Mitä eroa on mehupuristimella ja mehulingolla?

Flunssan hoito luonnollisella ja maukkaalla flunssadrinkillä

Postaus sisältää affiliate-linkkejä, affiliate-linkit merkitty (*) -merkillä

Mitä eroa on mehupuristimella ja mehulingolla? Ostin ensimmäisen mehupuristimeni kaksi vuotta sitten kesällä. Olin vertaillut monelaisia mehustimia ja kysellyt suosituksia. Päätin heti alussa, että ostan mehustimen mehulingon sijaan ja päätin myös panostaa heti kunnolliseen ja laadukkaaseen mehustimeen. Suurin syy, miksi päädyin mehustimeen oli se, että mehustimella saa tehtyä laadukkaita ja säilyviä mehuja hitaan puristamisen ansiosta. Kun mehu puristetaan hitaasti mehustuskoneesta ulos, se työstää raaka-aineet hitaasti niiden solukkoa rikkomatta ja mehu hapettuu vähemmän. Hapettuminen vähentää vitamiinipitoisuutta ja säilyvyyttä. Vertailujen ja taustatyön jälkeen päädyin ostamaan Sana EUJ-707 Omega -mehustimen, joka sai monesta paikasta hyvää palautetta ja jonka hinta-laatusuhdetta oli kehuttu paljon. Tämä mehupuristin on oikea monitoimikone, koska sillä saa tehtyä pähkinätahnoja, sorbetteja ja jopa pastaa!

Hyvä mehupuristin puristaa mehun hitaasti ja laadukkaasti

Mehulinko pyörittää raaka-aineet kovalla nopeudella murskaksi ja mehu valuu omaan astiaansa. Mehulingossa huonona puolena on suuri hukka, joka tulee kuidusta. Sen nopean tekniikan takia kuitu ei puristu täysin kuivaksi ja kuituun jää vielä laadukasta mehua, joka menee hukkaan.

Hyvä mehustin puristaa mehun hitaasti, varovasti sekä laadukkaasti, jolloin kaikki kasvin mehut ja mineraalit saadaan hyvin talteen mehuksi. Englanniksi mehustimen nimi onkin slowjuicer, joka tarkoittaa juurikin hidasta puristamista ja kuvastaa mielestäni hyvin mehustimen ideaa, eli ideana on hidas ja laadukas mehun puristaminen. Mehustin puristaa raaka-aineet todella hitaasti ja irrottaa niistä kuidun ja mehun tarkasti. Mehu tippuu hitaasti lasikannuun ja loput (kuiva massa) menevät omaan astiaansa. Oma mehupuristimeni on pysynyt ihan moitteettomana nyt jo kaksi vuotta* joten en voi kun suositella tätä laadukasta mehupuristinta. Kun hankit mehupuristimen itsellesi, muista käyttää kassalla koodi ekoelamani. Koodilla  saat 5% alennuksen Sana EUJ-707 Omega -mehupuristimesta.

paras mehustin

Mehustimen ja mehulingon mehujen ero piilee hapettumisessa

Mehupuristamisessa tuleva mehu on todella sileää ja se säilyy paremmin kuin mehulingosta tuleva mehu. Tämä ero johtuu hapettumisesta. Mehustin työstää raaka-aineet hitaasti niiden solukkoa rikkomatta ja mehu hapettuu vähemmän kuin mehulingossa tehtävä mehu. Hapettuminen taas vähentää vitamiinipitoisuutta ja säilyvyyttä. Mehu on aina parasta tuoreeltaan juuri puristettuna, mutta säilyy tarvittaessa tiiviissä lasisessa kannellisessa astiassa 2-3 päivää riippuen mehusta

Mitä eroa on mehupuristimella ja mehulingolla?

4 syytä miksi pidän Sana EUJ-707 Omega -mehustimestani:

 • Mehustin puristaa raaka-aineista mehut laadukkasti ja hitaasti.
 • Mehustin on äärettömän hiljainen. Pystyn tekemään mehuja jopa lapsen nukkuessa, katso videolta kuinka hiljainen mehustin oikeasti on.
 • Mehustin on helppo käyttää ja puhdistaa.
 • Mehustin on hyvin kestävä (pysynyt moitteettomana jo 2 vuotta) ja puristaa käytännössä mitä vain kahvipavuista pähkinöihin.

Laadukas mehupuristin puristaa käytännössä ihan mitä vain

Pähkinät, kaalit, lehtikaalit, kahvipavut, punajuuret, ihan kaikki menevät mehustimellani murskaksi hitaasti mutta varmasti, ottaen talteen kaikki mahdolliset kuidut ja vitamiinit. Mehustimella tehdyssä mehussa ideana on juuri sen suuri kuitumäärä, joka päätyy mehuun sen puristuessa hitaasti mehuksi.* Kun hankit mehupuristimen itsellesi, muista käyttää kassalla koodi ekoelamani. Koodilla  saat 5% alennuksen mehupuristimesta.

Mitä eroa on mehupuristimella ja mehulingolla?

Mitä laadukkaammin mehustin puristaa raaka-aineista mehua, sitä enemmän mehua sinulle jää. Oheisesta listasta näet, kuinka paljon saat mehua eri raaka-aineista. Listasta huomaat, että puristin puristaa hyvin laadukkaasti kaikki mehut ja esimerkiksi appelsiinista saat mehua jopa 66% appelsiinin lihasta!

