3 syytä miksi en käytä fluorillista hammastahnaa

tiina ja hammastahna 1

3 syytä miksi en käytä fluorillista hammastahnaa. Tiedän, että tämä aihe jakaa mielipiteitä ja siitä kertookin jo sekin asia, että olen aloittanut tämän jutun kirjoittamisen jo vuonna -18, mutta en vielä silloin uskaltanut julkaista juttua, koska se herättää niin paljon tunteita ja haastaa uskomusjärjestelmiä, joten muistathan, että kirjoituksiani ei tarvitse uskoa, vaan niitä täytyy ymmärtää. Vie asia aina oman uskomusjärjestelmäsi läpi ja nappaa vain se mikä resonoi.

Olen käyttänyt fluoritonta Aloe Fresh hammastahnaa nyt noin 5 vuoden ajan. Minut asian pariin ohjasi mielenkiintoinen video, joka kertoi fluorin olevan vaarallista ja vaikuttavan olennaisesti terveyteen ja etenkin käpyrauhasen toimintaan, mutta peruutetaan hieman ja aloitetaan alusta. Jutussa saat vastaukset muun muassa kysymyksiin, mitä fluori on? Mitä se aiheuttaa? ja miksi sitä käytetään hammastahnoissa?

Fluori on hermostomyrkky joka vaikuttaa terveyteesi

”Fluori on myrkky, ei ravintoaine. On hämmästyttävää, että fluoria yleensä on alettu käyttämään valmisteissa, joita pannaan suuhun ja niellään, vahingossa tai tahallaan. Hammastahnoissa käytetty fluori on natriumfluoridia, alumiiniteollisuuden jätettä. Veteen lisätään (esim. Irlannissa, USA:n ja Englannin joillakin alueilla ja Kiinassa) fluorivetypiihappoa tai piifluoridia, jotka ovat lannoite- ja lasiteollisuuden jätetuotteita. Esimerkiksi tämä fluori on 20-25 kertaa myrkyllisempää kuin pohjaveden kalsiumfluori”.

Click here to subscribe

Fluori on myrkyllisempää kuin lyijy ja vain hiukan vähemmän myrkyllistä kuin arsenikki (Clinical Toxicology of Commercial Products, 1984). Sitä on käytetty tuholaismyrkkynä sekä home- ja rotanmyrkkynä. Yli viisikymmentä vuotta sitten se oli erittäin myrkyllinen teollisuusjäte, jonka turvalliseksi eliminoimiseksi kehitettiin kalliita menetelmiä. Sitten jäteongelma sai ainakin osittaisen ratkaisun, kun fluoria ruvettiin Australiassa, Uudessa Seelannissa, USA:n ja Englannin tietyillä alueilla lisäämään vesijohtoveteen.”

Hammastahnat ja fluori

Mietin, että olisivatko fluoripitoiset hammastahnat vain keino päästä eroon vaarallisesta teollisuusjätteestä? Fluori tunkeutuu koko kehoon aiheuttaen siellä laajasti tuhoa. Kuten erilaiset raskasmetallit niin myös fluori haittaa erilaisten kehon mineraalien imeytymisissä ja se haittaa myös monien keholle elintärkeiden entsyymien toimintaa.

Entsyymit (kuten kasvientsyymit) taas säätelevät koko kehon toimintaa ja jos entsyymit lakkaavat toimimasta, tai toimivat huonosti, vaikuttaa se laajasti koko terveyteesi. Entsyyminen häiriintyminen voi johtaa lihasten heikkouteen tai jopa surkastumiseen. Entsyymit vaikuttavat myös maksan toimintaan ja syöpien kehittymiseen. Kuten huomaat, niin fluorin toiminta kehossa vaikuttaa todella laajasti! Muita haittoja ovat muun muassa proteiinien toiminta, josta voi seurata esimerkiksi kromosomivaurioita  ja allergisia iho- tai suolisto-oireita.

3 syytä miksi en käytä fluorillista hammastahnaa

Syyt joiden takia en käytä fluorillista hammastahnaa

  1. Fluori on hermostomyrkky, joka vaikuttaa koko terveyteen
  2. Fluori kalkkeuttaa käpyrauhasta
  3. Fluori ei estä hampaiden reikiintymistä

Fluorista ei ole haittaa, koska sitä saa niin vähän hammastahnasta?

