5 tuotetta joilla saat atooppisen ihon rauhoittumaan

5 tuotetta joilla saat atooppisen ihon rauhoittumaan. Meillä asustelee pieni hieman yli vuoden ikäinen atoopikko. Lapsemme sairastui tähän inhottavaan ja kutisevaan tulehdukselliseen ihosairauteen ollessaan vain kolmen kuukauden ikäinen. Atooppinen iho ei ole todellakaan helpoimmasta päästä ja siihen vaikuttaa yllättävän moni asia.

5 tuotetta joilla saat atooppisen ihon rauhoittumaan

Oheisessa kuvassa poika oli noin 4kk ja hänen poskensa olivat todella pahassa kunnossa

 

5 tuottetta joilla saat atooppisen ihon rauhoittumaan

Lapsemme iho alkoi kuitenkin parantumaan hänen ollessaan yhdeksän kuukauden ikäinen. Enkä ihmettele, sillä käänsinhän kaikki kivet ja kannot asian suhteen. Toki ihoon vaikuttavat muutkin asiat kuin nämä viisi, jotka olen tähän koonnut, mutta näillä tuotteilla pääset todella hyvään alkuun! Nykyään lapsemme iho pysyy kunnossa pelkästään luonnonkosmetiikan rasvoilla ja kortisonilla, jota laitan hänelle kaksi kertaa viikossa.

Atooppinen iho - 7 vinkkiä helpottamaan lapsen rasvausta

Atooppinen iho on kuin tiiliseinä ilman laastia

Atooppisen ihon määritelmä ei ole helppo, mutta mielestäni seuraava määritelmä kuvaa ihoa hyvin: Atooppinen iho on kuin tiiliseinä ilman laastia. Atooppisen ihon ongelma on siis se, ettei ihossa pysy kosteus niin kuin terveessä ihossa. Ajattelepa atooppisen ihon olevan kuin tiiliseinä. Tiiliseinähän on tehty tiilistä ja laastista, joka pitää tiilet yhdessä ja koko seinän kasassa.  Mutta jos laasti puuttuu välistä, niin tällöin seinä kaatuu, eikö vain?.  Atooppisessa ihossa  ei ole ”laastia”, joka pitäisi kosteuden ihon sisässä, vaan se pääsee karkaamaan ilman oikeanlaista rasvausta. Tämän vuoksi iho on paljon herkempi kuin tavallinen terve iho ja siihen vaikuttavat olennaisesti myös esimerkiksi allergiat.

 

5 tuotetta joilla saat atooppisen ihon rauhoittumaan

 

1.      Pihkavoide: Luonnon oma antibioottivoide

Pihkavoide sopii hyvin rikkinäiselle ja kutiavalle iholle, eikä se kirvele. Sopii loistavasti myös haavojen hoitoon ja vähentää tulehdusta iholla. Tämä voide oli muuten ainut voide, joka auttoi meillä kutinaan, kun iho oli pahassa kunnossa. Nilkkojen ja ranteiden kutina ja punoitus väheni heti voiteen  laittamisen jälkeen.

Pihkavoide on myös ensimmäisenä luonnontuotemenetelmänä hyväksytty lääkinnälliseksi menetelmäksi alkaen vuodesta 2008. Pihkavoiteita käytetään jo useissa yliopisto- ja keskussairaaloissa mm. sääri- ja makuuhaavojen hoidossa, eli se on todellinen ihmeaine. Tämä voide on joka kodin must have -tuote! Pihkavoide ei  muuten sovellu hartsiyliherkille, joten tuotetta kannattaa ensin testata pienelle alueelle.

5 tuotetta joilla saat atooppisen ihon rauhoittumaan

 

2.      Laadukas öljy sisäisesti

Sisäiset öljyt ovat todella tärkeässä asemassa ihon hoidossa, joten kannattaa oitis hankkia kunnollien ja laadukas öljy. Hyviä sisäisiä öljyjä ovat esimerkiksi mustaherukkaöljy, neitsytoliiviöljy ja hamppuöljy.

Mustaherukansiemenöljy sisältää runsaasti E-vitamiiniaktiivisia luonnollisia tokoferoleja, jotka suojaavat elimistömme soluja hapettumisstressiltä. Lisäksi se sisältää luonnollista beetakaroteenia. Öljy koostuu oliivi- ja herukkaöljystä. Sopii 6kk iästä alkaen. Herukkaöljy on ollut meillä käytössä päivittäin 6kk iästä lähtien.

Neitsytoliiviöljy sisältää runsaasti tyydyttämättömiä rasvahappoja ja oleiinihappoa, joilla on todettu olevan yhteys verisuoniston sairauksien ehkäisyyn. Lisäksi öliiviöljy sisältää antioksidantteja ja muita tulehdusta lievittäviä ravintoaineita.

