Tavoite hukassa? Menestyksen portaat auttavat!

Oletko vaihtamassa työpaikkaa, etsimässä uutta alaa, päämäärää tai suuntaa elämääsi. Tai ehkä haluat vaan löytää jotain uutta ja mielenkiintoista elämääsi. Autan sinua löytämään juuri sinua motivoivan tavoiteen!

tavoite hukassa

 

Kun löydät oman ihmistyyppisi ja värisi, löydät paremmin  myös oman tavoitteesi. Erilaisista ihmistyypeistä voit lukea lisää täältä. Voit ensin miettiä, mitä noista pääväreistä edustat eniten ja sen jälkeen sinun on ehkä helpompi ymmärtää itseäsi ja valintojasi sekä löytää juuri sinulle sopiva tavoite.

 

tavoite hukassa

 

Erilaisia persoonia motivoivat erilaiset tavoitteet

Punainen persoona tarvitsee riittävästi haasteita ja päämääriä ollakseen tehokas. Hänelle sopii myös asema, jossa hän pääsee päättämään omista asioistaan. Aika koomista kyllä, mutta kuvaus on kuin suoraan elämästäni. Pidän myös siitä, että saan hallita tilannetta, sekä olen hyvin kilpailuhenkinen. Jos minulla ei ole työssäni tarpeeksi haasteita, tylsistyn todella helposti ja motivaationi laskee.

Keltainen persoona kaipaa ryhmää ympärilleen ja hän haluaa myös vapautta, sekä kuulla kehuja. Vaihtelevat mahdollisuudet miellyttävät keltaista persoonaa.

Vihreä persoona kaipaa rohkaisua ja vakautta. Mitä tasaisempia tehtäviä sen parempi. Vihreä persoona vihaa sekavaa poukkoilua. Hän haluaa kokea olevansa tarpeellinen ja että hän voi luottaa ihmisiin ympärillään.

Sininen kaipaa johdonmukaista johtamista. Hän pitää ongelman ratkaisusta ja siitä, että hänellä on pähkinä purtavana.

tavoite hukassa

Tavoitteen etsiminen

Kun olet löytänyt oman ihmistyyppisi, voit aloittaa oman tavoitteesi etsimisen. Tavoitteen pitää olla sellainen, mikä motivoi sinua eteenpäin. Sinun pitää löytää sisäinen motivaatiosi. Jos tavoitteen etsiminen tuottaa vaikeuksia, niin listaa paperille asioita, joista nautit, saat energiaa ja innostut. Kiteytä, mikä listaamissasi asioissa on yhteistä. Mitä asioita pystyisit hyödyntämään esimerkiksi työssäsi tai vapaa-ajallasi? Äläkä tyydy hissutteluun, vaan uskalla miettiä asioista ISOSTI! Kun olet saanut tavoitteesi kirkkaaksi mieleesi, voit aloittaa tekemään menestyksen portaita!

 

1.     Ota A4-paperi ja taittele se kahdeksaan osaan.

2.     Kirjaa ylös tavoitteesi, mitä haluat saavuttaa?

3.     Mieti ajankohta tavoitteellesi (älä laita tavoitetta liian kauaksi nykyhetkestä)

4.     Mieti sitten välitavoitteita. Tavoitteiden tulee olla sellaisia, jotka tukevat itse päätavoitetta, yksi tavoite kerrallaan.

5.     USKO ITSEESI. Mieti rohkeasti mikä on sinun juttusi.

6.     Kirjoita nyt tavoitteesi paperin ylälaitaan ja kirjoita jokaiseen lokerikkoon välitavoitteita, joita matkalla pitää tapahtua, että saavutat tavoitteesi.

7.     Laita kirjoittamasi paperi syrjään ja taittele uusi paperi kahdeksaan osaan.

8.     Kirjoita uudelle paperille asioita, joita voi tulla vastaasi, kun teet töitä tavoitteeseen päästäksesi. Mitä yllätyksiä voi matkan varrella tapahtua, tai mitkä tapahtumat voivat vaikeuttaa tai hidastaa urakkaasi.

9.     Ota nyt kolmas paperi ja taittele se taas kahdeksaan osaan. Mieti nyt ratkaisukeskeisesti, miten torppaat kakkospaperille kirjoittamiasi riskejä. Mitä sinun pitää tehdä, että ongelmat eivät pääse toteutumaan. Tämän kolmannen paperin ratkaisuja kannattaa miettiä tuplasti, tai jopa triplasti kakkospaperin haasteisiin nähden.

10.    Ota nyt ensimmäinen paperi ja ala kirjoittamaan lokerikkoihin kirjoittamasi tekojen alle vielä yksityiskohtaisempia tekoja. Ole konkreettinen, eli mitä voit käytännössä tehdä, että saavutat tavoitteen. Mistä on apua vastoinkäymisissä ja miten ratkaiset mahdolliset hankaluudet etukäteen?

11.    Menestyksen portaasi ovat valmiit! 🙂

tavoite hukassa

Voit vielä kirjoittaa askeleet menestykseen ja tavoitteeseesi täysin puhtaaksi paperille. Tällä tavalla sisäistät portaasi varmasti kunnolla. Voit vielä ottaa neljännen paperin ja kiteyttää muiden papereiden asiat viideksi tai seitsemäksi portaaksi, jossa listaat konkreettisia tekoja tavoitetta kohti. Nämä portaat olivat mielestäni ihan mahtavat ja auttoivat ainakin itseäni suunnattomasti oman tavoitteeni teossa.

Portaat löysin kirjasta Menestyksen portaat ja sen oli kirjoittanut Melina Niemi.

<3 Tiina

Kategoria: ,

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Liity listalle!

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi ja voida paremmin? Tilaa uutuuskirjeeni, josta saat 5 helposti toteutettavaa vinkkiä hormonitasapainon löytymiseen luonnollisin keinoin.
Something went wrong. Please check your entries and try again.