TOP 5 luonnonmukaista tuotetta ongelma-ihon taltuttamiseen

(10.1.20) Päivitetty 24.5.20

TOP 5 luonnonmukaista tuotetta ongelma-ihon taltuttamiseen. Iho-oireista kuten aknesta ja ruusufinnistä kärsineenä päätin jakaa vinkkini näppylöiden häätämiseen. On tässä vuosien varrella tullut testailtua jos jonkinlaista tuotetta nyt olen vihdoin löytänyt minulle sopivan ruokavalion ja ihonhoitotuotteet.

TOP 5 luonnonmukaista tuotetta ongelma-ihon taltuttamiseen

TOP 5 luonnonmukaista tuotetta ongelma-ihon taltuttamiseen

Parhaimmat tuotteet olen tottakai löytänyt jälleen kerran luonnonkosmetiikan parista. Toki ihon kuntoon vaikuttaa olennaisesti myös se mitä syöt, mutta myös ulkoiset tekijät avittavat vaikeassa tapauksissa tilannetta paremmaksi. Itse olen kokenut stressin vähentämisen olevan kaikista parhain keino vähentämään epäpuhtauksia ihollani. Toki noudatan tällä hetkellä myös lähes maidotonta ja viljatonta ruokavaliota.

Savi

Olen ollut saven kanssa vasta vähän aikaa tekemisissä, mutta se on vienyt sydämeni heti ensikosketuksesta lähtien! Aluksi luulin, että savi kuivattaa ihoa ja siksi en uskaltanut sitä testata ennemmin. Olisi taas pitänyt perehtyä asiaan kunnolla, eikä tehdä omia päätelmiä asiasta. Kuin sattumalta päätin kuitenkin testata erästä savinaamiota ja vau mikä tunne iholla! Eikä muuten kuivattanut ihoani yhtään. Ihoni oli savinaamion jäljiltä tasainen ja todella puhtaan tuntuinen. Suosittelen suuresti testaamaan, varsinkin jos kärsit aknesta tai finneistä. Savi syväpuhdistaa ja kirkastaa ihoa ja se on kuin luonnon oma tehoimuri ihoon. Se syväpuhdistaa ihohuokosia ja jättää ihon mattapintaiseksi.

TOP 5 luonnonmukaista tuotetta ongelma-ihon taltuttamiseen

Kuorinta

Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa iholta ja sitä on  hyvä tehdä säännöllisesti, mutta omalle ihotyypille sopivalla aikavälillä. Joillekin kuorinta voi sopia useammin toisille ei. Varsinkin meillä suomalaisilla on aika herkät ja punakat ihot, joten suosittelen ottamaan varovasti kuorintojen kanssa. Luonnollisia kuorintamassoja voit tehdä itse, tai ostaa valmiina. Itse teen kuorinnan ehkä noin 1-2 krt kuukaudessa, mutta en kuori poskiani ollenkaan, sillä couperosani ei pitäisi siitä. Jos ihosi on atooppinen, kuorintojen kanssa kannattaa olla vielä extra varovainen. Iho pitää myös muistaa kosteuttaa hyvin kuorinnan jälkeen. Jos ihossasi on paljon epäpuhtauksia, suosittelen tekemään kuorinnan todella varovasti, tai jättämään sen kokonaan pois. Kuorinta saattaa pahimmassa tapauksessa ärsyttää ihoa lisää.

Teepuusaippua

Olen lukenut paljon teepuusaippuan loistavista vaikutuksista ihon epäpuhtauksille.  Olen aikaisemmin kirjoitellut olevani allerginen teepuulle mutta onneksi uskaltauduin kuitenkin kokeilemaan! Teepuulle voi tosiaankin olla herkkä tai allerginen, sillä teepuu itsestään on aika voimakasta. Mutta en ihmettele miksi se nujertaa myös kaikki näpyt! Teepuusaippua on siis antibakteerinen ja se on suunniteltu ongelmaisen ihon päivittäiseen pesuun. Aivan uskomaton tuote! Voit lukea lisää kokemuksiani tästä ja nappaa samalla alennuskuponki!

teepuusaippua

Kosteutus

Käytin kauan aikaa ihon puhdistuksessa liian puhdistavia ja peseviä tuotteita. Omaan todella herkän ihon, joka reagoi todella herkästi kaikkeen epäpuhtauksilla. Nykyään olen onneksi löytänyt tuotteen, jonka jäljiltä ihoa ei kiristä yhtään, vaan ihoni on pesunkin jälkeen kuulas ja ei kiristävä. Eli kasvoja puhdistaessahan on tarkoitus, että iho tuntuu kimmoisalta ja hyvältä, ei kiristävältä ja kuivalta. Käytän ihoni puhdistukseen öljykakkua, joka on toiminut todella hyvin kasvoilleni. Vaikka ensin ajattelin, että se ei todellakaan sovi iholleni. No väärässä olin taas. Epäpuhdaskin iho tarvitsee kosteutta!

Optimoimalla ruokavaliosi ja ihon puhdistustuotteet, pääset helposti loistaviin tuloksiin!

TOP 5 luonnonmukaista tuotetta ongelma-ihon taltuttamiseen

 

Hygienia

Hygienia on todella tärkeää ihonhoidossa, mutta äärimmäisen tärkeää on se silloin, jos kärsit jostain iho-ongelmasta kuten aknesta tai pienistä ihon epäpuhtauksista. Hyvä hygienia kulkee mielestäni käsi kädessä hyvien ihon-hoitorutiinien kanssa. Eli iho tulisi puhdistaa hyvin aamuin illoin. On myös muutamia seikkoja, jotka eivät ehkä heti tule mieleen hygienia asioissa. Sellaisia ovat esimerkiksi tyynynliinan ja kasvopyyhkeen vaihtaminen säännöllisesti ja tarpeeksi usein. Itse vaihdan tyynynliinani vähintään kerran viikossa. Mietippä, että kasvosi ovat kosketuksissa tyynynliinaan monta tuntia viikossa ja se on myös oivallinen kasvualusta bakteereille ja epäpuhtauksille. Toivottavasti sinulta löytyy myös erillinen kasvopyyhe kylpypyyhkeen lisäksi :). Itse vaihdan kasvopyyhkeeni kerran viikossa ja pesen aina pyyhkeet ja lakanat 60 asteessa. Muista myös välttää kaikenlaista ylimääräistä koskettelua kasvoihin ja jos puhut puhelimeen, niin suosittelen pitämään puhelimen näytön hieman kauempana poskesta 🙂

Kyllä vain, stressi vaikuttaa olennaisesti ihoon. Itselläni iho puskee huolella epäpuhtauksia ihon läpi, jos stressiä on paljon. Stressi on hyvä ja suht helppo pitää aisoissa, kun muistaa pari juttua. Nukkuminen on stressille todella hyvä vastalääke. Uni kaunistaa! Nuku siis vähintään 7-8 tuntia yössä. Stressiä voi myös hoitaa hengityksellä, koska rauhallinen hengitys on hyväksi hermostolle.

 

<3 Tiina

Kategoria:

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.