Miten suolihuuhtelu tehdään? – Kysymyksiä paastosta

kehon puhdistus

Miten suolihuuhtelu tehdään? – Kysymyksiä paastosta. Mehu-smoothiepaaston yksi olennaisimmista toimenpiteistä on suolihuuhtelun tekeminen. Tämä kirjoitus aloittaa Kysymyksiä paastosta -juttusarjan, jossa käsittelen paastoon liittyviä kysymyksiä ja aiheita. Moni, minä mukaan lukien, on miettinyt miten suolihuuhtelu oikeasti tehdään, sattuuko se, miltä se tuntuu ja onko se epäterveellistä sekä mitä hyötyä siitä on.

Suolihuuhtelu on tärkeä osa paastoa

Voin nyt ensimmäiseksi romuttaa mielikuvasi suolihuuhtelun epämiellyttävyydestä, sillä suolihuuhtelun tekeminen on oikeasti todella helppoa ja kivutonta. Kunhan vain hoksaat muutaman niksin huuhteluun liittyen. Mennäänpä kuitenkin ensimmäiseksi asian juurisyyhyn, eli miksi suolihuuhtelu kannattaa aina paaston aikana tehdä ja mitä hyötyä siitä on. Paasto perustuu siis toksiinien poistamiseen kehosta. Kun kehosi toksiinit ja myrkyt lähtevät liikkeelle, on ne hyvä saada mahdollisimman nopeasti kehosta pois, etteivät ne jää kehoon ajelehtimaan ja imeydy takaisin kehoosi. Tehostat siis suolihuuhtelulla toksiinien ja liman poistumista kehostasi, jolloin puhdistautuminen on kokonaisvaltainen prosessi. Näin ollen niin mielesi kuin kehosikin puhdistuu.

Click here to subscribe

Puhdistautuminen sekä toksiinien poistaminen on miltei välttämätöntä nykyaikana, vaikka jotkut tahot sitä vähätteleväkin. Suosittelen aina miettimään miten paljon ympäristössäsi ja ruoassasi oikeasti on toksiineja, kemikaaleja, väri- säilyke ja lisäaineita. Elämme maailmassa jossa kemikaalit ja muut haitalliset aineet ovat valitettavasti lisääntymässä kokoajan. Täältä voit lukea kemikaaleista ja niiden vaikutuksesta terveyteesi.

 Miten suolihuuhtelu tehdään? – Kysymyksiä paastosta

Suolihuuhtelu on helppoa ja turvallista tehdä kotona

Älä anna mielesi torpata kokonaisvaltaisen puhdistautumisen mahdollisuutta siksi, että pelkäät suolihuuhtelun tekemistä! Oma kokemukseni suolihuuhtelusta on todella positiivinen, siis todella positiivinen! Oma mieleni oli luonut jo ennalta tietynlaisen mielikuvan aiheesta ja pelkäsin jostain syystä toimenpidettä. Tämä mieleni luoma mielikuva asiasta esti minua pitkään osallistumasta paasto-ohjelmiin.

Click here to subscribe

Olin saanut jostain sellaisen mielikuvan, että toimenpide on hankala ja ikävän tuntuinen. Täytyy kuitenkin muistaa, että mielikuvat eivät ole sinä, mielikuvat ovat vain mielen luomia kuvia ja tarinoita, joihin sinä alat pikkuhiljaa uskomaan vaikka ne eivät olisi totta. Luulen, että tässäkin asiassa vaikuttaa suuresti asenteesi. Jos otat asiaan positiivisen ja ennakkoluulottoman asenteen, niin se onnistuu hyvin. Jos taas otat negatiivisen asenteen, se ei ehkä suju suunnitelmiesi mukaan. Jos päätät jotain ja haluat saavuttaa päätöksen avulla jotain, on päätöksessä hyvä pysyä ja mennä ennakkoluulottomasti sitä kohti. Muista, jos kehosi saisi päättää, se olisi jo tehnyt sen :). Se miten fyysisesti koet suolihuuhtelun, riippuu toki niin kehosi fyysisestä rakenteesta, kuin myös asennosta jossa huuhtelun teet.

Miten suolihuuhtelu tehdään? – Kysymyksiä paastosta

Suolihuuhtelun tekeminen käytännössä

Saat hankittua suolihuuhteluun tarvittavan pussin ja letkun apteekista noin 4-5€ hintaan. Suolihuuhtelu on erittäin helppoa ja kivutonta tehdä. Käytännössä homma toimii siten, että paksusuoleen viedään pienellä paineella vettä ja tämän jälkeen vesi päästetään ulos, jolloin se huuhtelee suolta ja auttaa sitä poistamaan kuona-aineita. Muista, että kehon ja mielen rento asenne ratkaisevat millainen kokemus suolihuuhtelun tekeminen on. Suolihuuhtelu on mielestäni helpointa tehdä kylkiasennossa, jolloin pääsee samalla makoilemaan rennosti koko toimenpiteen ajan. Huomioi että käytät lämmintä vettä, jolloin kokemus on mielekkäämpi. Itse keitin veden ja lantrasin sen sopivan lämpöiseksi pussiin.

Kun kaikki vesi on valutettu suoleen sisälle, kannattaa vatsaa hellävaraisesti hieroa jolloin kaikki kuona-aineet lähtevät hyvin liikkeelle. Paaston aikana suolihuuhtelu kannattaa tehdä vähintään kerran päivässä. Itseäsi kuulostellen tiedät sopiiko sinulle huuhtelu 1 vai 2 kertaa päivässä. Itse tein suolihuuhtelun yhden kerran päivässä aina iltaisin. Huomioithan, että teet huuhtelun aina kiireettömässä ilmapiirissä, jolloin myös rento tunnelma säilyy. Suolihuuhtelu kannattaa tehdä jo ennen ensimmäistä varsinaista paastopäivää eli noin 1-2 päivää ennen paaston alkamista. Näin ollen vältyt parhaiten mahdollisilta paasto-oireilta.

Click here to subscribe

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!

Ekoelämäni