Viisi elementtiä – mikä elementti olet?

Viisi elementtiä – mikä elementti olet? Jo 2500 vuoden ajan on tieteessä ja magiassa tunnettu neljä elementiä: vesi, ilma, maa ja tuli. Näiden lisäksi on tunnustettu viideskin elementti, joka läpäisee kaiken ja ylläpitää kaikkea. Myös ihmiset on jaoteltu sen mukaan míkä elementti heissä on vallitsevana. Näin elementit tulevat myös osaksi psygologiaa. Elementit liittyvät niin kasveihin kuin kuuhunkin ja kun tiedät mitä elementtiä edustat, voit huomioida kuun ja erilaisten kasvien vaikutukset itseesi ja kehittää itseäsi.

Viisi elementtiä – mikä elementti olet?

Viisi elementtiä on kaiken perusta

Kasvitkin jaotellaan usein vaikutuksiltaan feminiinisiin ja maskuliinisiin ja jotkin kasvit voivat ilmentää kumpaakin. Feminiinisiä kasveja hallitsevat yleensä elementeistä vesi ja maa, planeetoista kuu ja venus. Maskuliinisia kasveja hallitsevat yleensä ilma ja tuli ja planeetoista Aurinko ja Mars, toisinaan Merkurius. Jokaisessa ihmisessä on siis kaikki elementit, mutta yksi elementti on aina vallitseva. Kun tiedät vallitsevan elementtisi ja saat itse helposti tasapainoitettua itsesi lisäämällä tarpeellista elementiä. Elementtejä on siis neljä ja niiden ohella on myös viides elementti akasha.

Pentagrammi eli viisikanta

Miten pentagrammi liittyy elementteihin? Ensinnäkin on hyvin tärkeää tietää kuinka pentagrammi toimii. Käytä pentagrammia aina, niin että yksi sakara osoittaa ylöspäin, sillä näin  se liittyy hyviin voimiin. Jos taas käytät pentarammia väärin päin liittyy se pimeyden voimiin. Pentagrammi  suojelee ja tuo tasapainoa kaaoksessa.

pentagrammi

Ilma-Noscere-Tietää

Tietää tarkoittaa, että koko ajan on opiskeltava ja etsittävä totuuta avaralla mielellä.

Henki-Ire-Liikkua

Liikkua tarkoittaa, että on osattava käyttää neljää muuta osa-aluetta positiivisella tavalla itsensä ja muiden hyväksi.

Maa-Tacere-Olla vaiti

Olla vaiti merkitsee, että on oltava hiljaa omasta magiastaan välttääkseen muiden negatiivisuutta.

Tuli-Velle-Tahtoa

Tahtoa tarkoittaa, että on osattava keskittää ajatuksensa ja pystyttävä meditoimaan ja visualisoimaan. On työskenneltävä unelmiensa eteen.

Vesi-Audere-Uskaltaa

Uskaltaa, merkitsee, että pelko on syrjäytettävä ja uskottava itseensä ja maailmankaikkeuteen.

Viisi elementtiä – mikä elementti olet?

Maaelementti

Maaelementti on elementeistä tihein. Maa on luonto itse, Äiti maa. Maaelementtiin kuuluvat luolat, metsät, laaksot, pellot, puistot sekä keittiöt, kaikki mikä on kiinteää ja hedelmällistä. Ihmiselimistössä siihen liittyvät lihakset, luusto ja elimet. Maa liittyy vakauteen ja se on feminiinistä. Maanläheinen ihminen on käytännöllinen ja suunnitelmallinen sekä kärsivällinen. Huonompia puolia maaelementissä ovat jääräpäisyys sekä tylsyys. Maahan liittyy väreistä vihreä ja ruskea, maantuoksuiset kasvit kuten patsuli ja pähkinät. Juuret liittyvät vahvasti maaelementtiin sekä aisteista kosketus. Rumpu on maaelementin soitin. Maa liittyy talveen ja yöhön ja sen ilmansuunta on Pohjoinen. Maaelementtiin liitetään raha, runsaus sekä vakaus. Astrologiassa härkä, netsyt sekä kauris ovat maan merkkejä.

