Gluteenittomat joulutortut ovat lehtevän meheviä herkkuja

Gluteenittomat joulutortut ovat lehtevän meheviä herkkuja

Gluteenittomat joulutortut ovat lehtevän meheviä herkkuja. Rakastan leipomista, niin kuin monia lukija varmasti tietää. Pyrin leipomaan aina käyttäen mahdollisimman puhtaita ja terveellisempiä vaihtoehtoja. Joka tapauksessa jouluhan on vain kerran vuodessa. Näitä joulutorttuja olen leiponut jo kahdesti! Nämä gluteenittomat joulutortut olivat niin meheviä ja kuohkeita, että saivat minun miesvoittoiselta raadiltani täydet pisteet, joten tässä tulee mehevien mutta kuohkeiden joulutorttujen ohje.

Gluteenittomat joulutortut vievät kielen mennessään

Gluteenittomat joulutortut saivat raadilta kehuja etenkin koostumuksesta, koska usein tavallisista vehnäjauhoista leivotut joulutortut ovat niin kuivia, että murenaan meinaa tukehtua :D. Nämä tortut taas ovat meheviä mutta samalla kuohkeita. Kuohkeita torttuja saat käyttämällä aikaa taikinan muovaamiseen ja kaulitsemiseen.

Gluteenittomat joulutortut ovat lehtevän meheviä herkkuja

Gluteenittomat joulutortut

Raaka-aineet

250 g voita

2 dl viljatuotteen vaaleita gluteenittomia jauhoseosta

2,5 dl gluteenittomia kaurajauhoja

2 tl psylliumia

1 tl leivinjauhetta

1 prk luomulaatuista maitorahkaa

Täyte

Luumusosetta

Voiteluun 1 luomu kananmuna

Valmistus

Sekoita kuivat-aineet keskenään ja nypi ne voin kanssa hienoksi seokseksi. Sekoita mukaan maitorahka. Laita taikina tekeytymään jääkaappiin. Tee taikina mieluiten edellispäivänä, jolloin se ehtii tekeytyä ja kovettua kunnolla. Painele taikina litteäksi ja laita se tiiviiseen kelmuun jääkaappiin.

Ole maltillinen leipomisen kanssa ja lämmitä varovasti taikinaa pöydällä ennen leipomista, käytä leipomisen yhteydessä suht runsaasti jauhoja, ettei taikina tartu pöytään kiinni. Jotta saat tortuista lehteviä, täytyy sinun käyttää leipomiseen hiukan enemmän aikaa. Taikinaa on helpoin käsitellä kun se on kylmää, eli jos taikina pehmeää liikaa tai jää kiinni pöytään, laita se hetkeksi jääkaappiin jäähtymään.

Aloita kaulitsemalla taikina noin 1 cm paksuiseksi noin 20*45 cm levyksi. Käytä jauhoja runsaasti ja taikinan irrotteluun leipurinlastaa. Taittele levy kolmeen osaan ja puhdista osien väliltä aina ylimääräiset jauhot pois. Kaulitse taas uusi levy ja toista kerrosten tekemistä ainakin 5-6 kertaa. Laita taikina lopuksi jääkaappiin jäähtymään ja kaulitse vielä kerran isoksi levyksi. Taikinasta tulee noin 20 joulutorttua ja voit leikata tortut joko torttu- tai pitsapyörällä. Jaa taikina 5*4 osaan. Leikkaa torttuihin sakarat ja laita marmeladi paikoilleen, voitele lopuksi kananmunalla.

Paista torttuja noin 225 asteessa noin 10 minuuttia (riippuen uunista)

Vinkit onnistumiseen

Muista pitää taikina jäähtyneenä koko ajan. Jos taikina lämpenee liikaa laita se hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen

Käytä leivonnassa apuna gluteenittomia jauhoja, joita voit ripotella pöydälle aika runsaastikin

Leipurinlasta on oiva apuväline tässäkin hommassa

Maltti on valttia, eli käsittele taikinaa varoen mutta nopeasti

Tsekkaa myös gluteenittomien piparkakkujen ohje! >>>

Gluteenittomat piparit-Taivaallinen ja helppo ohje

 

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!