Pahoilaisenhillo – makean tulinen herkku

Käsi ylös, kuka muu rakastaa paholaisenhilloa tuota makean tulista herkkua? Makuyhdistelmä on vain jotain, niin ihanaa! Sopii ainakin minun makunystyröilleni kuin nenä päähän :). Paholaisenhillo on tulisen makeaa hilloa, joka sopii moneen ruokaan ja etenkin lisukkeeksi. Paholaisenhilloa on helppo itse valmistaa ja aikaa valmistamiseen menee noin 45 minuuttia. Eniten aikaa menee hillon keittämiseen.

paholaisenhillo

Paholaisenhillo ja vuohenjuustobroileri

Vuohenjuustobroileri ja paholaisenhillo on suurinta herkkua minulle ja sitä on kiva tehdä myös itse kotona, eikä tarvitse aina lähteä ravintolaan sitä syömään. Paholaisenhillo sopii hyvin myös esimerkiksi tortilloihin sekä texmex ruokiin ja sitä voi hyvin käyttää salsan tilalla. Ohjeessa olen käyttänyt valmista tomaattimurskaa, mutta toki sen voi myös halutessaan itse valmistaa. Itse pyrin käyttämään suurimman osan ruoka-aineista luomuina tai jopa kaikki, jos vain kukkaro antaa periksi.

Toki paholaisenhilloa ja salsoja saa valmiina kaupasta, mutta tykkään valmistaa niitä silti itse, koska näin ollen ne eivät sisällä mitään ylimääräisiä aineita. Oletko koskaan katsonut tarkemmin kaupassa myytävien salsojen ja muiden säilykkeiden tuoteselosteita? Niistä voi löytyä lisä- ja väriaineita ja muuta ”ylimääräistä”, mutta kun teet itse kastikkeesi, ei siitä löydy mitään ylimääräistä. Itsetehty paholaisenhillo ei sisällä mitään ylimääräisiä lisä- tai väriaineita!

paholaisenhillo

Pahoilaisenhillo, tuo maukkaan tulinen unelmahillo

400 g punaisia paprikoita (luomu)

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä (luomu)

4 punaista chiliä (rawit)

500 g luomutomaattimurskaa

1,5 tl oreganoa

0,5 tl mustapippuria myllystä

0,5 tl suolaa

1 dl hillosokeria (tai muuta itselleen mielekästä sokeria)

2,5 rkl punaviinietikkaa

 

Leikkaa paprikat pieniksi kuutioiksi, pilko myös sipuli, chilit sekä valkosipulit pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki kasvikset voideltuun kattilaan porisemaan miedolle lämmölle ja lisää myös mausteet mukaan. Anna porista noin 15 minuuttia. Lisää mukaan tomaattimurska ja sekoita hyvin. Anna porista vielä noin 15 minuutta. Lisää lopuksi sokeri ja viinietikka ja keitä vielä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.

Itse teen hilloa hieman isomman satsin kerralla ja pakastan loput. Toki hillon voi myös säilöä steriloituun lasipurkkiin kuten tavallisen hillon, mutta meillä on jääkaappi yleensä aina niin täynnä purnukkaa jos toistakin joten siksi käytän pakastinta mieluiten säilömiseen.

<3 Tiina

Kategoria:
tiina-karjala

Tiina Karjala

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä? Lähetä minulle sähköpostia osoitteella tiina@ekoelamani.fi.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaali­kuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutiskirjeeni.

Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.
Something went wrong. Please check your entries and try again.