokeria

0,5 – 1tl ruususuolaa

 

Valmistus:

Riko munien rakenne rikki ja sekoita kookosmaito munien kanssa. Lisää kuivat aineet. Anna maustua noin puolesta tunnista tuntiin jääkaapissa. Käytä paistamiseen neitsytkookosöljyä tai voita jos ruokavaliosi antaa periksi. Huomioi, että taikina on paljon paksumpaa kuin normaali (vehnätaikina), mutta näin ollen ne pysyvät paremmin kasassa paistaessa.

 

<3 Tiina

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!

Ekoelämäni