Munakoisorullat fetalla ovat alkupalapöydän herkku

Munakoisorullat fetalla ovat alkupalapöydän herkku. Olemme käyneet Kreikassa monia, monia kertoja. Sieltä onkin aina päällimmäisenä jäänyt mieleen loistava sekä herkullinen ruoka. Kreikasta olen saanut suurimmat ruokainspiraationi ja lemppareihin kuuluvatkin esimerkiksi stifado, kreikkalainen salaatti sekä gyros-pitat. Tietysti erilaiset lihapadat ovat lähellä sydäntäni. Nam!

\"Munakoisorullat

Munakoisorullat voi valmistaa myös kesäkurpitsasta

Itse asiassa tämä ohje jonka jaan teille, löytyykin kreikkalaisesta kokkikirjasta, jonka mieheni osti meille yhdeltä reissultamme. Nämä munakoisorullat tai toiselta nimeltään zucchinirullat sopivat äärimmäisen hyvin alkupalapöytään tai pieneen suolaisen nälkään.  Yleensä en hirveästi käytä maitotaloustuotteita ruoan valmistuksessani, mutta joskus täytyy herkutella ja nämä rullat kuuluvat ehdottomasti herkutteluhetkiin.

\"Munakoisorullat

Muista munakoisojen kanssa itketys!

Rullia voi tosiaan tehdä niin munakoisosta kuin kesäkurpitsastakin. Molemmat ovat mielestäni todella hyviä. Munakoisojen kanssa täytyy vain muistaa itkettää ne ennen paistamista, sillä se poistaa kitkeryyden niistä. Rullat voi hyvin tehdä etukäteen jääkaappiin maustumaan, sillä niiden maku todellakin paranee jääkaapissa. Voit tarjota rullia alkupalapöydässä esimerkiksi tsatsikin ja leivän sekä kreikkalaisen salaatin kanssa. Toki näitä voi nautiskella myös sellaisenaan.

 

Munakoisorullat

Raaka-aineet

2 munakoisoa tai kesäkurpitsaa

100 g fetajuustoa

100 g tuorejuustoa

loraus luomu neitsytoliiviöljyä

mustapippuria myllystä

tuoretta basilikaa

voiteluun oliiviöljyä

 

Täyte

Ensimmäiseksi sekoita feta- ja tuorejuusto yhteen haarukalla painellen. Revi mukaan tuoretta basilikaa. Älä leikkaa basilikaa veitsellä vaan revi, koska repimällä basilikan mausta tulee hienovaraisempi eikä niin kitkerä kuin veitsellä leikatessa. Raasta myllystä mukaan tuoretta mustapippuria ja lorauta mukaan luomulaatuista neitsytoliiviöljyä. Sekoita hyvin ja laita massa jääkaappiin maustumaan.

Valmistus

Huuhtele munakoisot ja/ tai kesäkurpitsat vedellä. Viipaloi ne pitkittäin noin 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Jos käytät munakoisoja, itketä niitä ennen paistamista, eli ripottele munakoisoviipaleiden päälle merisuolaa ja anna vaikuttaa 30 minuuttia. Itkettäminen poistaa niistä kitkeryyden. Itketyksen jälkeen voit huuhdella viipaleet veden alla ja rutistella ne kuivaksi. Levitä viipaleet pellille ja voitele ne oliiviöljyllä molemmilta puolilta.

Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia 180 asteessa. Käännä viipaleet kerran paistamisen aikana. Anna viipaleiden jäähtyä ja laita täytettä viipaleen päähän ja rullaa varovasti kiinni. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan <3

 

Vinkit onnistumiseen

  • Muista itkettää munakoisot, kitkeryyden poistamiseksi
  • Voit tehdä fetatäytteen etukäteen jääkaappiin maustumaan
  • Älä leikkaa basilikaa vaan revi se sormilla silpuksi
Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!