Atooppinen iho – 7 vinkkiä helpottamaan lapsen rasvausta

Miten saan pienen riiviöni rauhoittumaan rasvauksiin? Päivittäiset rasvaukset aamuin ja illoin ovat olleet osa pojan elämää jo pienestä pitäen. Atooppinen iho pitää rutiineista ja niitä ei kannata missään vaiheessa unohtaa. Eli aika rutiinilla siis mennään rasvauksien suhteen, mutta myönnän, että vaikeuksia on ollut ja välillä on todella vaikeaa saada poika pysymään paikallaan näiden niin aikaa vievien (kahden minuutin rasvauksien ajan) 🙂

Atooppinen iho - 7 vinkkiä helpottamaan lapsen rasvaustaTämä joustava ihanuus on saatu Ompelimo Helmikistä, pääset tilaamaan omasi Täältä!

Lapsen atooppinen iho tarvii hellää hoitoa kokoajan

Rasvaukset ovat onnistuneet mielestäni suht hyvin aina, liekö johtuen siitä, että olen luonteeltani aikamoinen pelle ja hyvä viihdyttäjä :D. Haluan jakaa nyt vinkit millä saan pojan pysymään paikoillaan rasvauksen aikana.

Atooppinen iho - 7 vinkkiä helpottamaan lapsen rasvausta

1. Luo rasvaustilanteeseen aina hyvä fiilis! Näinhän se vain on, että lapset ja vauvat aistivat todella hyvin äidin mielentilan, ja myös isän mielentila aistitaan hyvin, ainakin meillä. Yritä siis tehdä tilanteesta mahdollisimman hauska ja mielekäs lapselle, vaikka kuinka olisi kiire, tai joku asia harmittaisi. Jos nimittäin olet heti alkumetreillä huonolla fiiliksellä, niin voin kertoa, että niin on myös lapsesi, eli hymy huulille ja hassuttelemaan!

Atooppinen iho - 7 vinkkiä helpottamaan lapsen rasvausta

2. Kun meillä opittiin kääntymään, niin ei poika pysynyt paikoillaan sekuntiakaan. Käännytiin sekunnin murto-osassa ja lähdettiin mönkimään ja myöhemmin konttaamaa karkuun. Sitten joka paikka oli rasvassa. Tilanteessa auttoi se, että aloin laulamaan (enkä siis todellakan osaa laulaa) ja poika häneltyi siitä sen verran, että jäi silmät pystyssä ja suu ammollaan tuijottamaan, että mitä ihmettä tapahtuu. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

3. Hassut ilmeet ja kummalliset äänet. Voi kuinka monia kertoja olen pojalle väännellyt naamaani ja päästellyt mitä omituisempia ääniä! Mitä omituisempia sitä parempia!

4. Kutitus, vatsaan puhaltaminen ja varpaiden ”syöminen” toimivat kaikki todella hyvin.

vauvan atooppinen iho

5. Keittiön kauhat ja sekoitusvälineet. Kun kiinnostus vanhoja leluja kohtaan oli nolla, niin otin keittöstä sekoituskauhoja, lastoja, siiviöitä sekä värikkäitä kansia pojalle. Aika meni hyvin pötkötellessä ja kauhoja tutkiskellessa ja maistellessa. Ja  minä sain levitettyä rasvan kuin huomaamatta!

6. Kellon ja lampun ihmettely. Sitä mukaan kuin ymmärrys kasvoi pojalla, niin ihmettelimme monesti lampua ja kelloa. Lamppu oli myös yksi sanoista, joka opitiin aika nopeasti sanomaan.

7. Kirjat. Kun poika kasvoi isommaksi, alkoivat kirjat kiinnostamaan. Varsinkin pienikokoiset kirjat toimivat hyvin, koska niitä voi kannatella pään päällä maatessa. Minä luin samalla kirjaa, kun levitin rasvaa ja ihmettelin kirjassa olevia hahmoja.

vauvan atooppinen iho

Nämä ihanan kuosiset kuolalaput löydät myös Täältä!

 

Toivottavasti vinkeistä on sinulle apua ja rasvaushetket menevät hauskoisssa ja leppoisissa tunnelmissa!

Atooppinen iho - 7 vinkkiä helpottamaan lapsen rasvausta

Kategoria:
tiina-karjala

Tiina Karjala

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä? Lähetä minulle sähköpostia osoitteella tiina@ekoelamani.fi.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaali­kuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutiskirjeeni.

Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.
Something went wrong. Please check your entries and try again.