Mehupaasto VS vesipaasto – kysymyksiä paastosta

sellerimehu kehon puhdistus

Mehupaasto VS vesipaasto – kysymyksiä paastosta. Paastoja on monenlaisia ja jotkin paastot ovat hellävaraisempia ja toiset taas ovat radikaalimpia. Mehu-smoothiepaasto on hellävarainen paasto ensimmäiseksi paastoksi ja toimii etenkin naisen moninaiselle ja hormonien täyteiselle keholle hyvin.

Miksi toksiineja on poistettava kehosta mahdollisimman nopeasti?

Toksiineja tulee kehoosi laajasti ympäristöstäsi sekä ruoastasi jota syöt ja juot. Toksiinit voivat tulehduttaa ja sairastuttaa kehosi ja siksi niitä on hyvä pyrkiä poistamaan kehosta. Toksiinit sisältävät vapaita radikaaleja, sähköisesti latautuneita molekyylejä, jotka syövyttävät kudoksia ja vahingoittavat soluja joutuessaan kosketuksiin niiden kanssa. Erilaiset toksiinit häiritsevät myös solujen erilaisia toimintoja kuten jakautumista, lisääntymistä, hormonien keräämistä vapautumista ja reseptoreiden herkkyyttä. Toksiinit vaikuttavat jopa geenien ilmentymiseen ja muuttavat tapaa, jolla geenit ohjaavat kehon sisäistä toimintaa.

Click here to subscribe

Myös muut tekijät vaikuttavat siihen, milloin ja miten tehokkaasti keho pääsee toksiinien poistotilaan vai pääseekö se siihen lainkaan. Jos esimerkiksi syöt ruokaa joka laukaisee allergisen reaktion, käynnistyy joukko muita prosesseja, jotka vievät vielä enemmän energiaa ja aikaa. Kun suoliston limakalvojen imukudos ärtyy, alkaa se tuottaa erilaisia aineita kuten histamiineja lievittääkseen allergiaa, joka puolestaan saa aikaan tulehdusjärjestelmän aktivoitumisen. Allergiaa aiheuttava ruoka aktivoi lopulta kaikki kehon kolme isoa järjestelmää: Ruoansulatuksen sekä immuuni- ja allergiajärjestelmän, jotka kaikki kuluttavat runsaasti energiaa. Erityisesti ihmisen valmistamat toksiinit rakastavat yleisesti ottaen rasvaa. Ne voivat kiertää elimistössä neutraloitumatta ja niiden ensisijainen kohde onkin rasvaa sisältävät aivot, joten ei varmasti ole yllättävää, että neurologiset häiriöt ovat yksi kehoon kerääntyneen toksisuuden seuraus.

Mehupaasto VS vesipaasto – kysymyksiä paastosta

Toksiinit, toksiinit, toksiinit

Ei ole olemassa yhtä oikeaa menetelmää juuri sinulle vaan, jokaisen on löydettävä itselleen sopivat ja toimivat puhdistusmenetelmät. Vain kokeilemalla rohkeasti erilaisia menetelmiä löydät itsellesi sopivan. Eri toksiinien poisto-ohjelmilla on erilaisia vaikutuksia ja tuloksia. Toiset vapauttavat toksiinit nopeasti, toiset taas hieman hitaammin. Vesipaasto on tehokkain keino toksiinien poistamiseen kehosta. Se onkin ollut ennen vanhaan lähinnä henkisten johtajien käytössä. Kuurin aikana nautitaan ainoastaan vettä ja kudokset alkavat viestin saatuaan vapauttamaan toksiineja sekä limaa veren ja imunesteiden kiertoon. Puhdistus on hyvin tehokasta ja se tehostuu päivien kuluessa.

