Miten hoidat siitepölyallergiaa luonnollisesti? 7 vinkkiä

Miten hoidat siitepölyallergiaa luonnollisesti? 7 vinkkiä

Miten hoidat siitepölyallergiaa luonnollisesti? 7 vinkkiä. Ihana  kevät on saapunut ja useimmille myös siitepölyallergiat. Siitepölyallergia on varsin yleinen vaiva ja siihen mainostetaankin paljon erilaisia synteettisiä apukeinoja. Moni ei välttämättä tiedä että siitepölyallergiaa voi hoitaa myös täysin luonnollisin keinoin ja hoito pitäisi aloittaa mahdollisimman pian ennen siitepölykauden alkamista. Suolisto on tässäkin asiassa pääasemassa, eli mitä huonommassa kunnossa suolisto on, sitä rajumpi allergia on. Eli jo pelkän suoliston hoitamisella voi saada allergiaoireita helpottumaan.

Päihitä siitepölyallergia ja aloita hoito ajoissa!

Jotta nämä luonnolliset avut toimisivat täytyy ne tosiaan aloittaa ajoissa. Pojallammehan on siis atooppinen iho ja viime kesänä hän ei regoinut mitenkään siitepölyihin (toki tähän vaikuttaa aina siitepölyjen määrä sekä ilman laatu). Kesä saapui meille Suomeen yllättäen ja poikamme alkoikin oireilla oikein urakalla. Oireet tulivat itselleni tosiaan ihan puskista. Enkä hoksannut hänelle hoitoa ajoissa aloittaa. Nyt hoito on kuitenkin aloitettu ja toivotaan että ehtisivät vielä nostaa hänen toleranssiaan ja oireet lievittyisivät. Monien tuotteiden kohdalla annostelussa ei puhuta mitään lapsista. Mutta luontaistuotteiden edustajan kanssa jutelleena annostuksen voi aika hyvin järkeillä pienemmällekin lapselle. En usko että luontaistuotteista on mitään vaaraa lapselle mutta turvallisista kuitenkin on lähteä liikkeelle pienestä annostuksesta.

Miten hoidat siitepölyallergiaa luonnollisesti? 7 vinkkiä

Nokkonen

Nokkosta sanotaan terveyden tukipilariksi ja se sopii hyvin käyttöön niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Nokkonen sisältää hyvin paljon erilaisia ravintoaineita ja siinä onkin erityisen paljon kalsiumia, rautaa ja C-vitamiinia. Jos et käytä maitotaloustuotteita tai olet vegaani, niin syö nokkosta kalsiumin saannin takaamiseksi. Nokkosen siemenet sisältävät kaikkia ihmisen tarvitsemia rasvahappoja sekä runsaasti E-vitamiinia, eli on aikamoinen terveyspommi noin niin kuin muutenkin!

Nokkonen auttaa myös hengitystieongelmiin ja sitä voikin käyttää yskään tai heinänuhaan sekä allergisiin reaktioihin. Nokkosta suositellaankin nauttimaan jo ennen siitepölykauden alkamista, koska se sisältää antihistamiinia luonnostaan. Nokkosen pii ja asetyylikoliini torjuvat allergisia reaktioita. Nokkonen on verta puhdistava rohto ja sitä käytetäänkin paljon myös reuman ja kasvainsairauksien tukihoitona.

”Laboratorio-oloissa nokkoslehtiuutteen on todettu hillitsevän mm. allergisia oireita aiheuttavien syto- ja kemokiinien vapautumista kontrolloivan tryptaasin toimintaa, useiden tulehdusreaktioita aiheuttavien entsyymien toimintaa sekä histamiinin vapautumista säätelevän reseptorin toimintaa. Nokkosen anti-inflammatoristen yhdisteiden kliinisiin vaikutuksiin kuuluvat mm. nenän limakalvojen turvotuksen väheneminen, verenpaineen lasku ja ihotulehduksen lievittyminen”.

