Nokkospesto – nokkonen on superfoodia parhaimmillaan

Nokkospesto – nokkonen on superfoodia parhaimmillaan. Unohda kesäksi kaupan salaatit sekä yrtit ja kerää raaka-aineet suoraan luonnosta. Nokkonen taipuu moneksi ja on ravintoarvoiltaan superfoodien luokkaa!

Nokkospesto – nokkonen on superfoodia parhaimmillaan

Nokkonen on terveyden tukipilari

Nokkosta sanotaan terveyden tukipilariksi ja se sopii hyvin käyttöön niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Nokkonen sisältää hyvin paljon erilaisia ravintoaineita ja siinä onkin erityisen paljon rautaa. Jos et käytä maitotaloustuotteita tai olet vegaani, niin syö nokkosta kalsiumin saannin takaamiseksi. Nokkosen siemenet sisältävät kaikkia ihmisen tarvitsemia rasvahappoja sekä runsaasti E-vitamiinia, eli se on aikamoinen terveyspommi noin niin kuin muutenkin!

Suklaakiisseli raakakaakaosta ilman kuumentamista

Nokkonen on suoliston kaveri

Nokkonen poistaa lievästi nestettä ja virtsahappoa sekä hoitaa virtsatietulehduksia. Nokkonen auttaa myös kihtiin, turvotukseen ja iskiakseen. Se tasaa verenpainetta ja alentaa verensokeria, edistää ja normalisoi ruoansulatusta. Se myös parantaa ruoansulatusvaivoja, ripulia, ummetusta, maha- ja pohjukaissuolenhaavaa sekä maksa- ja sappivaivoja. Nokkonen auttaa myös hengitystieongelmiin ja sitä voikin käyttää yskään tai heinänuhaan sekä allergisiin reaktioihin! Nokkosta suositellaankin nauttimaan jo ennen siitepölykauden alkamista, koska se sisältää antihistamiinia luonnostaan.

Nokkonen on todellista superfoodia

Nokkonen sisältää paljon C-vitamiinia mutta myös B- ja D-vitamiinia. Lisäksi siinä on karotenoideja, foolihappoa ja runsaasti kivennäisaineita. Nokkonen on myös aika energiapitoista syötävää. Nokkospesto valmistuu nopeasti käden käänteessä ja sopii monelle ruoalle lisukkeeksi. Maku nokkospestossa eroaa hieman tavallisesta ja jos maku epäilyttää, niin voit toki laittaa mukaan niin basilikaa kuin nokkostakin. Näin ollen nokkosen maku ei ole niin vallitseva. Voit halutessasi lisätä peston mukaan hieman myös kuusenkerkkiä, joista tulee ihanan pikanttia makua siihen!

https://ekoelamani.lpages.co/suklaa-chia-vanukas/

Nokkospesto

raaka-aineet

1 nippu nokkosen lehtiä (noin 5 dl tiiviisti paineltuna)

3 rkl luomu auringonkukan siemeniä

3-4 rkl laadukasta parmesaania

ripaus guerande-merisuolaa (tai muuta laadukasta suolaa)

1,2 dl luomulaatuista oliiviöljyä

3-4 rkl luomulaatuista sitruunamehua

 

Valmistus

Voit tehdä peston joko morttelissa tai surauttaa tehosekoittimella tasaiseksi massaksi. Morttelissa tehdyn peston maku jää muhevaksi ja ehkä hiukan maukkaammaksi kuin tehosekoittimessa tehdyn. Nokkosta voit käyttää siis pinaatin tavoin. Nokkonen sopii makunsa puolesta hyvin myös kalaruokiin. Nokkonen sopiikin oikeastaan monipuolisesti minkä tahansa ruoan kaveriksi. Nokkosta kannattaa kerätä hanskat kädessä ja sen poltinkarvat häviävät ryöpätessä. Myös lehtien murskaaminen raakana poistaa poltinkarvat.

Suklaakiisseli raakakaakaosta ilman kuumentamista

Kategoria:

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.