Parhaat jauhelihapihvit ilman gluteenia ja kananmunaa

Parhaat jauhelihapihvit ilman gluteenia ja kananmunaa

Parhaat jauhelihapihvit ilman gluteenia ja kananmunaa. Teen kotona aika yksinkertaista ruokaa, mutta tämä ei tokikaan tarkoita sitä, että ruoka olisi mautonta. Ruoka koostuu hyvistä ja laadukkaista raaka-aineista ja luomusta, jos kukkaro on antanut periksi. Ruoka on hyvää yksinkertaista ja maukasta.

En käytä ruoanlaitossani mitään liemijauheita, mausteseoksia tai muita lisäaineita sisältäviä juttuja. Suosittelen, että katsot huviksesi, mitä esimerkiksi liemijauheet oikeasti sisältävät + niissä on ihan älyttömästi suolaa! Käytän ruoanlaitossani luomu sipulia ja valkosipulia. Mausteina lähinnä luomu oreganoa, kurkumaa, paprikajauhetta sekä timjamia. Joskus ripautan mustapippuria myllystä ja käytössämme on myös laadukas mineraalipitoinen suola. Jos raaka-aineet ovat hyvät, niin ei se ruoka itsestään paljoa mausteita vaadi!

Jos käytät kaupan valmiita ”jauhelihapullia” tai pihvejä, niin suosittelen katsomaan tuotteiden tuotesisältöä ennen seuraavaa ostokertaa. Useammat kaupan valmiit einestuotteet eivät sisällä nimeksikään lihaa ja ovat täynnä erilaisia lisäaineita ja e-koodeja. Tiesitkö muuten, että juuri tämän takia kaupan lihapullia ei voi enää kutsua nimellä ”lihapulla”, koska niissä ei ole oikeasti nimeksikään lihaa. Tämän takia lihapullat ovat nykyään pyöryköitä tai muita sellaisia. Just saying..

Parhaat Jauhelihapihvit ilman gluteenia ja kananmunaa

Joskus on kiva herkutella hamppareilla tai mehukkailla jauhelihapihveillä. Jauhelihamassan saa todella herkulliseksi vain ja ainoastaan muutamalla raaka-aineella ilman gluteenia, maitoa tai kananmunaa. Tämän ohjeen olen napannut siskoltani ja muokannut oman makuni mukaan. Pihveihin kuuluu itsetehty kastike, mutta pihvit ovat äärettömän hyviä myös ilman mitään kastikkeita, jos olet esimerkiksi ketolla. Kaikessa ruoanlaittamisessa pätee yksi sääntö ja se on se, että mitä ennemmin ruoan teet maustumaan, sitä parempaa se on. Tämä pätee myös jauhelihamassan tekemiseen, mutta massan tekeminen samana päivänä onnistuu toki myös.

Parhaat jauhelihapihvit ilman gluteenia ja kananmunaa

 

Raaka-aineet (ohjeesta tulee kahdeksan 125 g pihviä)

1 kg naudan rasvaista jauhelihaa (20%)

1 iso luomu sipuli

1-1,5 tl laadukasta suolaa

1 pkt pekonia

n. 200 g luomu herkkusieniä (muutkin sienet käyvät esim. suppilovahverot sopivat todella hyvin)

Mustapippuria myllystä

Valmistus

Kuullota sipuli, sienet ja pekoni pannulla kypsiksi ja jäähdytä. Sekoita aineet jauhelihan kanssa ja laita maustumaan yön yli jääkaappiin, tai muotoile pihvit heti jos on kiire.  Ota jauhelihamassa huonenlämpöön noin 30 min ennen paistamista. Paista pihvit pannulla voin tai öljyn kera. Saat pihveistä mehukkaita kun paistat pihviä kerrallaan noin 10 s per puoli ja käännät pihvin. Jatka näin kunnes olet saavuttanut sopivan kypsyysasteen. Pihvieistä tulee ihanan meheviä kun jätät ne sisältä hieman punaisiksi.

Nauti pihvit sellaisenaan tai maustekastikkeen kera! 🙂

Maustesiirappi:

1 dl luomu soijakastiketta

1 dl kookossokeria

1 dl luomu ketsuppia

1-2 punaista chiliä

0,5 dl luomu viinietikkaa

Valmistus

Kiehauta maustesiirapin ainekset, jäähdytä ja pullota kastike lasipulloon.

 

Kategoria:
5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!