Homeopatiasta apua lapsiperheille ja muille luonnollisesti

Miksi en pese lapseni hiuksia shampoolla?

*Yhteistyö palvelu saatu

Homeopatiasta apua lapsiperheille ja muille luonnollisesti. Mitä on homeopatia? Mihin se perustuu? Toimiiko se kaikilla? Pitääkö siihen uskoa, että se toimii? Mistä homeopaattiset valmisteet on tehty? Pääsin oppimaan homeopaattisista valmisteista illan minikurssille. Kurssi oli vain pintaraapaisu, mutta sillä pääsi hyvin alkuun homeopatian opettelussa. Kurssin piti ystäväni Anna Perälä, joka on diplomihomeopaatti ja hän toimii myös doulana. Annan matka homeopaattisten valmisteiden luokse on alkanut Annan ollessa lapsi. Annan perhe on asunut Saksassa Annan ollessa pieni ja hän on lapsuudessaan sairastanut jatkuvia angiinoja, joihin hän sai avun luontaislääkäriltä. Annan lapsuudessa on hoidettu myös perheen lemmikkikoiran keuhkosairautta hyvin onnistuneesti homeopaattisilla valmisteilla. Annalla on itsellään vahva kokemus homeopaattisten tuotteiden toimivuudesta.

Mitä homeopatia on?

Homeopatian on alun perin kehittänyt saksalainen lääkäri ja tiedemies Samuel Hahnemann jo 1800 –luvulla. Homeopaattisessa hoidossa potilasta hoidetaan kokonaisuutena ja yksilöllisesti aivan kuin esimerkiksi kiinalaisessa lääketieteessäkin. Itse homeopaattinen valmiste ei paranna mitään, vaan se stimuloi ihmisen elimistön itsesäätelymekanismia parantamaan itse itsensä. Homeopaattisilla valmisteilla ei ole kemiallista vaikutusmekanismia, toisin kuin lääkkeillä on.

Nykyisin homeopatia on maailmanlaajuisesti toiseksi eniten käytetty hoitomuoto heti koululääketieteen jälkeen. Homeopatia sopii vauvasta vaariin ja valmisteet ovat turvallisia käyttää, sillä niistä ei tule sivuvaikutuksia, eikä niissä ole kemiallisesti vaikuttavia aineita.

Homeopatiasta apua lapsiperheille ja muille luonnollisesti

Homeopaattisten valmisteiden idea perustuu luonnolliseen alkuaineeseen

Valmisteiden alkuaineina käytetään yleensä kasvia, mineraalia tai muuta ainetta joka uutetaan vesi-alkoholiliuokseen. Liuosta laimennetaan veteen ja välillä sitä ravistellaan. Mitä korkeampi on valmisteen potenssi sitä voimakkaampi on vaikutus. Tällöin alkuaineen nanopartikkeleita siirtyy veteen ja siten homeopaattiseen valmisteeseen. Valmisteiden toimintamekanismi perustuu siis nanopartikkeleihin eli kvanttifysiikkaan. Homeopatiasta on tehty useita tutkimuksia.

Kuinka valitset oikeanlaisen homeopaattisen valmisteen itsellesi?

Homeopatiassa erotetaan aina akuutit ja krooniset sairaudet toisistaan. Jos et ole varma minkälaisesta vaivasta on kyse, ota yhteyttä osaavaan homeopaattiin, kroonisissa vaivoissa hoito on aina pitkäjänteistä. Hoito perustuu aina ihmisen kokonaisvaltaiseen hoitoon, eikä siinä hoideta pelkkää oiretta. Homeopaatin vastaanotolla selvitetään todella tarkkaan oireiden laatu ja kuvaus ja homeopatian vastaanotolla saattaakin yllättyä siitä kysymystulvasta joka tulee. Näillä kaikilla kysymyksillä pyritään selvittämään tarkka oirekuva, jotta voidaan määrätä potilaalle juuri hänelle sopiva valmiste. Tässä kohtaa kuitenkin täytyy muistaa se, että kaikki valmisteet eivät toimi kaikilla samalla tavalla, sillä jokainen on yksilö.

Huomioithan, että homeopaattiset valmisteet eivät välttämättä toimi jos tupakoit, käytät e-pillereitä tai käytät säännöllisesti jotain lääkkeitä esim. immunosuppressioivia lääkkeitä. Myös puutteet ruokavaliossa tai krooninen stressi voivat vaikuttaa valmisteiden tehoon.

Homeopatiasta apua lapsiperheille ja muille luonnollisesti

Mistä homeopaattisia valmisteita saa?

Homeopaattisia valmisteita saa luontaistuotekaupoista, nettikaupoista ja joistain hyvin varustelluista apteekeista. Huomioithan tilatessa, että et voi tilata valmisteita EU:n ulkopuolelta.

Homeopatia on aina kiehtonut minua juuri sen luonnollisuuden ja kokonaisvaltaisuuden takia. En ole vielä juurikaan tutustunut homeopaattisiin valmisteisiin, mutta tästä on hyvä lähteä liikkeelle ja varsinkin kun perheeseen kuuluu vilkas poikalapsi! Tästä onkin hyvä lähteä tutkimaan laajemmin valmisteita ja testailla niitä koko perheellä. Meillä on onneksi perheessä pysytty aika hyvin terveenä lukuun ottamatta lapsen flunssia, mutta nekin ovat menneet pelkällä nuhalla ohitse. Ilman korvatulehduksiakin ollaan selvitty! Terveyden perustana on kuitenkin mielestäni terveellinen, luomulaatuinen sekä kasvispainotteinen ruokavalio.

Miksi en pese lapseni hiuksia shampoolla?

Näitä homeopaattisia valmisteita kannattaa olla lapsiperheiden kaapissa

  • Varmistathan aina osaavalta homeopaatilta, että valmiste sopii oirekuvaan.

Homeopaattisia valmisteita on niin yksittäisiä valmisteita kuin yhdistelmäaineitakin. Yksittäinen valmiste on rae tai tapletti. Yhdistelmävalmsiteilla tarkoitetaan joko tapletteja tai tippoja. Yhdistelmävalmisteissa on useita aineita jotka vaikuttavat samaan vaivaan. Huomioithan, että yhdistelmätipoissa on  alkoholia.

Yskä

Meillä alkaa flunssa lapsella yleensä yskästä ja olen käyttänyt siihen apuna tietysti Itsetehtyä yskänlääkettä, mutta myös Jutussin R8 yskänsiirappia, joka on tarkoitettu kaikenlaiseen yskään: limaiseen, sitkeään, akuuttiin sekä krooniseen. Sopii bronkiitin ja hinkuyskän kaikkiin vaiheisiin. Sopii niin lapselle kuin aikuisellekin.

Muita valmisteita yskään ovat: belladonna, bryonia ja R09 Jutussin yskäntipat

Flunssa/ kuume

R06 flunssatipat

Aconitum

Belladonna

Korvatulehdus

Aconitum

Belladonna

Pulsatilla

Chamomilla

Ripuli, oksennustauti, matkapahoinvointi

Nux vomica, R52 pahoinvointi- ja oksennustipat

Cocculus

Arnica Montana

Tätä valmistetta kannattaa kuljettaa mukana käsilaukussa. Sitä voi käyttää kaikenlaisiin loukkaantumisiin kuten venähdyksiin, murtumiin, haavoihin, aivotärähdyksiin jne. Arnica auttaa myös leikkauksista ja toimenpiteistä toipumisessa sekä verenvuodon tyrehtymisessä. Ota arnicaa heti kun kipu tai oire ilmenee.

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!