Miten hyvä luontoyhteys avaa portit sisimpääsi?

Viime aikoina on puhuttu paljon luonnosta ja luontoyhteydestä. Ihmiset ovat matkustaneet sankoin joukoin mökeilleen sekä laavuille ja luontoreiteille. Mutta mikä niissä paikoissa sitten vetää puoleensa ja miksi sen kutsun kuulee vain osa ihmisistä?

Miten hyvä luontoyhteys avaa portit sisimpääsi?

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että olemme kaikki yhtä luonnon kanssa, mutta nykyaikainen elämäntyyli ja materialistinen elämä on johtanut siihen, että suurin osa ihmisistä on kadottanut luontoyhteytensä kokonaan. Jokaiselta se kyllä löytyy sisältä, mutta jos keskittyy liikaa ulkoisiin tekijöihin, kadottaa yhteyden sisimpäänsä ja niin myös luontoon. Luontoa ei kuulu pelätä, koska olemme yhtä luonnon kanssa. Luonto ei ole vaaraksi meille, emmekä me ole vaaraksi luonnolle ja aina täytyykin muistaa kunnioittaa luontoa. Älä siis tee luonnolle mitään, mitä et haluaisi itsellesi tehtävän. Älä roskaa luonnossa ja käyttäydy rauhallisesti ja kunnioita puita ja muuta kasvillisuutta, äläkä turhaan vaurioita niitä.

Miten saat luontoyhteyden takaisin?

Jos luontoyhteys on kadonnut, niin miten voit saada sen takaisin ja ennen kaikkea, miksi se pitäisi saada takaisin? Ensinnäkin tämä meidän nykyaikainen irrallinen elämäntyylimme vie sinua yhä kauemmas ja kauemmas omasta sisimmästä ja jos elät materialistista elämää, et luultavastikaan ole yhteydessä sisimpääsi. Materialistisella elämäntyylillä tarkoitan kaikkea sitä, mikä tulee meidän ulkopuoleltamme. Tätä on kaikki se, mikä tekee sinut hetkellisesti onnelliseksi. Esimerkiksi olosi on kurja ja ostat kivan vaatteen korvataksesi tämän ”huonon” tunteen, mutta tämä uusi tunne kestää vain hetken aikaa ja pahimmillaan ihminen hakee sisäistä tyydytystä kokoajan tästä ulkopuolisesta materiaalista. Tällaisia addiktioita (eli haetaan hyvää oloa vääristyneesti ulkopuolelta) ovat esimerkiksi himoshoppailu, alkoholismi, sokeririippuvuus sekä nikotiiniriippuvuus.

Miten hyvä luontoyhteys avaa portit sisimpääsi?

Kun löydät tien sisimpääsi saat rauhan

Kaikilla näillä ulkopuolisilla asioilla yritetään saada huono olo pois, mutta ongelma näissä onkin se, että ne aiheuttavat riippuvuutta, koska niiden vaikutus kestää vain hetken. Mitä enemmän tunnetta halutaan kokea, sitä helpommin jää koukkuun johonkin ulkopuoliseen, mutta kun olet löytänyt sisimmästäsi rauhan ja suunnan sekä kuulet intuitiotasi. Sinun ei tarvitse hakea turvaa ulkopuolelta, vaan voit aina kääntyä sisäänpäin olosi ollessa huono tai epävarma. Miten sitten voit saada yhteyden itseesi helposti takaisin. Vastauksia on monia kuten esimerkiksi itsetutkiskelu ja luonto. Luonto toimii jokaisella, koska me olemme yhtä luonnon kanssa. Luontoon mennessäsi pääset pois jatkuvasta hälinästä sekä oravanpyörästä ja pääset rauhoittumaan itsesi ääreen. Luontoa ei kannata ajatella erillisenä osana, vaan se on osana jokaista ihmistä ja jokaisella ihmisellä on myös oma elementtinsä minkä tuntee omakseen. Luontoon mennessäsi pidä mielesi aina avoinna ja mene luontoon ennakkoluulottomasti, koska siellä kun voi tapahtua mitä vain, kunhan olet tarkkana.

Miten hyvä luontoyhteys avaa portit sisimpääsi?

Onko Luontoyhteys avain omaan supervoimaasi?

Olen itse saanut luontoyhteyden pikku hiljaa takaisin meidän lähimetsästämme ja ensimmäiset vahvat kokemukset luonnosta minulle tuli noin vajaa vuosi sitten. Luonnolla on omat kulmakivensä ja uskon, että kaikilla on oma elementtinsä, joka resonoi enemmän kuin muut elementit. Sanotaan että jokaisella horoskoopilla olisi oma elementtinsä. Tällöin minun elementtini olisi tuuli kun olen kaksonen. Mutta koen myös maan erityisen läheiseksi ja syntymäaikani onkin todella lähellä sitä että minusta olisi voinut tulla härkä. Härän elementti taas on maa. Joten luulen, että jokaisen elementti on juuri se mikä resonoi eniten horoskooppiin katsomatta :).

Luonnon elementit: maa, vesi, ilma ja tuli

Monissa kulttuureissa on neljä samaa elementtiä, enkä itse uskokaan sen olevan sattumaa. Suosittelen perehtymään näihin elementteihin ja miettimään, että mikä on juuri sinun elementtisi? Oma elementti aiheuttaa vahvaa hyvänolontunnetta ja yhteys sisimpään vahvistuu ja vahvistuu mitä enemmän elementin kanssa on tekemisissä.  Itse koen vahvaa yhteyttä, kun olen maadoittunut. Yleensä meditaatiot ja rentoutumiset onnistuvatkin todella hyvin ulkona, kun olen maadoittunut. Lisäksi erityisesti metsässä kävely paljain jaloin tuntuu hyvältä.

Maa

Jotta voit saada kunnon yhteyden maahan, sinun tulee olla maadoittunut. Kävele mahdollisimman paljon paljain jaloin ja oleskele metsässä, halaa puita. Metsällä on tutkittu olevan mieleemme rauhoittava vaikutus. Talviaikaan käy laavuilla ja nauti mahdollisimman paljon ulkoilmasta. Maahteyttä voit vahvistaa myös tanssimalla ulkona ilman kenkiä ja antautumalla tanssin liikkeeseen.

vesielementti

Vesi

Jos haluat päästä lähemmäs vesi elementtiä. Suosittelen uimista luonnon vedessä, uimista voit harjoittaa niin kesällä kuin syksylläkin ja talvella avantouimisella. Talvella voit myös esimerkiksi luistella. Vettä lähemmäs pääset myös juomalla raikasta ja puhdasta vettä. Veden liike on hyvin soljuvaa ja jatkuvaa.

Ilma

Ilman kanssa pääset tekemisiin helposti pysähtymällä ja aistimalla sekä nuuskimalla ilmaa. Kiinnitä huomiota ilman erilaisiin tuoksuihin ja keskity niihin.

Tuli

Tuli on lämmittävä elementti. Tulella ja varsinkin takkatulen ja nuotion katselemisella on rauhoittava vaikutus.

Luonnon yhteyteen pääset helpoiten käyttämällä kaikkia aistejasi luonnossa ja olemalla tarkkaavainen ja keskittymällä hetkeen. Unohda kaikki mahdollinen ja keskity luonnossa vaikka yksi aisti kerrallaan aistimaan ympäristöä. Pikku hiljaa huomaat, että stressisi on vähentynyt ja mielesi on rauhoittunut.

Kategoria:

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.