Lapsen atooppinen ihottuma – kokonaisuus ratkaisee

atooppinen iho

Lapsen atooppinen ihottuma – kokonaisuus ratkaisee. Ei yksinkertaisesti ole yhtä ja ainutta hoitoa atooppiselle iholle, vaan hoito koostuu monesta seikasta, jotka nidotaan tiiviisti yhteen kuin palapelin palaset. Atooppinen iho on periytyvä ihosairaus ja jos toisella vanhemmista on tai on ollut atopia, niin se periytyy noin 25 % todennäköisyydellä myös tulevalle jälkikasvulle, mutta muutkin tekijät vaikuttavat sen syntyyn. Palasia on monia ja kaikki lähtee alkuun jo hyvin varhaisessa vaiheessa äidin kohdussa. Ennen luultiin kohdun olevan steriili mutta, nykytiedon mukaan kohdusta on löydetty merkkejä bakteereista. Toisin sanoen äidin bakteerit (niin hyvät kuin huonotkin) voivat vaikuttaa lapseen jo ennen syntymää.

\"Lapsen

Lapsen atooppinen ihottuma – kokonaisuus ratkaisee

Tutkimuksissa on myös todettu alateitse syntyneillä vauvoilla olevan parempi suolistofloora kuin sektiolla syntyneillä vauvoilla, koska alatseitse syntynyt vauva huuhtoutuu hyvien maitohappobakteerien kautta maailmaan. Tutkimusmustulosten perusteella uskotaankin, että syntymä on ratkaiseva hetki lapsen immuunijärjestelmän säätämiseksi oikein sekä terveen suolistoflooran ja terveiden aivojen kehittymisen kannalta. Ne bakteerit joihin lapsen immuunijärjestelmä ensimmäiseksi tutustuu, voivat myöhemmin vaikuttaa astman, allergian, autismin ja ahdistuksen kehittymiseen. Lapsen suolistofloora koostuu pienenä kaikesta siitä, minkä kanssa hän joutuu kosketuksiin, joten hygienian kanssa ei kannata olla liian tarkka 😉 Suolistofloora on valmiiksi kehittynyt noin 2-3 vuoden iässä.

\"\"

Kaikki bakteerit ole pahoja

Suolistofoora on dynaaminen ja 2-3 ikävuoden jälkeen sen muotoutumiseen vaikuttavat elämäntavat, ruoka, liikunta, sairaudet, stressitasot sekä antibiootit ja muut lääkkeet. Koska lapsen suolistofloora kehittyy kokoajan vauvasta taaperoksi, ei ole varmaan kaukaa haettua se, että evoluutio on muovannut asian niin, että pikkuiset laittavat kaiken suuhunsa. Mistäs he muuten saisivat kehitettyä hyvän ja toimivan suoliston, jos näin ei olisi ? Meillä on ainakin näin taaperona maisteltu kivet, mullat, hissin lattiat, ostoskärryjen kahvat, you name it!

Atooppinen iho – toiselta nimeltään ekseema

Mutta en ole hysteerinen asian kanssa, koska suurin osa bakteereista ei ole haitaksi. Harmillisesti kuitenkin esimerkiksi media antaa usein kuvan siitä, miten kaikki bakteerit olisivat haitallisia sinulle, mutta todellisuudessa suurin osa niistä on hyödyllisiä ja jopa välttämättömiä. Eläinkokeissa on selvinnyt, että ilman suolistomikrobejakin voi elää, mikäli elää ympäristössä, missä ei ole taudinaiheuttajia. Mutta tämähän ei ole mahdollista, jos et elä steriilissä kuplassa. Olennaista kokeessa oli se, että eläinten kehityksessä muutoksia tapahtui varsinkin tunteita säätelevällä aivoalueella ja se vaikutti mm. aivojen kehitykseen! Toisin sanoen bakteerit muokkaavat meistä meidät ja ovat elintärkeitä jopa aivojen kehitykselle! Suolistomikrobit ovat näin ollen avainasemassa, kun kyse on terveydestämme.

\"atooppinen

Tekijät jotka vaikuttavat atooppisen ihon kokonasuuteen ovat muun muassa:

  • Suoliston kunto
  • Ruoka-aineallergiat ja herkkyydet sekä ristiallergiat
  • Rasvaus
  • Rutiinit
  • Vaatteet
  • Ruokavalio

+ moni moni muu asia..

\"\"

Voit saada atooppisen ihon kuntoon vain jos olet määrätietoinen

Lapsen atooppista ihoa rasvataan usein väärin, jonka seurauksena iho yleensä menee pahempaan suuntaan, eikä ota parantuakseen millään. Olen tapellut poikamme atooppisen ihon kanssa koko hänen pienen elämänsä ajan. Atopia puhkesi pojallemme hänen ollessaan noin kolmen kuukauden ikäinen. Iho oli todella pahassa kunnossa, varsinkin poskista iho oli aina rikki ja vesikelloilla. Olin epätoivoinen ja käänsin kivet ja kannot löytääkseni oikean ja mahdollisiman luonnonmukaisen hoitokeinon hänelle

Imetin poikaamme noin 9 kuukautta ja vasta imetyksen lopettamisen jälkeen pääsin paremmin kiinni myös hänelle sopimattomiin ruoka-aineisiin ja hänen ihonsa alkoi pikkuhiljaa parantua. Tämä tapahtui hänen ollessaan noin yhdeksän kuukauden ikäinen. Nykyään poikamme iho on todella hyvässä kunnossa, eikä ole tarvinnut kortisonikuureja ollenkaan! Mutta kaikki tämä ei todellakaan ole vahingossa tapahtunut, vaan olen lukenut ja lukenut sekä selvittänyt kaiken mahdollisen aiheesta. Siksi tiedän sanoa, että yksi yksittäinen asia ei pitkällä aikavälillä vaikuta ihoon kuntoon mitenkään vaan koko kokonaisuus pitää olla kunnossa.

\"\"

Sain lapsemme atooppisen ihon kuntoon ennätysajassa

Onneksi sinä pystyt vaikuttamaan näihin kaikkiin seikkoihin määrätietoisesti ja oikealla suunnitelmalla. Koska olen oppinut kaikki kantapään, kautta minun oli helppo lähteä kirjoittamaan Pieni suuri atopiaopasta juuri sinulle. Klikkaa allaolevaa kuvaa ja nappaa paikkasi kohti oireetonta elämää <3

\"\"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!