Olet varmaan joskus kuullut tämän sanonnan? Mietitäänpä asiaa hieman. Olet varmaan tutustunut pienten lasten hammastahnoihin? Lapsille on olemassa omat hammastahnat, joissa fluoripitoisuus on pienempi kuin aikuisille suunnatuissa tahnoissa. Miksi näin olisi, jos fluori ei olisi haitallista? Fluorihammastahnoja aletaan käyttämään jo pienenä lapsena, joten altistumisesi fluorille on ollut aika suurta vaikkapa 40 ikävuoteen mennessä. Fluori kertyy etenkin luustoon, hampaisiin ja sisäelimiin.

Kun aloin käyttämään fluoritonta hammastahnaa, hampaiden vihlomiseni loppui kokonaan, eikä hammaskiveäkään ole muodostunut lainkaan. Toki ruokavaliolla ja perimällä on vaikutusta hampaiden kiilteeseen, mutta tiesitkö, että hampaissa oleva kiille voi uusiutua? Ihminen osaa hyvin parantaa itsensä, mutta tätä ei vain yleisesti kerrota. Tästä hyvä esimerkki on maksa, joka osaa parantaa itse itsensä oikeanlaisella puhdistuksella ja ruokavaliolla.

Click here to subscribe

Fluorin käyttöä perustellaan yleensä sillä, että se kovettaa hampaan pinnan ja tällöin hammas ei ole niin altis reikiintymiselle. Itse olen sitä mieltä, että jos hampaiden pinta on vuosia kovettunut kovaksi, niin se voi myös helposti lohjeta ja hajota, kun pinta on kovetettu epäluonnollisesti. Moni on myös sanonut, että fluorittoman hammastahnan käyttäminen on aiheuttanut paljon reikiä hampaisiin ja tämä voi olla totta, jos vuosia on käytetty fluorillista tahnaa ja hampaan pinta on keinotekoisesti kovetettu ja sitten on yhtäkkiä vaihdettu fluorittomaan tahnaan. Tässä tapauksessa kuitenkin kiinnittäisin enemmän huomiota ruokavalioon ja säännöllisiin ruoka-aikoihin. Jos syöt epäsäännöllisesti ja paljon valkoista sokeria, niin voin vaikka vannoa, että hammastahna on siinä vaiheessa pienin murheesi. Täytyy aina muistaa, että kokonaisuus ratkaisee jokaisessa asiassa. Terveellinen ja luonnollinen ruokavalio toimii hyvien ja terveiden hampaiden perustana.

fluoriton hammastahna | ekoelamani

Fluori ei estä hampaiden reikiintymistä

”Amerikassa, Kanadassa ja Uudessa Seelannissa tehdyt tutkimukset osoittavat, ettei fluoratun veden ja fluoraamattoman veden alueiden hammasmätätapausten määrissä ole eroa (Fluoride, 1990). Jotkut tutkimukset jopa toteavat, että lasten kariesta eli hammasmätää on vähemmän niillä alueilla, joissa vettä ei fluorata tai fluorataan hyvin vähän”.

”Sveitsin Baselissa hammashoidon ja hammaslääkärien määrä enemmän kuin kaksinkertaistui vuodesta 1960, jolloin veden fluoraus aloitettiin, vuoteen 1970, täysin odotusten vastaisesti.  Samaan aikaan purentavirheiden korjaamiseksi tehdyt ortodontiset hoidot lisääntyivät 25 %”. ”USA:ssa tämä tieto jopa tunnustetaan liittämällä fluoria sisältäviin tuotteisiin, kuten hammastahnapakkauksiin, myrkkyvaroitus”.

Mineraalien oikeanlainen toiminta on äärimmäisen tärkeää elimistölle

Voiko fluori olla myös osasyy suomalaisten kilpirauhasongelmiin? Kilpirauhanen tarvitsee jodia tuottaakseen tyroksiinihormonia, joka taas vaikuttaa aineenvaihduntaan. Fluori taas estää jodin saapumisen kilpirauhaseen. Tämä vaikuttaa tietysti kilpirauhasen normaaliin toimintaan ja aineenvaihdunta hidastuu. ”Lisäkilpirauhanen, joka säätelee kalsiumin ja fosforin jakelua, on erittäin herkkä fluorille ja voi sen johdosta joutua liikatoimintatilaan”. Mielenkiintoista kun ajattelee kuinka paljon ihmisillä on ongelmia kilpirauhasten kanssa.