Click here to subscribe

Muinaisina aikoina kun menetelmää käytettiin henkisistä syistä, ympäristössä ei ollut kemikaaleja ja veren ja imunesteiden kiertoon vapautui paljon vähemmän toksiineja. Nykyajan toksiinisessa maailmassa vesipaasto voi olla ravintoköyhälle keholle vaarallista. Toksiineja vapautuu runsaasti, mutta ravintoaineita maksan puhdistusta varten on elimistössä paljon vähemmän. Vesipaaston aikana voi ilmetä erilaisia oireita kuten väsymystä, pahoinvointia, päänsärkyä sekä ripulia.

Mehupaasto VS vesipaasto – kysymyksiä paastosta

Vesipaasto on radikaali toimenpide keholle

En sano, että vesipaasto olisi pahasta kaikille, mutta jos olet aloittamassa (ja varsinkin jos olet nainen) vesipaastoa, pyri selvittämään kaikki mahdolliset asiat siitä. Ongelmana vesipaastossa, on ehkä se ettei keho saa mitään tarvitsemiaan ravintoaineita poistettujen toksiinien tilalle. Toki keho korjaa itse itsensä, mutta silti uskallan epäillä tätä. Kuinka esimerkiksi maksa voi toimia kunnolla, jos se ei saa energiaa ja maksa on kuitenkin olennaisessa osassa puhdistumista. Vesipaasto on aikamoinen koettelemus niin keholle kuin mielellekin.

Maksa on siis olennaisessa osassa toksiinien ja etenkin rasvojen muuntamisessa ja poistamisessa. Jotta maksa toimii kunnolla, tarvitsee se energiaa ison varaston antioksidantteja, mineraaleja, vitamiineja ja ravintoaineita. Jos kaikkia näitä on saatavilla, toksiinien poistaminen tapahtuu turvallisesti, mutta jos maksa ei saa kaikkea tarvitsemaansa, vaarantuu sen tehtävä tehokkaassa toksiinien poistamisessa. Osittain muunnetut toksiinit saattavat karata maksasta ja palata veri- ja imusuonistoon ja matkata takaisin  kudoksiin ja soluihin, joissa ne aiheuttavat vahinkoa. Muut toksiinien poistamiseen osallistuvat elimet saattavat yrittää korjata asian, mutta yksikään niistä ei pysty samaan kuin maksa.

Ymmärrät nyt varmaan, miksi pelkkä paastoaminen saattaa olla terveydelle haitallista, vaikka se auttaakin toksiinien irtoamista kudoksista. Jos tilalle ei tule laadukkaita ravintoaineita, josta olisi apua seuraavaksi tapahtuvassa käsittely- ja neutralointivaiheessa.

Mehupaasto VS vesipaasto – kysymyksiä paastosta

Miksi mehu- smoothiepaasto on parempi vaihtoehto?

Mehu-smoothiepaaston aikana saat jatkuvasti laadukkaita vitamiineja, kuituja sekä mineraaleja, jotka tehostavat maksan toimintaa entisestään. Mehu-smoothiepaasto on lievempi versio vesipaastosta ja toksiinien poistaminen on hiukan maltillisempaa. Jotkut voivat ajatella, että kehon jatkuva ruokkiminen mehuilla-smoothieilla on sen pitämistä nälässä, mutta itse näen asian juuri toisin päin. Mehu- smoothiet antavat runsaasti energiaa ja auttavat jaksamaan arjessa samalla kun ruoansulatus ja suolisto saavat levähtää.

Laadukkaista luomulaatuisista kasviksista, marjoista sekä hedelmistä saa yllättävän paljon energiaa. Kun mehu-smoothiepaasto tehdään vielä oikeaan kuukierron aikaan, niin kehon puhdistautuminen on täysin luonnollista.

Summa summarun, jokaisen täytyy tässäkin asiassa löytää itselleen toimiva keino. Itse sanoisin, että on turvallisempaa ja helpompaa aloittaa mehu-smoothiepaastosta ja vasta sitten sukeltaa vesipaaston pariin 🙂

Click here to subscribe

 

Lähteet

Junger, Alejandro 2016: Puhdas keho

Kategoria:

2 ajatusta aiheesta “Mehupaasto VS vesipaasto – kysymyksiä paastosta”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!

Ekoelämäni