Nokkosta löytyy niin uutteena, jauheena kuin tabletteinakin. Osaava viherpeukalo kerää itse nokkosensa ja valmistaa niistä itselleen sopivia tuotteita.

nenäkannu

Nenäkannu

Nenäkannu on loistava apu niin nuhaan kuin allergiaoireisiinkin. Nenäkannu antaa heti helpotusta räkäisyyteen huuhtelemalla kaikki ylimääräiset tavarat nenästä pois. Sitä on helppo käyttää ja kun sitä oppii käyttämään, siitä onkin vaikea luopua. Käytä nenäkannua päivittäin, sillä se huuhtelee pois kaikki haitalliset bakteerit nenän ja nielun limakalvoilta. Itse käytän nenäkannua yleensä aamuin illoin. Pieni vaiva, mutta suuri apu. Tämä toimii myös todella hyvin flunssan aikaan, koska nenäkannulla saa huuhdeltua nenän ontelot puhtaiksi ja ”desinfioitua” koko nielun alueen. Lapsille on olemassa erikseeen omia \”nenäkannuja\” ja meilläkin sellainen löytyy kyllä kaapista mutta vielä en ole sen kanssa jaksanut alkaa leikkimään.

Suolisto kuntoon

Suolistossa sijaitsee toiset aivomme ja suoliston kunto vaikuttaa oleellisesti siihen, miten reagoit erilaisiin allergeeneihin, niin ulkoa kuin sisältä päin tuleviin. Suoliston kunto on järkkynyt seuraavissa muun muassa seuraavissa sairauksissa: atopia, iho-ongelmat, autoimmuunisairaudet sekä masennus. Suolisto kunto vaikuttaa niin ruoka-, risti- kuin siitepöly-, ja eläinallergioihin. Mitä huonommassa kunnossa suolisto on, sitä herkemmin se reagoi erilaisiin ärsykkeisiin. Jos sinulla on herkkä suolisto, tai luulet sen kaipaavan hieman apua, niin poista mahdolliset herkkyyksiä aiheuttavat ruoka-aineet ruokavaliostasi. Yleisempiä herkkyyksiä aiheuttavia ruoka-aineita ovat maitotaloustuotteet, gluteeni, soija sekä kananmunat. Lue lisää herkkyyksistä täältä. Allergeenien poistamisen jälkeen suolistoa ja kehoa on hyvä puhdistaa, koska elimistössä on paljon erilaisia toksiineja ja kemikaaleja, jotka heikentävät vastustuskykyä koko ajan. Ota käyttöösi laadukas maitohappolisä tai syö hapatettuja tuotteita.

Miten hoidat siitepölyallergiaa luonnollisesti? 7 vinkkiä

Pycnogenol (rannikkomännynkuoriuute)

Pycnogenol vähentää histamiinin eritystä. Pycnogenol, eli rannikkomännynkuoriuute sisältää bioflavonoideja, jotka hillitsevät histamiinin purkautumista ja tällä tavoin myös allergiaa.

”Rannikkomännyn kuoriuutteella on monia elimistölle suotuisia vaikutuksia mm. sydämelle, verenkierrolle, silmille, nivelille ja ihoon. Se suojaa kehoa ennenaikaista vanhenemista vastaan estämällä solujen rasvoja hapettumasta eli härskiintymästä. Se suojaa myös kollageenia sitoutumalla kollageeniin ja palauttaa sen kimmoisuutta. Näin se tiivistää hauraita hiusverisuonia ja vähentää kudosten huokoisuutta. Pycnogenol lisää typpioksidin tuotantoa elimistössä, mikä rentouttaa verisuonia ja edistää veren virtausta, jolloin ravintoaineiden ja hapen kulku kudoksiin tehostuu.”

Pycnogenolia on saatavilla siis uutteena (aikuisille), suihkeena sekä tapletteina. Otin pojallemme käyttöön suihkeen ja se olikin yllättävän hyvän makuista ja maistui lapselle hyvin. Ohjeistus suihkeessa oli 30 suihkaisua päivässä aikuiselle. Me aloitimme 5 suihkaisulla ja jokainen toki itse testaa mikä annostus sopii. Ennemmin vähemmän kuin enemmän varsinkin lapselle. Uute on piristävä joten se kannattaa ottaa heti aamusta.

Miten hoidat siitepölyallergiaa luonnollisesti? 7 vinkkiä

Havupuu-uutejuoma

Havupuu-uutejuoma on täynnä luonnon omia antioksidantteja ja muita hyviä aineita. Sen sanotaan muun muassa edistävän hyvien mikrobien kasvua suolistossa, parantavan tulehdusta ja auttaa elimistön puollustusmekanismia parantamaan itse itsensä. Maku uutteessa on todella mieto ja hyvän makuinen. Lapsille uutetta voi sekoittaa esimekiksi mehun joukkoon. Meillä meni mehun joukossa kuin väärä raha. Havupuu-uutejuomalla on sanottu myös olevan tehokas apu allergioihin, enkä epäile tätä yhtää perehdyttyäni nyt kunnolla sen saloihin.

