Miksi ekologiset pesuaineet?

Ekologiset pesuaineet ovat ilman muuta, niin itselle kuin luonnollekin parempi valinta. Minulla on aika laajasti eri merkkisiä aineita käytössä, enkä suosi mitään tiettyä merkkiä, vaan käytän niitä mitkä olen hyväksi todennut. Ensinnäkin minulla on käytössä paljon saman merkin tuotteita, sillä kun olen hyvän löytänyt, en ole enää jaksanut ruveta uutta etsimään.

Ekologiset pesuaineet

Ekologiset pesuaineet ovat turvallinen valinta

Olen pikkuhiljaa tässä vuosien varrella vaihtanut lähes kaikki pesuaineet ekologisiksi, koska haluan välttää turhia kemikaaleja ja lisäksi olen huomannut, että ekologiset pesuaineet ovat hellävaraisempia iholleni. Ihoni ei kuiva enää yhtään niin paljon kuin aikaisemmin, kun käytin normaaleja markettipesuaineita. Käsi- ja suihkusaippuana käytän Urtekramin tuotteita, koska ne ovat edullisia ja niitä saa kätevästi myös tavallisista marketeista.

Ekologiset pesuaineet

Ekologiset pesuaineet ovat myös todella riittoisia!

Tiskiaineena käytän Sonettin sitruunan tuoksuista pesuainetta. Pesuaine on muuten ihan loistava tuote ja poistaa todella hyvin rasvan ja lian pannusta ja kattiloista. Lisäksi tämä on toooooosi riittoistaa! Meillä tiskataan joka päivä pannuja sekä kattiloita ja pesuaine riittää hyvin noin viideksi kuukaudeksi!

 

Pyykinpesujauheena käytän itsetehtyä pesumassaa, johon tulee kidesoodaa ja merisuolaa.

Kide/kristallisoodaa laitetaan purnukkaan noin 6 – 8 dl, hienoa merisuolaa pari desiä. Täyteen koneelliseen annostellaan seosta noin 2 rkl.

Ohjeen otin täältä.

 

Villa ja silkki tarvitsevat oman pesuaineensa

Villalle ja silkille minulla on myös oma pesuaineensa. Materiaalit olisi hyvä pestä juuri niille tarkoitetulla pesuaineilla, sillä muuten materiaali voi kärsiä vääränlaisesta pesuaineesta. Pesuaine on myös Sonettin sarjaa ja toimii todella hyvin villan ja silkin pesussa. Pyykistä tulee puhdasta ja pehmeää. Pesuaine sisältää aitoa luomulaatuista oliiviöljyä, joka on villan- ja silkkipesuaineen perusta. Oliiviöljyn ansiosta valkuaispitoiset kuidut (villa ja silkki), säilyttävät kimmoisuutensa.

Ekologiset pesuaineet

Lisäksi minulta löytyy sappisaippuaa, joka sisältää naudan sappinestettä. Sappineste on todella tehokas tahranpoistaja ja sillä lähtee muun muassa rasva-, väri-, muste-, lehtivihreä- ja veritahrat. Toimii hyvin siis esimerkiksi kestovaippojen ja kestositeiden puhdistukseen. Tästä minulla ei ole kuvaa, sillä oli vain hikinen pala jäljellä :D.

Savisaippua eli Universal Stone

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä, minulta löytyy savisaippua ja tämä tuote on suosikkini! Tuote on biohajoava, eikä sisällä väri- tai säilöntäaineita ja on myös hellävarainen iholle! Savisaippua sisältää luonnollisia raaka-aineita, kuten vihreää saippuaa, kiillotussavea ja glyseriiniä. Savisaippua on todella monikäyttöinen tuote ja sopii esimerkiksi kotitalouden yleispesuaineeksi! Pesuaine käy muun muassa kalkin ja rasvan poistoon, kylpyhuoneeseen, sekä autojen ja veneiden puhdistukseen, eli melkein ihan mihin vaan 😀

Ekologiset pesuaineet

Tiskikoneeseen minulla on vielä hakusessa ekologinen pesuaine. Suosituksia otetaan vastaan? 😀

<3 Puhtaisiin tunnelmiin Tiina

tiina-karjala

Tiina Karjala

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä? Lähetä minulle sähköpostia osoitteella tiina@ekoelamani.fi.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaali­kuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutiskirjeeni.

Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.
Something went wrong. Please check your entries and try again.