Raakasuklaasydämet – Näihin herkkuihin päiväkotilapset hullaantuivat

Raakasuklaasydämet – Näihin herkkuihin päiväkotilapset hullaantuivat

Raakasuklaasydämet – Näihin herkkuihin päiväkotilapset hullaantuivat. Nämä tuhottoman helpot raakasuklaasydämet ovat todella helppo valmistaa ja ovat super terveellisiä.  Näitä herkkuja tein päiväkotiin kun meidän poikamme täytti vuosia ja ne menivätkin kuin kuumille kiville ja yleisön pyynnöstä jaan nyt näiden ihanien ja helppojen herkkujen ohjeen. Raakasuklaasydämet ovat paitsi luomua, niin ne sopivat myös maidottomaan sekä gluteenittomaan ruokavalioon, eikä niissä ole lainkaan valkoista sokeria!

Raakasuklaa sopii myös maidottomille sekä gluteenittomille

Raakasuklaalla tarkoitetaan suklaata, joka valmistetaan teollisesti prosessoimattomista ja kuumentamattomista raaka-aineista. Tämä tarkoittaa sitä, että siinä on kaikki kivennäisaineet, vitamiinit ja antioksidantit jäljellä ja tämä taas tarkoittaa sitä, että se on suurenluokan superfoodi. Raakasuklaan kaakaopitoisuus on noin 70 prosenttia, eikä siinä ole lisäaineita. Voit lukea raakasulaasta lisää täältä.

Raakasuklaasydämet – Näihin herkkuihin päiväkotilapset hullaantuivat

 Raakasulkaa on se terveellisempi suklaa

Raakasulaa on itsestään todella terveellistä, mutta siitä saa vielä aavistuksen terveellisempää lisäämällä mukaan esimerkiksi marjajauhetta, nokkosjauhetta, nokkosensiemeniä, lucumajauhetta tai mitä ikinä keksiikin! Jos tykkäät lakritsin mausta, voit lisätä mukaan raakalakritsia tuomaan sulkaaseen pikanttia makua, myös minttu sopii suklaan kanssa hyvin.

Jotta raakasuklaasta tulisi täydellisen maukasta ja sen pikantti maku tulee hyvin esiin on massaan hyvä laittaa ripaus laadukasta suolaa mukaan. Kuten kaikessa ruoanlaitossa, suola korostaa ruoan makua ja niin se tekee myös raakasuklaan valmistuksessa. Käytä raakasuklaan tekemiseen mieluiten laadukasta luomulaatuista merisuolaa. Sopiva suola on esimerkiksi täyteläinen guerande-merisuola, se on poikkeuksellisen mineraalirikasta ja pehmeän makuista suolaa.

Raakasuklaasydämet – Näihin herkkuihin päiväkotilapset hullaantuivat

Lucuma- jauheella saat raakasuklaaseen kermaisuutta

Lucuma on vihreän värinen, joko pyöreä tai kananmunan muotoinen subtrooppinen hedelmä, joka kasvaa Perussa. Sitä kutsutaan myös \”eggfruit\”-nimellä, mikä viittaa lucuman kuivahkoon oranssinkeltaiseen hedelmälihaan, jonka tekstuuri muistuttaa kananmunankeltuaista. Hedelmälihassa on makea vaahteran maku.

Lucuma-hedelmä on matalahappoinen ja vähäsokerinen hiilihydraattien lähde. Hedelmästä valmistetulla lucuma-jauheella on alhainen glykeeminen indeksi ja se sisältää beetakaroteenia, C-vitamiinia, B-vitamiineja, kalsiumia, sinkkiä, kaliumia, magnesiumia, fosforia ja rautaa. Lucuma-jauhe antaa makeutta sekä kermaisuutta raakasuklaaseen. Käytin ohjeessani massaan myös marja- sekä nokkosensiemenjauhetta tuomaan lisää vitamiineja sekä kivennäsiaineita massaan lisää.

Kylmäpuristettu neitsytkookosöljy kuuluu raakasuklaaseen

Kookosöljy on mitä monipuolisin tuote ja sitä voidaan hyödyntää niin leivonnassa, ruoanlaitossa kuin ihollakin. Öljy on tuotettu hellävaraisesti alhaisessa lämpötilassa < 45°C mekaanisesti puristaen. Kookosrasva sisältää myös lauriinihappoa (jota on myös äidinmaidossa). Se tappaa taudinaiheuttajia, viruksia, bakteereita ja sieniä kuten candida hiivasientä. Kookosrasva nopeuttaa myös aineenvaihduntaprosesseja, jolloin kuluu enemmän kaloreita.

Makeutta raakasuklaa saa vaahterasiirapista

Vaahterasiirappia valmistetaan vaahteran mahlasta. Vaahterasiirapin glykeeminen indeksi on noin 54 ja siinä on paljon mineraaleja sekä antioksidantteja. Vaahterasiirapin maku on pehmeä ja paahteinen. Nestemäisen muotonsa takia se sopii hyvin raakasuklaamassaan.

Voit käyttää makeutukseen myös agave-siirappia. Agave-siirapin glykeeminen indeksi on noin 11-19 ja sillä voi korvata sokerin leivonnassa. Se on myös täysin vegaaninen. Agave-siirappi valmistetaan agave-kasvista. Siirappi muistuttaa koostumukseltaan ja maultaan hunajaa ja sillä voidaan korvata esimerkiksi hunaja makeutuksessa, koska sillä on hunajaa matalampi glykeeminen indeksi. Katso myös Millä voit korvata valkoisen sokerin- 5 vaihtoehtoa

Raakasuklaasydämet – Näihin herkkuihin päiväkotilapset hullaantuivat

Raakasuklaasydämet

Raaka-aineet

1,5 dl luomu neitsyt kookosöljyä

1,5 dl luomu kaakaovoi

1,5 dl luomu raakakaakaojauhe

3-4 rkl  luomulaatuista vaahterasiirappia (lisää oman maun mukaan)

1-2 rkl luomu lucumajauhetta

1 tl nokkosen siemenjauhetta

1 tl marjajauhetta

Ripaus laadukasta suolaa

Luomulaatuisia rusinoita

Lisäksi voit lisätä massaan esimerkiksi kuvattuja hedelmiä, pähkinöitä tai siemeniä. Periaatteessa mitä vaan mistä pidät.

 

Valmistus

Lisää kaikki raaka-aineet (paitsi rusinat) metalliseen kulhoon ja lämmitä miedolla lämmöllä vesihauteessa. Huomioi ettei seos saa kiehua! Pidä lämpötila matalana. Pelkkä kuuma vesi voi auttaa seosta notkistumaan joten ole varovainen lämmityksen kanssa. Jos kuumennat massaa liikaa katoaa siitä kaikki sen hyvät ominaisuudet. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa annoskippoihin.

Voit annostella raakasuklaan esimerkiksi jääpalamuotteihin. Laitoin muottien pohjalle rusinoita ja kaadoin massan rusinoiden päälle. Tästä ohjeesta tuli noin 40 raakasuklaasydäntä. Laita muotit jääkaappiin oleentumaan. Sydämet jässähtävät noin 1-2 tunnissa ja eikun herkuttelemaan!

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!

Ekoelämäni