Paras luonnollinen hellävarainen ja soodaton deororantti 

Paras luonnollinen hellävarainen ja soodaton deororantti 

Postaus sisältää affiliate-linkkejä, affiliate-linkit merkitty (*) -merkillä

Paras luonnollinen hellävarainen ja soodaton deororantti. Kun alotin ekoilun noin vuonna 2017, osoittautui luonnollisen ja pitävän dödön löytyminen todelliseksi haasteeksi. Tuolloin markkinoilla ei vielä ollut kovinkaan laajaa deodoranttivalikoimaa toisin kuin nyt. Haluan nyt korostaa, että jokaisen täytyy ymmärtää ekodödön ja tavallisen dödön erot ennen kuin aloittaa ekodödöjen kokeilun.

Paras luonnollinen hellävarainen ja soodaton deororantti

Pääasiassa kaikki tavalliset deororantit sisältävät siis erilaisia kemikaaleja sekä alumiinia. Alumiini on tutkitusti todettu olevan yhteydessä esimerkiksi naisten rintasyöpiin, joten jo tässä on yksi syy vaihtaa tavallinen dödö ekodödöön. Käytin vuosia erästä luonnonmukaista dödöä, joka oli mielestäni aivan täydellinen tuote ja piti tuolloin (vuosia sitten) hienhajuni poissa. Ensin hikoilin töissä kuumassa keittiössä tunteja ja useimmiten menin vielä työpäivän jälkeen salille. Joka tapauksessa hienhajusta ei ollut tietoakaan.

Ota huomioon ekodödöjen sisältämä sooda

Asia mitä en tullut ollenkaan ajatelleekseni oli se, että useammat ekodödöt sisältävät soodaa. Sooda on yksi käytetyimmistä vaikuttavista aineista ekodödöissä ja se pitääkin hienhajun visusti poissa. Ainut ongelma siinä on se, että se voi rikkoa kainaloiden ihon helposti ja kirjaimellisesti polttaa sen rikki. Näin juuri kävi itselleni, kainaloni paloivat pahasti rikki, enkä voinut käyttää muutamaan viikkoon minkäänlaista tuotetta ihollani. Tässä vaiheessa itselläni meni sormi suuhun ja sukelsin Googlen maailmaan, koitin monia monia soodattomia ekodödöjä ja mikään niistä ei toiminut. Mielestäni dödön pitää kuitenkin olla sen verran pitävä, että se pitää hajut poissa aamusta iltaan.

Täydellinen ekodödö ilman soodaa

Olin jo vaipumassa epätoivon partaalle, kunnes törmäsin Nuudiin. Nuud on täysin luonnonmukainen dödö, eikä se sisällä soodaa ja se toimii! Olen käyttänyt Nuudia noin 1,5 vuotta ja olen  täysin tyytyväinen, Nuudia ei siis välttämättä tarvitse käyttää edes päivittäin*. Kun hankit Nuudin itsellesi oheisen linkin kautta, saat sen -20% alennuksella.

Paras luonnollinen hellävarainen ja soodaton deororantti 

Miten eko dödö ja tavallinen eroavat toisistaan?

Tavallinen dödö tekee niin sanotun kalvon kainalon pinnalle, eikä kostea hiki pääse siitä läpi ja se pitää kainalot tällöin kuivina ja hajut poissa. Ekodödö taas perustuu täysin luonnollisiin aineisiin, eikä tee minkäänlaista kalvoa kainalon pinnalle, eli hikoilu tapahtuu normaalisti kainaloista, jolloin kainalot tietysti kostuvat, mutta eivät haise. Ota siis huomioon, että kainalosi saattavat hiota ja kostua tavallista runsaammin, kun vaihdat luonnonkosmetiikkadödöön, mutta tilanne tasapainottuu kyllä ajan kanssa.

