Mistä löydät lähimmän lähteen? Lähdevesipaikka Seinäjoella

Mistä löydät lähimmän lähteen? Lähdevesipaikka Seinäjoella

Mistä löydät lähimmän lähteen? Lähdevesipaikka Seinäjoella. Vesi on tärkeä elementti, se ravitsee ja puhdistaa laajasti kehoasi. Tavallinen vesijohtovesi on puhdistettua vettä ja siihen on lisätty klooria sekä sun muita aineita. Tavallinen vesijohtovesi on niin sanotusti kuollutta vettä, eikä sisällä mitään eläviä mineraaleja, joita kehomme tarvitsee, toisin kuin aito lähdevesi.

Joko luit tämän >> Miksi puhtaaseen veteen kannattaa erityisesti panostaa?

Mistä löydät lähimmän lähteen? Lähdevesipaikka Seinäjoella

Olen jo pidemmän aikaa käytänyt lähdevettä juomavetenä. Vesien eron kyllä huomaa helposti, kun on nauttinut pidemmän aikaa lähdevettä. Se vie janon tunteen pois, eikä jätä suuta niin sanotusti kuivaksi, kuten tavallinen vesijohtovesi tekee. Eron huomaa hyvin myös jos vertaat tavallista vesijohtovettä ja lähdevettä kupeissa. Voit tehdä pienen testin: Ota kaksi tuoppia ja kaada toiseen kuppiin tavallista vesijohtovettä ja toiseen kuppiin lähdevettä. Kiinnitä huomiota siihen miten lähdevedessä kimaltelee erilaisia mineraaleja, kun taas tavallinen vesijohtovesi on täysin plankkoa ”kuollutta”. Voit tehdä myös makutestiä, miten vesijohtovesi eroaa tunteeltaan ja maultaan lähdevedestä? Suosittelen ehdottomasti testaamaan erilaisia vesiä ja kiinnittämään huomiota olotilaasi veden juonnin jälkeen ja janon tunteeseen.

On olemassa erilaisia vesisuodattimia (hanoihin ja suihkuihin) ja ne toimivat todella hyvin suodattaen vedestä esimerkiksi rautaa, sinkkiä ja kuparia. Nämä toksiinit voivat muuttaa veden makua, väriä sekä hajua. Lisäksi vedessä voi olla klooria, torjunta-aineita, elohopeaa, kalkkia, bakteereja sekä viruksia, hiivoja ja homeita näin muutamia luetellakseni. Näiden toksiinien lisäksi Suomen vesistöissä on laaja kirjo erilaisia lääkeaineita ja hormoneja, jotka voivat kulkeutua myös sinun käyttöveteesi.

Mistä löydät lähimmän lähteen? Lähdevesipaikka Seinäjoella

Lähdevesi on hyvää ja mineraalipitoista raikasta vettä

Päätin kirjoittaa tämän jutun asiasta kiinnostuneille, koska minulta on kyselty tästä lähdevesiasiasta todella paljon. On ollut olemassa vanha sivusto, jossa on ollut Suomen lähteitä merkittynä, mutta harmikseni sivusto ei enää ole toiminassa. Tässä maailmantilanteessa on hyvä tietää ainakin yksi lähdevesipaikka, sillä koskaan ei tiedä mitä maailmassa voi tapahtua. Jos esimerkiksi sähköt menisivät jostain syystä poikki, niin samalla myös vesipumput pysähtyvät ja veden tulo lakkaa. Suosittelen siis selvittämään omaa paikkakuntaasi lähinnä olevan lähteen mahdollisimman pian.

On hyvä pitää varastossa muutamaa vesikanisteria, joihin voi tarvittaessa hakea lähdevettä. Kanistereita löytyy hyvin varustelluista tavarataloista ja niiden hinnat vaihtelevat 10-20€ (10-20l) välillä. Puhdas ja mineraalipitoinen vesi on elimistölle hyvin tärkeää, mutta erityisen tärkeää se on paaston aikana, koska toksiinien poisto on tällöin vauhdissaan. Suosittelenkin paaston aikana juomaan joko lähdevettä tai hankkimaan hanaan erillisen suodattimen, joka puhdistaa vedestä ylimääräiset aineet pois.

aqva hanasuodatin | ekoelamani

 

Lähdevesipaikka sijaitsee kivenheiton päässä Seinäjoelta

Nyt itse asiaan! Eli missä se raikas ja hyvin virtaava lähde sitten on? Lähde löytyy Ilmajoen Niemelänkylästä eli todellakin ihan läheltä Seinäjokea.

Ajo-ohjeet:

Aja Seinäjoelta kantatie 67 pitkin ja käänny Ahonkylän koulun jälkeen vasemmalle Tuomikylää kohti. Aja noin 2,5 km eteenpäin ja käännyt Pitkäkujalle vanhan harmaan talon kohdalta. Aja tätä tietä noin 500m  suoraan eteenpäin, jolloin lähde tulee vastaan vasemmalla.

Maukkaita vesihetkiä!

*Päivitän juttuun tarkemmat koodinaatit Google Mapsin mukaan, kun seuraavan kerran käymme hakemassa lähdevettä.

 

Kategoria:

4 ajatusta aiheesta “Mistä löydät lähimmän lähteen? Lähdevesipaikka Seinäjoella”

 1. Heips, pian kuukauden juonut vettä kyseisestä lähteestä, ei ole hinkua siirtyä takaisin hanaveteen.

  Onkos sinulla tietoa, onko kaupunki tai joku taho teettänyt tutkimusta veden laadusta ja onko sitä jossakin nähtävillä?

  1. Tiina Karjala

   Moikka Juha!

   Juu itse kävin juuri myös vettä hakemassa :). Ei ole tietoa siitä, että onko kaupunki tutkinut vai ei. Olen löytänyt tämmösiä yleisen tason tukimuksia enkä jotenkin jaksa uskoa, että heitä kiinnostaisi niinkään asiaa tutkia 😀

   -Tiina

  1. Tiina Karjala

   Moikka!

   Oon tosiaan unohtanut päivittää ne tänne. Yritän muistaa jossain vaiheessa, kun käyn lähteellä. Mutta hyvin löytää noiden kirjallisetn ohjeidenkin perusteella perile 🙂

   -Tiina

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!

Ekoelämäni