Onko paasto hyväksi? Energiaa mehu/smoothiepaastosta

Terveellinen ruokavalio

Terveellinen ruokavalio tukee tietysti terveyttäsi ja suolistoasi ja vähentää näin ollen allergia-oireita. Syö siis mahdollisimman suolistoystävällistä ruokaa. Suosi luomua, sekä syö paljon kasviksia ja marjoja. Muista myös kuidut! Luonnollisia ja hyviä kuituja saat esimerkiksi chia-siemenistä sekä psyllium-jauheesta. Muista, että suolistosi ei tykkää ravintoköyhästä ruoasta, kuten valkoisesta sokerista tai vehnästä, joten niiden käyttö on syytä lopettaa, tai jättää erityisen vähälle. Poista myös kaikki mahdolliset muut allergeenit ja matala-asteista tulehdusta aiheuttavat ruoka-aineet ruokavaliostasi. Matala-asteinen tulehdus heikentää vastustuskykyäsi ja vaikuttaa yleisvointiisi. Voit halutessasi lisätä ruokavalioosi erilaisia lisäravinteita tukemaan terveyttäsi ja vastustuskykyäsi. Yksi tärkeimmistä vitamiiineista on D-vitamiini joka vaikuttaakin yli 200 geenin aktiivisuuteen.

Laadukkaan maitohappovalmisteen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa, sillä suolistossa on toiset aivomme, joten suoliston toimivuus ja hyvinvointi on äärimmäisen tärkeää kokonaisvaltaiselle terveydellemme. Koska maaperämme on nykyään todella köyhää, korostuu myös erilaisten mineraalien tarve. Hyviä luonnollisia mineraalin lähteitä ovat esimerkiksi kookosvesi ja sellerimehu, mutta mineraalilisänä voi hyvin käyttää myös esimerkiksi elektrolyyttijauhetta. Eräs vanhempi ystäväni sai jatkuvat suonenvetonsa loppumaan aloitettuaan elektrolyyttijauheen käyttämisen. Itse olen myös todennut oloni kohentuneen ja uneni parantuneen jauheen aloittamisen jälkeen.

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä on laadukas kalaöljyvalmiste. Nykypäivänä moni saa tietämättään liikaa huonoja rasvoja ja ne vaikuttavat taas kokonaisvaltaiseen terveyteesi. Varsinkin erilaisista iho-oireista kuten atooppisesta ihosta, psoriasiksesta, aknesta tai kuivasta ihosta kärsivät huomaavat aika nopeasti öljyn vaikutuksen ihossaan, jos rasvatasapaino on pielessä. Itse olen kärsinyt pidemmän aikaa hankalasta käsi-ihottumasta. Sain ihottuman kuriin vasta aloitettuani laadukkaan kalaöljyn nauttimisen. Myös kasvojeni iho parani samalla. Erityisesti myös masennuspotilaat ja ADHD:stä kärsivät hyötyvät kalaöljyn käyttämisestä. Kalaöljy on must tuote kaikissa kotitalouksissa ja hyvä öljyvalmiste maistuu myös lapsille! Valitse aina laadukas tuote, halvalla ei valitettavasti saa hyvää.

Solumineraalit

Viimeisinpänä haluan vielä mainita solumineraalit johin tutustuin sattumalta käydessäni luontaistuoteliikkeessä. Kuuntelin kiinnostuneena kauppiaan vinkkejä solumineraaleista. Solumineraalit toimivat ilmeisesti hiukan samoin tavoin kuin homeopaattiset valmisteet ja ehdottomasti meinaan näitäkin kokeille poikamme siitepölyallergiaan. Myyjä suositteli meille numero 8 Natriumkloridi ja numero 2 Kalsiumfosfaatti tabletteja mutta ne olivat molemmat valitettavasti myymälästä juuri loppu joten ihan vielä ei päästy näitä testaamaan.

 

 

 

Lähteet

Havupuu-uutejuoma

https://www.allergia.fi/jarjesto/tutkimus/allergia/selvitykset/nokkonen/#3fbb712d

https://www.pycnogenol.com/home/

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!