RAAKAPUODIN TESTAAMAT MEHUSTUSARVOT
Näin paljon mehua saadaan eri raaka-aineista:

 • Porkkana 47%
 • Appelsiini 66%
 • Omena 76%
 • Kurkku 59%
 • Selleri 72%
 • Lehtikaali 60%
 • Itu 61%
 • Oras 75%
 • Inkivääri 72%
 • RUNSASMEHUISET* YHTEENSÄ 64%
 • RUNSASKUITUISET** YHTEENSÄ 67%  *porkkana, appelsiini, omena, kurkku, selleri **inkivääri, oras, idut, lehtikaali

Lähde: raakapuoti.fi

Suosi mehuissasi mieluiten luomulaatuisia kasviksia ja hedelmiä

Tuorepuristetut mehut ovat oivallisia lisiä ruokavalioosi aivan kuten smoothietkin. Monet eivät syö hedelmiä, koska ne voivat aiheuttaa erilaisia vatsaoireita johtuen kehossa jo valmiiksi mylläävästä tulehdustilasta. Usein hedelmät syödäänkin väärin. Jos syöt hedelmiä väärään aikaan tai väärän ruoan yhteydessä, ne voivatkin jäädä vatsalaukkuun mädäntymään, jos suolisto ei toimi oikein. Tämä taas voi aiheuttaa erilaisia vatsaoireita kuten vatsakipua, turvotusta tai jopa ummetusta. Jos hedelmät syödään oikeaan aikaan yksistään ilman muita ruoka-aineita, ne aiheuttavat harvemmin vatsa- tai muita oireita. Tämä koskee myös mehuja sekä smoothieita. Syö siis hedelmät aina erikseen muista ruoista ja pidä ruokailujen välissä vähintään 2 tuntia väliä.

Mitä eroa on mehupuristimella ja mehulingolla?

Mehustinta käyttäessä muista nämä asiat

 • Mehu on parasta ja ravintorikkainta juuri puristettuna, joten pyri nauttimaan mehu mahdollisimman pian puristuksen jälkeen.
 • Mehu säilyy jääkaapissa tiivissä suljetussa astiassa maksimissaan 2-3 päivää.
 • Kasaa kone ennen kuin kytket sen sähkövirtaan.
 • Jotta mehustuskoneen käyttöikä pysyisi mahdollisimman pitkänä, pese koneen osat heti käyttämisen jälkeen.

laadukas mehustin | ekoelamani

Kenelle mehustuskone sopii?

 • Hedelmien tai kasvisten käyttäminen on sinulla vähäistä ja haluat lisätä niitä helposti ruokavalioosi.
 • Haluat lisäruokavalioosi helposti vitamiineja, mineraaleja sekä hivenaineita. Voit tehdä mehun esimerkiksi edellisenä päivänä tai aamulla valmiiksi ennen töihin menoa ja nauttia mehun työpaikallasi.
 • Olet kiinnostunut mehupaastosta. Mehustuskoneella saat puristettua juuri sellaisia mehuja, mitä haluat paastosi aikana käyttää. Kun puristat mehusi itse, tiedät tasan tarkkaan mitä mehusi sisältää.
 • Mehustuskone sopii myös lapsiperheille, sillä mehuilla saa lisättyä helposti lasten ruokavalioon täysin luonnollisia ja laadukaita vitamiineja. Mehustuskoneella voi tietysti tehdä myös vauvan soseruokia.
 • Haluat tehdä itse erilaisia tahnoja kuten pähkinätahnoja tai pastaa. Kyllä vain, tällä mehustuskoneella pastankin tekeminen onnistuu!
 • Haluat tehdä tuoreita jäähdytettyjä jälkiruokia tai jauhaa kahvipapusi itse. Katso alta kuinka helppoa mehustimen kokoaminen on!

 

Kuinka lisäät mehustimesi käyttöikää?

Kuten aiemmin totesin, mehustimeni on säilynyt moitteettomana jo kaksi vuotta ilman minkäänlaista virallista huoltoa. Tämä kertoo mielestäni siitä, että osat ovat laadukkaita ja kestäviä. Mehustuskoneen kasaaminen ja purkaminen ovat helppoja, kunhan sen tekee ensin muutamia kertoja. Koneen osat tulee pestä vain ja ainoastaan käsin ja miedolla pesuaineella. Itse käytän täysin luonnonmukaista tiskiainetta ja se onkin toiminut todella hyvin.

Kaira ja muut irto-osat pestään lämpimässä saippuavedessä keittiön pesualtaassa ja huuhdellaan hyvin, sekä annetaan kuivua. Mehustuskoneen pohjaa tai moottoria ei saa upottaa veteen ja se puhdistetaan kostealla liinalla pyyhkien. Mehustuskoneen käyttäminen on todella helppoa, kuten videolta näit eli kasataan vain osat ja laitetaan ne mehustuskoneeseen kiinni. Tämän jälkeen koneen alle laitetaan lasinen kannu, joka kerää mehun talteen. Mehustuskoneen päähän tulee kuituastia, johon mehustamisesta tulleet kuidut tippuvat.

Mehustusvinkit talteen

Tiesithän, että mehua voi myös pakastaa? Voit tehdä mehusta esimerkiksi lapsille mehujäitä. Tarvitset vain mehujäämuotin ja pakastimen. Voit pakastaa mehun myös rasioihin tai vaikkapa jääpalamuotteihin.

Muistathan myös, että voit käyttää esimerkiksi porkkanamehusta tulleet kuidut sämpylä- tai leipätaikinaan? Jos käyttöä ei juuri sillä hetkellä ole, niin pakasta ihmeessä nämä kuidut myöhempää käyttötarkoitusta varten.

 

 

** (*)  merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa tutustua näihin materiaaleihin ja miettiä hankintaa rauhassa. Mikäli päädyt hankkimaan tuotteita affiliate-koodini kautta, saan siitä rahallisen komission.

Suosittelen vain niitä tuotteita, joita olen itse käyttänyt ja todennut toimiviksi. Suurinta osaa tuotteista käytän lähes päivittäin.**

 

 

 

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!

Ekoelämäni