Mitä on intuitiivinen syöminen?

suolisto 22

Mitä on intuitiivinen syöminen? Oletko koskaan törmännyt sanaan intuitiivinen syöminen? Olen alkanut vasta viimeaikoina pohtimaan tätä asiaa. Koen, että olen aina syönyt jollain tasolla intuitiivisesti, mutta nyt keväällä se on korostunut aivan hurjasti. Olen aina syönyt terveellisesti ja ehkä sen enempää ajattelematta ”mitä syön”, vaan se on ollut täysin luonnollista minulle ja elämäntapa, mutta nyt keväällä minulle on tullut vahvoja fiiliksiä joistain asioista liittyen syömiseen.

Mutta peruutetaanpa hieman. Mitä oikeastaan on intuitiivinen syöminen? On syytä erottaa mieliteot ja intuitio heti paikalla toisistaan. Mieli on se mikä haluaa kaikkea, eikä ole koskaan tyytyväinen, vaan janoaa aina lisää ja lisää. Intuitio kumpuaa syvältä sisimmästäsi ja se kertoo sinulle (joko tunnet kehossasi tai vaan tiedät) asioita. Intuitiota pystyy kehittämään erilaisilla keinoilla ja niitä ovat esimerkiksi meditaatio ja intuitiivinen tanssi, jossa voit päästä meditatiiviseen tilaan. Voit saada syvemmän yhteyden itseesi myös esimerkiksi mehu-smoothiepaaston avulla, koska paasto on aina kokonaisvaltainen prosessi, jossa otetaan huomioon niin keho kuin mielikin. Kun yhteytesi itseesi paranee, samalla paranee myös intuitiosi.

Saattasit pitää myös tästä >> Miksi puhtaaseen veteen kannattaa erityisesti panostaa?

Intuitiivista yhteyttä kannattaa vahvistaa

Intuitio antaa sinulle vastauksen, joka kumpuaa syvältä omasta totuudesta. Intuitio antaa sinulle myös välittömästi palautetta esimerkiksi isoissa päätöksissä kuten työpaikan vaihdossa tai parisuhteeseen liittyvissä asioissa. Intuitiosta vastaa kuudes chakra eli otsachakra.

Kun energia virtaa tasaisesti kaikkien chakrojen kautta, niin yhteys kuudenteen chakraan eli intuitioon löytyy automaattisesti. Intuitio antaa sinulle vastauksen sekunneissa ja vastaus kumpuaa syvältä sisältäsi omasta totuudestasi. Kun seuraat aktiivisesti tunteitasi, huomaat intuition nopean vastauksen. Jos ensimmäinen intuitiivinen tunne uuden asian äärellä on positiivinen, niin olet menossa oikeaan suuntaan. Jos tunne taas on negatiivinen, niin intuitiosi kehottaa olemaan varovainen. Intuition tehtävänä on johdattaa sinua eteenpäin oikeaan suuntaan ja suojata vaaroilta, joten intuitiivista yhteyttä itseensä kannattaa kehittää.

Mitä on intuitiivinen syöminen?

Intuitio ohjaa sinut oikean ruokavalion äärelle

Intuitiivinen yhteys syömiseen ilmenee esimerkiksi sillä tavalla, että tunnet että jotain tiettyä ruoka-ainetta pitäisi syödä tai että ruokavaliosta täytyy poistaa jotain tiettyä. Itselläni esimerkiksi porkkanan syöminen on näin keväällä tullut suoraan intuitiosta. Ei minulla mitään himoa porkkanaan kohtaan ole ollut, mutta olen vain alkanut syömään sitä enemmän.

Olen kirjoittanut blogiini kahvinjuonnista ja siitä, miten jätin sen jokunen vuosi sitten pois. Koin sen  antavan ihan liikaa energiaa ja virtaa, kun sitä riittää muutenkin omasta takaa. Pikkuhiljaa otin kuitenkin sen takaisin ruokavaliooni, koska se on vain niin hyvää.

Joko luit tämän >> Miksi puhtaaseen veteen kannattaa erityisesti panostaa?

Näin kevään korvalla huomasin kuitenkin nukkuvani todella huonosti. Toki olen aina ollut herkkäuninen, mutta nyt tämä jotenkin korostui. Heräilin yöllä ja illalla uni ei meinannut tulla silmään millään. Yhdistin tämän asian heti kahviin, sillä se vaikuttaa todella helposti yöuniini. Kahvin pois jättäminen ei ollut vaikeaa jos miettii isompaa kuvaa, sillä ennemmin haluan nukkua kuin juoda kahvia. Nykyään haluaisin juoda kahvia, koska se on mielestäni hyvää, mutta joku tuntuu estävän minua ja toki jos järjellä ajattelen, niin onhan se fiksua yöunien kannalta jättää se pois kokonaan. Ehkä otan taas kofeiinittoman kahvin takaisin ruokavaliooni.

Mitä on intuitiivinen syöminen?

Intuitiivista yhteyttä itseesi voit vahvistaa eri keinoin

Koen, että nykyajan ihminen on aika kaukana intuitiivisesta yhteydestä omaan itseensä. On paljon erilaisia ruokavalioita ja on paljon erilaisia terveysongelmia. Hyvin usein vastauksia haetaan oman itsensä ulkopuolelta, vaikka vastaus kaikkeen löytyy aina sisältäsi. Pitäisi ymmärtää, että kaikille ei sovi samanlainen ruokavalio, vaan jokaisen on löydettävä se oma sopiva ruokavalionsa.

Jokaisen pitäisi uskaltaa ottaa ohjat omiin käsiinsä, eikä kuunnella ketään muita. Jos esimerkiksi koet, että maito aiheuttaa sinulle vatsavaivoja, voit hyvin jättää sen ruokavaliostasi pois. Itse koen, että maito juotuna ei ole ihmisen ruokaa. Toki käytän esimerkiksi juustoa ja hapanmaitotuotteita silloin tällöin, koska koen että ne eivät aiheuta minulle mitään kummempia oireita. Toisille oireita voivat aiheuttaa liiallinen gluteeni ja toisille ongelma on valkoinen sokeri. Valkoinen sokeri on todella addiktoiva ja muuttaa jopa aivojen rakennetta ja tällöin myös intuition ääni voi olla vain häilyvä kuiskaus, jota ei noteerata normaalissa arjessa.

Mitä on intuitiivinen syöminen?

Monta yksilöä monta ruokavaliota

Juuri näiden seikkojen takia koen esimerkiksi suomalaiset ravitsemussuositukset hyvin ongelmallisiksi, koska siinä ohjeet kaikille ovat samat. Niissä ei oteta mitenkään huomioon yksilön herkkyyksiä esimerkiksi hiilihydraateille tai vaikkapa maitotaloustuotteille. Ohjeet ovat jokaiselle samat – jopa diabeetikolle! Koen, että suomalaisten terveys nousisi kohisten ylöspäin, jos ihmiset söisivät enemmän kasviksia, marjoja sekä hedelmiä ja vastaavasti karsisi ruokavaliostaan eineksiä, turhia hiilihydraatteja ja valkoista sokeria pois.

Kuten ennemmin kirjoitin, intuitiivista yhteyttä itseesi voit vahvistaa meditaatiolla tai intuitiivisella tanssilla, mutta myös paasto auttaa sinua palauttamaan yhteyttä itseesi. Paasto on aina puhdistava ja voimaannuttava kokemus ja sen avulla voit todellakin vahvistaa yhteyttä itseesi.

 

Kategoria:
5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!

Ekoelämäni