Suklaakiisseli raakakaakaosta ilman kuumentamista

suklaakiisseli

Suklaakiisseli raakakaakaosta ilman kuumentamista. Miltä kuulostaisi superhelppo, terveellinen sekä herkullinen suklaakiisseli ilman kuumentamista? Suklaakiisseli on vieläpä vegaaninen, maidoton ja gluteeniton, eikä siinä ole valkoista sokeria. Silti kiisseli vie kielen mennessään! 🙂 Ihan täydellinen ja ravinnepitoinen välipala ja sopii hyvin myös lapsille ja tämä herkku sisältääkin runsaasti erilaisia terveellisiä aineita. Maistuu muuten ihan hulluna ainakin meidän taaperolle.

\"Suklaakiisseli

Suklaakiisseli raakakaakaosta ilman kuumentamista

Tämä superhelppo ja maukas suklaakiisseli valmistuu vain 5 minuutissa. Tarvitset blenderin tai sauvasekoittimen, jolla surautetaan kaikki aineet yhteen. Kiisseli on herkullisen paksua ja maukasta ja voittaa tavallisen kuumennetun kiisselin 6-0 sekä maultaan, että ravintosisällöltään!

Pohjana tässä ohjeessa toimii luomulaatuinen kookosmaito. Kookosmaitoa voidaan käyttää tavallisen kerman tavoin esimerkiksi leivonnassa tai raakasuklaaohjeissa. Kookosmaidossa on rasvaa noin 17-19% ja se on maultaan hyvin kermaisen pehmoista sekä neutraalia. Kookos antaa lopputuotteelle hennon kookoksisen vivahteen.

 

\"Suklaakiisseli

”Saosteena” kiisselissä toimivat taatelit. Tuoretaatelit ovat pitkiä ja ruskeita sekä kuoreltaan kiiltäviä hedelmiä. Hedelmäliha on kullanruskeaa ja koostumus on tahmea. Maku taateleissa on karamellimainen ja siksi taatelit sopivatkin oikein hyvin makeuttamaan raakasuklaata. Taatelit sisältävät paljon kuituja, vitamiineja sekä kivennäisaineita ja toimivat ohjeessa myös makeuden tuojina. Kuivatut hedelmät eivät nosta verensokeria taivaisiin nopeasti, toisin kuin haitallinen valkoinen sokeri.

Tämän ravintorikkaampaa kiisseliä saat etsiä

Kiisselissä oleva kaakaon maku tulee raakakaakaosta, joka onkin oikein terveyspommi! Raakakaakaossa on paljon kivennäisaineita mm. magnesiumia, kaliumia, rautaa, fosforia ja sinkkiä. Siinä on myös runsaasti antioksidantteja sekä kuituja ja jopa 10 prosenttia kaakaon painosta on antioksidantteja. Vastaavasti mustikka sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä. Sen proteiinipitoisuus on suuri ja lisäksi siinä on B- ja E-vitamiineja, sekä aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita (seratoniini, dopamiini, fenyylietyyliamiini). Eli raakasuklaa on oikein passelia myös mielellesi piristävän ja hyvänolon vaikutuksensa ansiosta! Kaakaon on myös todettu ravitsevan ja parantavan ruoansulatusta sekä verenkiertoa ja poistavan nestettä.

\"Suklaakiisseli

Pikkasen lisää ravinteita

Lucumajauhe tuo kiisseliin makua ja ravinteita. Lucuma on vihreän värinen, joko pyöreä tai kananmunan muotoinen subtrooppinen hedelmä, joka kasvaa Perussa. Sitä kutsutaan myös \”eggfruit\”-nimellä, mikä viittaa lucuman kuivahkoon oranssinkeltaiseen hedelmälihaan, jonka tekstuuri muistuttaa kananmunankeltuaista. Hedelmälihassa on makea vaahteran maku.

Lucuma-hedelmä on matalahappoinen ja vähäsokerinen hiilihydraattien lähde. Hedelmästä valmistetulla lucuma-jauheella on alhainen glykeeminen indeksi ja se sisältää beetakaroteenia, C-vitamiinia, B-vitamiineja, kalsiumia, sinkkiä, kaliumia, magnesiumia, fosforia ja rautaa. Lucuma-jauhe antaa myös makeutta raakasuklaaseen.

Merisuola tuo raakakaakaon parhaat puolet esiin ja niin sanotusti viimeistelee kaakaon, eli muistathan lisätä ripauksen laadukasta suolaa kiisselin mukaan!

 

\"Suklaakiisseli

 

Suklaakiisselin raaka-aineet:

noin 4 annosta

12 kpl luomu taateleita (nämä voit myös liottaa, murskaantuvat tällöin helpommin)

8 dl luomu kookosmaitoa

8 rkl raakakaakaojauhetta

2 rkl lucumajauhetta

ripaus luomu vanilja pulveria

ripaus guerande-merisuolaa

Halutessasi (2 tl luomulaatuista kanelia)

Valmistus

Onkin syntisen helppoa eli sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin sauvasekoittimella tai blenderillä. Nauti <3

Pssst! Saat kiisselistä vieläkin herkullisempaa, jos annat sen jäähtyä kylmässä noin 30 minuuttia, niin maut ehtivät hieman tasoittua.

Ekstravinkki!

Jos haluat syventää kaakaon makua, niin laita kiisselin mukaan luomulaatuista kanelia. Suklaa ja kaneli ne yhteen soppii! Kaneli ei niinkään maistu itse kiisselissä, vaan tuo siihen herkullisen vivahteen ja korostaa suklaan makua, kokeile ihmeessä!

 

\"Suklaakiisseli

 

 

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!