Ilmaelementti

Hengitämme ilmaa emmekä eläisi ilma sitä. Ilma on liikkuvaa ja olemukseltaan maskuliinista. Ääni ja keltainen väri kuuluvat ilmaan. Sattumoisin olen kova puhumaan ja lempivärini on keltainen 😀 nimerkillä kaksonen ja persoonallisista planeetoista muutama on juuri kaksosen merkissä. Ilmaelementtiin kuuluvat muun muassa vuorenhuiput, tasangot, pilvet ja tuuli. Ilmaelementti liittyy vapauteen, matkustamiseen, kieleen sekä tietoon. Ideat mielikuvitus, inspiraatio ja kommunikointi tulevat ilmasta. Ilmaelementin ihmiset ovat positiivisia ajattelijoita, avoimia sekä neuvokkaita. Ilman soitin on huilu tai muu ilma-instrumentti. Aisteista kuulo ja haju. Kevät ja erilaiset alut kuten myös hankkeet, luovuus ja ura, itäinen ilmansuunta ja aamunkoitto. Astrologiassa kaksoset, vaaka ja vesimies ovat ilman merkkejä.

pentagrammi

Tulielementti

Tuli on luoja ja tuhoaja. Tuli muuntaa kohteet eri muotoon: lämmöksi, valoksi, tuhkaksi ja savuksi. Tulielementtiin kuuluvat aavikot, kuumat lähteet, tulivuoret. Tuli on puhdistavaa, energisoivaa ja seksuaalista. Tulielementti liittyy suojeluun, rohkeuteen, seksiin. Positiivinen tuli edustaa tahdonvoimaa, intohimoa, spontaaniuutta. Tuli on muutosvoima eli vanha poltetaan pois uuden tieltä. Se on maskuliinista ja siihen liittyy ihmiselimistössä ruumiinlämpö, hermosto ja immuunijärjestelmä. Aisteista tuleen liittyy näkö sekä kitara ja kielisoittimet kuuluvat myös siihen. Kesä, etelänsuunta ja keskipäivä edustavat tulta. Astrologiassa oinas, leijona sekä jousimies ovat tulen merkkejä.

Viisi elementtiä – mikä elementti olet?

Vesielementti

Vesi on virtaavaa, puhdistavaa, parantavaa sekä viilentävää. Se on vastaanottavaa ja feminiinistä. Vesi on elementeistä feminiinisin. Vesielementtiin kuuluvat vesistöt, uima-altaat, suihkut makuuhuoneet ja nukkuminen. Vesi liittyy tiiviisti kuuhun, koska kuun vaiheet vaikuttavat elimistöömme monin eri tavoin. Vesi liittyy tuntemiseen ja tunteet ja mielialat liittyvät kuuhun. Ihmiselimistössä siihen liittyvät kehon nesteet kuten hiki, veri, kyyneleet kuukautisveri, maito ja seksuaaliset nesteet.

Vesielementti liittyy puhdistukseen, rakkauteen, psyykkiseen tietoisuuteen, unennäköön, rauhaan ja ystävyyteen. Se liittyy myös kuolemaan. Kuu, tunteet, syntymä, mystiikka, jälleensyntymä, alitajunta, transsitilat, näyt sekä muutokset ovat vettä. Vesielementin ihmiset ovat tunneihmisiä, he ovat myös mystiikoita, anteliaita, empaattisia. Huonoja puolia ovat hysteerisyys, itkuisuus sekä masennus. Kasveista vesikasvit ja ruusut kuuluvat vesielementtiin sekä aisteista maku. Kellot ja resonoivat metallit ovat vesielementtien soittimia. Läntinen ilmansuunta ja erilaiset loput ja muodonmuutokset kuuluvat veteen. Let it go and let it happen asenne liittyy veteen, eli heittäytyminen tilaisuuksien virtaan. Vesielementtiin liittyy myös uskallus, astrologiassa rapu, skorpioni ja kalat ovat veden merkkejä.

Viides elementti eli akasha

Elementit kuten kaikki olevainen, sai alkunsa akashasta. Se sisältää kaikki elementit ja se on kaikkien elementtien summa. Se kuluu mahdollisuuksiin ja ilmentymättömyyteen. Se on läsnä myös meissä jokaisessa elinvoimana, henkenä, sieluna. Samalla se on kuitenkin olemattomuus ja se on energian alkulähde. Sitä kutsutaan sanoilla rakkaus ja eetteri. Värit mitkä luonnehtivat akashaa ovat valkoinen ja purppura.

Kun tiedät elementtisi, niin pystyt paremmin kehittämään itseäsi. Lue myös minkä värinen ihmistyyppi olet.

 

Kategoria:

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.