Ruokavalio ja vedenjuonti vaikuttavat myös olennaisesti hienhajuusi

Se mitä syöt ja juot, vaikuttaa sinuun niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Se mitä syöt, vaikuttaa hien, virtsan ja ulosteen hajuun. Suuntaa katseesi ruokavalioosi, jos mikään dödö ei tunnu pitävän hienhajuja poissa. Syötkö tarpeeksi kasviksia, marjoja sekä hedelmiä? Onko kehosi hapan vai emäksinen? Itse olen huomannut ruokavalion vaikuttavan todella herkästi eritteiden hajuihin. Huomaan eron, sillä syön pääosin todella puhtaasti ja luonnonmukaisesti. Esimerkiksi tankoparsa muuttaa virtsan pistävän hajuiseksi, kaupan naudan jauheliha saa heti hikeni haisemaan pahalta ja maitotaloustuotteet saavat ulosteeni haisemaan muikealta. Jos et ole vielä tehnyt tätä samaa tutkimusta, suosittelen ehdottomasti virittämään nenän näihin tutkimuksiin :D.

Paras luonnollinen hellävarainen ja soodaton deororantti 

Nuudia ei tarvitse laittaa jokapäivä

Käytän itse Nuudia päivittäin, mutta joillakin laittoväli voi olla jopa 3-7 päivää*. Eli urheilu, suihkussa käyminen tai muu aktiivisuus ei vaikuta sen tehoon, mutta itse olen kokenut tarpeen laittaa voidetta melkein joka päivä mutta tämä riippuu ihan kehostasi. Kun hankit Nuudin itsellesi oheisen linkin kautta, saat 20 % alennuksella sen. Nuud sopii koko perheelle, koska se on täysin hajutonta. Yksi 20 ml tuubi kestää erittäin kauan, koska sitä laitetaan kainaloon vain pikkurillin pään kokoinen palanen ja levitetään.

Viisi syytä valita Nuud:

 • Nuud on luonnonmukainen
 • Ei sisällä soodaa, alumiinia, alkoholia, hajusteita tai kemikaaleja
 • Sillä ei ole tehty eläinkokeita
 • Se ei tuki ihohuokosia
 • Mutta se on biomuovinen sokeriruokoputki ja siinä on biohajoava pahvilaatikko.

Paras luonnollinen hellävarainen ja soodaton deororantti 

Mistä Nuud sitten on tehty?

 • Nuud sisältää vain täysin luonnollisia aineita kuten:
 • puhdasta hopeaa
 • kookosöljyä
 • risiiniöljyä
 • sinkkioksidia
 • Nuudissa oleva hopea on mikrohopeaa eli hopea on suurenpaa hopeahiukkasta jolloin se ei imeydy kehon läpi/ sen sisään. Hopealla on luonnollinen antibakteerinen vaikutus ja siksi se estää bakteereja ja pitää hajut poissa.
 • Kookos- ja risiiniöljyä on nuudissa siksi, että sitä on helpompi levittää iholle, eikä se liukene veteen näiden ansiosta.
 • Sinkkioksidia käytetään useissa luonnonkosmetiikan tuotteissa.

Nuud sopii sinulle

 • Joka haluat luonnonmukaisen dödön, joka oikeasti toimii
 • Se sopii myös koko perheelle, koska on täysin hajuton
 • Joka saat oireita dödöistä ja jotka sisältävät soodaa

Näin käytät Nuudia helposti

 • Käytä Nuudin kanssa vain puhtaita ja hajuttomia vaatteita
 • Laita nuudia pieni tippa sormellesi ja levitä voide tasaisesti kainaloosi
 • Selvitä mikä käyttörytmi sopii sinulle. Oma käyttövälini vaihtelee, mutta se voi olla jopa 1 päivän*. Kun hankit Nuudin itsellesi oheisen linkin kautta, saat 20 % alennuksellella sen.
 • Merkitse kalenteriin käyttöpäivät. Käytätkö voidetta joka päivä, joka toinen päivä vai esim. kerran viikossa. Kokeilemalla nämäkin asiat selviävät.
 • Pieni Nuud-tuubi kestää jopa 6-7 viikkoa, joten nuudia voi ja pitääkin käyttää säästeliäästi.

 

 

 

 

** (*)  merkityt linkit ovat affiliate-linkkejä. Linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja, joten voit rauhassa tutustua näihin materiaaleihin ja miettiä hankintaa rauhassa. Mikäli päädyt hankkimaan tuotteita affiliate-koodini kautta, saan siitä  Nuud deororanttieja.

Suosittelen vain niitä tuotteita, joita olen itse käyttänyt ja todennut toimiviksi. Suurinta osaa tuotteista käytän lähes päivittäin.**

 

Kategoria:
5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!