Miten sain lapsemme atooppisen ihon kuntoon

Miten sain lapsemme atooppisen ihon kuntoon

Miten sain lapsemme atooppisen ihon ennätysajassa kuntoon? Kysymys ei olekaan ihan yksinkertainen, sillä vastaus kysymykseen on se, että kaikki palapelin palaset asettautuivat kohdilleen. Atooppinen iho on monen asian summa, eikä siihen ole yksiselitteistä vastausta. Pienillä lapsilla atooppinen iho on varsin yleinen, mutta samat lainalaisuudet pätevät myös vanhempiinkin.

\"Miten

 

 

Harmikseni länsimaisessa lääketieteessä atooppisen ihon hoitoon määrätään yleensä ainoastaan kortisonivoiteita ja apteekin perusrasvoja, eli keskitytään täysin ulkoisiin tekijöihin, vaikka kaikki lähtee aina sisältä päin. Ihon hoitaminen on kokonaisvaltaista hommaa ja monilla pelkät rasvat eivät auta, tai tarkemmin sanottuna ne auttavat vain hetkellisesti. Kun atooppista ihoa hoidetaan vain ulkoapäin, ei sen aiheuttamiin juurisyihin olla perehdytty ollenkaan.  Atooppista ihoa täytyy hoitaa aina kokonaisvaltaisesti niin ulkoa kuin sisältäpäinkin.

 

\"\"

 

Miten sitten onnistuin saamaan poikamme atooppisen ihon kuntoon?

Älä ymmärrä väärin, mutta tässä tapauksessa annan kaikki krediitit täysin itselleni ja sille, että luotin omiin vaistoihini sekä intuitiooni. Olen aina ollut hyvin määrätietoinen ihminen ja joidenkin mielestä ehkä jopa itsepäinen, sillä olen aina tehnyt niin kuin parhaaksi tunnen, enkä välttämättä ole kuunnellut muita. Muistan lääkärissä ollessamme, miten lääkärit aina vain määräsivät uusia rasvoja ja uusia kortisonivoiteita testattavaksi, mutta koskaan ei puhuttu sanallakaan ruokavaliosta tai ihon kokonaisvaltaisesta hoidosta. Mutta miten moni asia siihen oikeasti vaikuttaakaan. Harmillista, koska miten voi ymmärtää atooppisen ihon olevan niin moninainen ihosairaus, jos on juuri hiljattain saanut ensikosketuksen siihen. Moni ei valitettavasti tiedä eikä ymmärrä, koska nyky-Suomessa atooppista ihoa hoidetaan vieläkin todella yksipuolisesti, eikä sen hoidossa oteta kaikkia siihen liittyviä asioista huomioon.

\"lapsen

Sisäinen soturini heräsi kun näin poikamme kärsivän

Muistan vieläkin hyvin sen avuttomuuden tunteen sisälläni, kun en osannut auttaa poikaamme millään tavalla. Se oli raastavaa ja miten huonoksi vanhemmaksi silloin itsensä tunsikaan! Se itsesyytösten määrä. Asiaa ei auttanut se, kuinka sairaalassa usein väheksyttiin sitä, että en osannut hoitaa poikamme ihoa oikein. Muistan useat kerrat kun lähdin sairaalasta kyyneleet silmissäni. En halua kenenkään kokevan sitä samaa, sillä se oli musertavaa ja lamaannuttavaa. Toisaalta se laukaisi minussa sisäisen soturini, joka janosi ratkaisua asiaan ja tiesin, että pystyn itse ratkaisemaan ongelman. Mittani oli totaalisen täynnä ja nyt saakeli etsisin ratkaisun ja hoidan lapsemme kuntoon. Toki tiesin myös, että sen eteen piti tehdä kovasti töitä, mutta minähän tein!

\"\"

Ota selvää, kokeile, uskalla ja ole rohkea

Pyrin kannustamaan sinua siihen, että kuuntelet itseäsi ja otat asioista itse selvää. Kokeile rohkeasti esimerkiksi luonnonkosmetiikan rasvoja lapsesi iholla. Jos imetät ja lapsesi iho on huonossa kunnossa niin kokeile imetysdieettiä. Lääkärit väittävät usein, ettei imettävän äidin ruokavalio vaikuta lapsen atooppiseen ihoon, mutta olen asiasta eri mieltä. Kokeile rohkeasti erilaisia lisäravinteita lapsellasi (olettaen, että lisäravinnetta saa pienelle lapselle antaa). Minä uskalsin tehdä asiat eri tavalla, selvittää ja ennen kaikkea olin rohkea kokeilemaan kaikkea mahdollista. Luotin intuitiooni. Lopputuloksen tiedätkin, sain lapsemme ihon kuntoon hänen ollessaan vain 9 kuukauden ikäinen, eli vain noin puolisen vuotta siitä, kun hän sairastui atooppiseen ihoon. Sillä tiellä ollaan edelleen ja hänen ihonsa on pysynyt loistavassa kunnossa koko ajan ilman ylimääräisiä kemikaaleja tai kortisoneja.

\"Kiitollisuusharjoitus

Nämä kaikki asiat vaikuttavat atooppiseen ihoon

Atooppiseen ihoon vaikuttavat muun muassa:

Atooppisen ihon hoito perustuu aina kokonaisvaltaiseen hoitoon

Tästä kaikesta kokemastani, lukuisista tutkimuksista ja kirjoista sekä tunteja ja taas tunteja tekemästäni tutkimustyöstäni syntyi Pieni suuri atopiaopas. Se on opas lapsen atooppisen ihon hoitoon luonnollisesti. Opas kattaa todella laajasti lapsen atooppisen ihon hoidon kaikki kulmakivet. Kuten alussa sanoin, atooppinen iho on todella moninainen ihosairaus, eikä sen hoitamiseen ole oikotietä. Voit ainoastaan nopeuttaa paranemista oikeilla valinnoilla. Kaikki atooppiset ihot ovat erilaisia, mutta uskon silti, että laittamalla kaikki palapelin palaset kuntoon iho saadaan voimaan hyvin ja parantumaan. Jos haluat auttaa lastasi voimaan paremmin ja ottaa ensimmäisen askeleen kohti terveenpää ihoa, lataa atooppisen ihon rasvauksen kulmakivet alta.

 

\"\"

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!