Hamppuöljy

Pähkinäisen makuinen hampunsiemenöljy sisältää kahmalokaupalla omega-3, omega-6 ja omega-9-rasvahappoja sekä gammalinoleenihappoa ja E-vitamiinia. Öljyä voidaan käyttää niin sisäisesti kuin ulkoisestikin.

 

5 tuotetta joilla saat atooppisen ihon rauhoittumaan

3.      Kehäkukka öljynä tai rasvana

Calendula-kasvi eli kehäkukka on loistava lääkekasvi, mutta toimii myös koristekukkana. Tämä kukka on todella monipuolinen ja tehokas tapaus!

Kehäkukan aktiiviset yhdisteet torjuvat tulehdusta ja tukevat uuden kudoksen muodostumista. Siinä on myös karotenoideja, flavonoideja sekä eteerisiä öljyjä, jotka vahvistavat ihoa ulkoisia vaikutuksia vastaan. Kehäkukkaöljyä voit myös tehdä itse ja hauduttamalla kuivattua kehäkukkaa luomulaatuisessa öljyssä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Otathan huomioon, että kehäkukka ja muut luonnolliset rasvat voivat helposti myös aiheuttaa ihossa allergisia reagtioita ja kokeilet ensin rasvaa varovasti pienemmälle alueelle. Käytän kehäkukkaöljyä päivittäin poikamme iholla.

 

5 tuotetta joilla saat atooppisen ihon rauhoittumaan

4.      Maitohapot eli probiootit

Suoliston hyvinvointi on hyvin tärkeässä osassa myös ihonhoidossa. Suoliston hyvinvointia edistävät hyvät ja laadukkaat maitohappovalmisteet.

Probiootit ovat siis hyviä maitohappobakteereita ja ne auttavat muun muassa ruoansulatuksessa, proteiinien ja hiilihydraattien pilkkoutumisessa ja hyödyntämisessä sekä mineraalien imeytymisessä.  Jotta maitohappobakteerit toimisivat oikein, tulee syödä myös prebiootteja. Prebiootit ovat sulamattomia aineita, jotka eivät imeydy ihmisen suolistossa, mutta joita maitohappobakteerit käyttävät ravinnokseen. Prebiootteja sisältäviä ruoka-aineita ovat: linssit ja palkokasvit, parsa, sipuli, marjat, banaani ja kaura.

Maitohappobakteereja eli probiootteja saa esimerkiksi:

Hapankaalista, kefiiristä (se valmistetaan lisäämällä lehmän- tai vuohenmaitoon kefiirinsiementä aikaisemmasta kefiirierästä ja antamalla juoman käydä),  kombutsasta (kombutsa on sokeroidusta teestä käyttämällä valmistettu juoma) ja kimchistä (kiinankaalista tai muista kasviksista hapatettu korealainen ruokalaji), mutta pienemmälle lapselle on helpoin tapa antaa probiootit nestemäisessä muodossa. Huomioi kuitenkin, että käytät on laadukasta eläviä probiootteja sisältävää valmistetta.

 

Atooppinen iho - 7 vinkkiä helpottamaan lapsen rasvausta

5.      Laadukas ja rasvainen perusvoide

Ehdottoman tärkeää on löytää hyvä ja rasvainen perusvoide, joka sopii juuri atoopikon iholle. Rasvaisella rasvalla tarkoitan oikeasti rasvaista, eli rasvauksen jälkeen ihon kuuluu jäädäkin rasvaisen tuntuiseksi. Minä käytän pojallamme sheavoita joka päivä. Sheavoi sisältää luonnostaan paljon vitamiineja kuten A, E ja F. Sheavoi hoitaa, kosteuttaa, vahvistaa, sekä suojaa ihoa kylmältä ja kuumalta. Se auttaa myös ihosoluja uusiutumaan nopeammin, jonka ansiosta haavat ja ihon vauriot paranevat nopemmin. Jos et ole vielä tutustunut tähän valkeaan kultaan, niin suosittelen lämpimästi! Sheavoita voi ostaa valmiina tai tehdä itse. Sheavoita kannattaa lämmittää käsissä ennen levittämistä, niin että se muuttuu öljymäiseksi, koska se on tällöin helpompi levittää.

<3 Tiina

 

 

Kategoria:
tiina-karjala

Tiina Karjala

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä? Lähetä minulle sähköpostia osoitteella tiina@ekoelamani.fi.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaali­kuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutiskirjeeni.

Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.
Something went wrong. Please check your entries and try again.