Miten saan finnit pois nopeasti? – 6 huippu vinkkiä

Etikkahuuhtelu hiuksille

Jaan nyt parhaimmat vinkkini siihen, miten saan finnit pois nopeasti muutamassa pävässä. Minulla on aina ollut jos jonkinlaista näppylää ja nykyään saan pidettyä kasvoni ruokavaliolla kunnossa. Jos kuitenkin poikkean ruokavaliostani, niin finnejä tupsahtaa aika nopeasti kasvoihini, lähinnä leukaani. Kokemusta iho-ongelmista löytyy siis piiiitkältä ajalta ja jaan nyt 6 huippu vinkkiäni näihin pikkuisiin pirulaisiin.

\"Miten

Finneihin auttaa sisäisesti oikea ruokavalio mutta, voit vaikuttaa myös ulkoisilla tekijöillä

Iho-ongelmat kertovat aina jostain sisäisestä tulehduksesta, herkkyyksistä tai allergioista. Onneksi voit vaikuttaa näihin tekijöihin helposti ruokavaliolla, mutta nyt pureudun kirjoituksessani ulkoisiin tekijöihin.

Suosittelen puhdistamaan ihon hyvin ennen näitä toimenpiteitä, myös kädet on hyvä pestä saippualla. Näin vältät ylimääräisten bakteerien pääsemisen kasvoillesi. Muistuttaisin vielä, että puhun omasta kokemuksestani, enkä ole mikään kosmetologi. Olen kärsinyt vuosikausia aknesta ja finneistä, joten kokemusta asiasta löytyy ja nyt haluan jakaa toimivimmat kikkani myös sinulle.

\"Miten

 

6 huippu vinkkiä millä eliminoit finnit nopeasti

1. Lämmin vesi ja vanulappu. En tiedä mikä taika pätee tähän komboon, mutta tämä toimii ainakin omalla kohdallani paremmin kuin hyvin. Luulen, että lämmin vanulappu auttaa ihon alla olevia bakteereita lähtemään liikkeelle helpommin, eli kasta vanulappua lämpimään veteen ja hauduta vanulapulla noin 5-10 minuuttia kohtaa johon finni on tulossa. Niksi toimii ainakin omalla kohdallani kuin nakutettu ja seuraavana päivänä finni on jo paljon pienempi, tai jos ei jopa kadonnut kokonaan.

2. Finnirauta, eli mustapäärauta. Itselleni tämä työkalu tuli hyvinkin tutuksi nuoruudessani, jolloin kävin mekaanisessa kasvojen puhdistuksessa (joka ei muuten ollut niin mukava kokemus). Onneksi rautoja saa nykyään ihan normaaleista tavarataloista ja näin ollen voi myös itse tehdä tätä puhdistusta. Finnirauta toimii parhaiten saunan jälkeen, jolloin iho on pehmoinen, lämmin ja puhdas. Itse käytän rautaa lähinnä nenääni, joka on oikea mustapäiden paratiisisaari. Rautaa kannattaa käyttää varovaisesti ja olla hellävarainen iholle, eikä painaa ihoa liian lujaa raudalla.

3. Teepuusaippua on ehdoton suosikkini! Ennen näitä kaikkia toimenpiteitä puhdistan leukani ja nenäni teepuusaippualla, joka on toiminut iholleni todella hyvin. Se ei kuivata, sekä vie finnit mukavasti mennessään ja on mahdottoman riittoisia! Lue lisää teepuun armottomista vaikutuksista finneille täältä ja nappaa alekoodi mukaan!

4. Rasvaa kasvosi aina hyvin ihollesi sopivalla voiteella.  Yleensä olen hauduttamisen jälkeeen laittanut finnin (patin) päälle vielä tipan kasvorasvaa. Tätä kikkaa käytän varsinkin iltaisin, kun olen puhdistanut ensin kasvoni hyvin.

5. Injektioneula. Vaikka joka paikassa toitotetaan, ettei saa puristella finnejä, niin itse en kuulu tähän porukkaan. Olen saanut valtavan avun siitä, että finnistä saa massan helposti ja nopeasti ulos. En osaa sanoa jääkö neulan käytöstä jotain jälkiä iholle, mutta omalla kohdalla se toimii ja on myös hellävaraisempi iholleni kuin perinteinen puristelu. Injektioneula on todella ohut ja terävä, eikä tee millään tavalla kipeää. Injektioneuloja saa apteekista ja ne maksavat jotain senttejä. Neulaa käyttäessä kannattaa se aina desinfioida ennen ja jälkeen käytön.

6. Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä on kasvojen hoitorutiinit ja hyvä hygienia. Kasvot kannattaa puhdistaa aamuin illoin ja on hyvä muistaa rasvata iho hyvin. Itse käytän meikkivoidetta suojaamaan ihoani, varsinkin näin syksyllä. Muista myös vaihtaa säännöllisesti tyynynliina sekä kasvopyyhkeesi.

 

 

\"Miten

Summa summarum

Vaikka vinkkini koskevat ulkoisia tekijöitä muistathan, että kaikki lähtee aina sisältäpäin, joten laita ensimmäiseksi katse ruokavalioon, jonka jälkeen sitä voi täydentää näillä ulkoisilla hoidoilla.

Jos haluat päästä näistä pirulaisista kokonaan eroon suosittelen vähähiilihydraattista ja gluteenitonta tai ketoruokavaliota. Toki kokeilemalla löydät itsellesi oikeanlaisen ruokavalion. Omat kasvoni pysyvät parhaiten kunnossa gluteenittomalla ja vähähydraattisella ruokavaliolla, maitotaloustuotteita käytän silloin tällöin. Pahimmat iho-oireet saan gluteenista, sokerista sekä kaakaosta. Suosittelen siis tsekkaamaan ruokavalion aivan ensimmäiseksi. Fakta on, että oikealla ruokavaliolla voit ehkäistä finnit ja aknen parhaiten. Voit lukea lisää ruokavalion vaikutusesta terveyteesi tästä.

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!