Kaiken takana on käpyrauhanen

”USA:ssa juomaveden fluoraus aloitettiin koeluontoisesti Grand Rapidsissa, Michiganissa jo 40-luvulla. Siellä on mitattu kaikkien aikojen korkein fluorikertymä – 8400 ppm – paikallisten ihmisten aortassa. Kun viisi vuotta oli kulunut veden fluorauksen alkamisesta, alueen sydäntautikuolemat olivat lähes kaksinkertaistuneet. Myös kuolleisuus syöpään, diabetekseen ja verisuonten kalkkeutumiseen oli huomattavasti lisääntynyt osavaltion muihin alueisiin verrattuna. Japanilainen tutkimus (1995) on osoittanut suoran yhteyden sydänvaurioiden ja hampaiden fluoroosin välillä lapsilla, jotka joivat fluorisoitua vettä.”

Herää kysymys, miksi sitä on lisätty veteen ja lisätäänkö sitä vielä? Fluori vaikuttaa myös käpyrauhasen toimintaan. Käpyrauhanen säätelee ihmisillä vanhenemista ja melatoniinin tuotantoa. Melatoniini taas vaikuttaa suuresti uneesi. Se huolehtii uni valve-syklistä. ”Kun hamstereille annettiin fluoria, niiden melatonin tuotanto laski aiheuttaen vakavia unihäiriöitä”

Mikä on käpyrauhanen ja miten fluori vaikuttaa siihen?

Käpyrauhanen on herneen kokoinen rauhanen, joka sijaitsee aivojen geometrisessa keskuksessa. Monissa muinaisissa perinteissä puhutaan rauhasesta, joka vastaanottaa telepaattisesti lähetettyjä ajatuksia ja kuvia. Lisää juttua tulossa tästä piakkoin! Muistathan myös panostaa puhtaaseen veteen, sillä vetesi voi sisältää monenlaisia toksiineja jotka vaikuttavat myös kokonaisvaltaisesti terveyteesi.

fluori ja käpyrauhanen

Fluori on voimakas keskushermostomyrkky

Kuten raskasmetallit niin myös fluori kerääntyy aivoihin ja aiheuttaa siellä tuhoa. Fluori läpäisee siis veri-aivo-esteen, kuten tekevät myös monet raskasmetallit esimerkiksi alumiini, aiheuttaen erilaisia neurologisia sairauksia kuten MS-tautia, parkisonin tautia ja alzheimerin tautia. Alumiini sitoutuu kalsiumin asemasta luihin ja häiritsee luun muodostumista. Luusta tulee hauras ja altis murtumille. Tutkimuksissa on myös todettu, että alumiinin puolittumisaika elimistössä on jopa 50 vuotta. Raudan ja kuitujen puute voi jopa lisätä raskasmetallien imeytymistä elimistöösi. Jokainen tekee päätöksensä siitä, millaista hammastahnaa haluaa käyttää. Muista, että et anna vastuuta hammaslääkärille asiasta. Ihan sama asia toimii kaikessa elämässä. Saat tehdä kaikki päätökset itse, millaista ruokaa syöt, harrastatko liikuntaa, juotko alkoholia, poltatko tupakkaa jne. Olet itse vastuussa itsestäsi, älä ikinä anna terveyttäsi itsesi ulkopuolelle.

Click here to subscribe

 

*Vastuuvapautus. Huomioithan, että blogini toimii alustana ja tiedonjyväsinä kaikille, jotka ovat valmiita niitä ottamaan vastaan. Vie aina kaikki lukemasi ja kuulemasi oman uskomusjärjestelmäsi läpi ja tarkastele sen sanomaa. Kerron aina omista kokemuksistani ja siitä tiedosta mikä minulle on resonoinut. Kirjoituksiani ei tarvitse uskoa ja jos aihe ei resonoi, voit ohittaa ne. Pyri aina itse tekemään oma tutkimustyösi kaikista asioista! Hiljenny itsesi äärelle meditaatioon, niin  löydät totuuden, joka sinulle resonoi.

 

PS. Jos olet kiinnostunut  fluori aiheesta voin suositella Kuulopuhetta podcastia joka löytyy spotifystä 🙂

Lähteet:

Täältä

Täältä

Kategoria:
5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!