Myrkyttömät vauvan lelut ja tutit sekä tuttipullot

Olen tutkinut todella paljon erilaisia hormonihäirikköjä ja haitallisia kemikaaleja ja eritoten sitä mistä niitä tulee kehoomme. Esimerkiksi tavallisissa juomapulloissa, vauvojen tuttipulloissa, tuteissa sekä leluissa voi olla haitallisia kemikaaleja, näin muutaman lähteen luetellakseni. Esimerkiksi muovien valmistuksessa käytetään Bisfenoli A (BPA) ainetta joka vaikuttaa ihmisen hormonitasapainoon. Suurin osa lasten leluista taas tuodaan ulkomailta, lähinnä kiinasta ja ne voivat sisältää haitallisia kemiakaaleja viranomasivalvonnasta huolimatta.

 

myrkyttömät vauvan lelut

 

Myrkyttömät vauvan lelut ja tutit sekä tuttipullot

Alusta asti oli selvää, että valitsen vauvallemme tuotteita jotka ovat täysin myrkyttömiä. Valitsin luonnokumi tutin ja myrkyttömiä leluja sekä lasisia tuttipulloja luonnonkumi tutilla. Haluan minimoida vauvan kemikaalikuormaa heti alusta asti ja näillä pienillä valinnoilla, niin voin tehdä. Myös suurinosa pesu ja tiskiaineistamme ovat luonnonmukaisia tai menossa vaihtoon luonnonmukaisiksi.

myrkyttömät vauvan lelut

Myrkyttömät vauvan lelut

Onneksi Suomesta kuitenkin löytyy myrkyttömiä ja turvallisia leluja vauvoille. Kuten kuvissa olevat käsin virkatut tajuttoman suloiset pehmolelut. Ihastuin näihin pehmohahmoihin välittömästi! Tuotteiden takana on yritys nimeltä KoukussaDesign. Marika on yksinyrittäjä ja hän virkkaa asiakkaan tilauksesta erilaisia tuotteita. Hän teki aluksi leluja vain omille lapsilleen mutta huomasi pian, että kysyntää löytyi muualtakin. Enkä ihmettele asiaa yhtään, sillä ovathan nämä tuotteet aivan ihania <3 Kaikki Marikan käyttämät materiaalit ovat täysin myrkyttömiä ja turvallisia. Lanka on 100 % puuvillaa jolla on öko tex 100 sertifikaatti. Sisällä oleva kangas on GOTS sertifioitua 100 % puuvillaa. Vanu polyesteria. Kaikki KoukussaDesingin tuotteet on myös valmistettu lelulain ja lelustandardin EN 71-1 mukaisesti ja leluissa on lain vaatima ce-merkintä. Valmistusmateriaalit ovat siis täysin turvallisia, eikä haittaa vaikka lelu eksyisikin vauvan suuhun. Lisäksi nämä tuotteet ovat ihan syötävän suloisia! Näitä ihania pehmojakavereita saat tilattua täältä.

 

myrkyttömät vauvan lelut

myrkyttömät vauvan lelut

Miksi valita luonnonkumista valmistettu tutti?

Luonnonkumi tutti on siis luonnollinen ja myrkytön tutti puhtaasta lateksista. Tutti ei sisällä PVC:tä, BPA:ta, ftalaatteja eikä väriaineita. Tutteja saa esimerkiksi ekokaupoista sekä nettikaupoista ja niitä löytyy myös hiukan erilaisia malleja. Itse valitsin perhosen mallisen tutin. Tilatessa kannattaakin huomioida aina, että tutteja on tarjolla erikokoisia ja mallisia eri-ikäisille vauvoille. Luonnonkumituttia suositellaan vaihdettavaksi noin kahden kuukauden välein.

myrkyttömät vauvan lelut

Ekologinen tuttipullo lasista

Tuttipulloksi valitsin lasisen pullon jossa on luonnonkumiset suu-osat. Lasi on hygieninen ja se on todella helppo pitää puhtaan, eikä se ei sisällä lainkaan mitään kemikaaleja. Lasia käytetään myös vauvan ruokien pakkaamisessa, sillä se todella hygieeninen ja puhdas pakkausmateriaali.

myrkyttömät vauvan lelut

Millaisia valintoja sinä olet tehnyt tai meinaat tehdä?

<3 Tiina

tiina-karjala

Tiina Karjala

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä? Lähetä minulle sähköpostia osoitteella tiina@ekoelamani.fi.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaali­kuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutiskirjeeni.

Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.
Something went wrong. Please check your entries and try again.