Miten voit oppia kuuntelemaan omaa intuitiotasi?

Miten voit oppia kuuntelemaan omaa intuitiotasi? Oletko kuullut sydämen äänestä tai korkeammasta minästäsi? Miten ne liittyvät intuitioon, hyvään perstuntumaan tai sisäiseen viisauteen? Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja kaikki nämä tarkoittavat vain yhtä asiaa ja se on sinun intuitiosi ääni. Jotkut voivat virheellisesti luulla, että heillä ei ole ollenkaan intuitiota, tai he eivät ymmärrä sen olemassaoloa. Jokaisella ihmisellä on kuitenkin oma sisäinen intuitio, mutta sen ilmentyminen tai oikeastaan kuunteleminen ei ole niin yksinkertaista. Intuitiosi puhuu sinulle ja riippuu sinun häiriötekijöistäsi, tietoisuuden tasostasi sekä tietoisesta ajattelustasi kuuletko ääntä vai et.

Miten voit oppia kuuntelemaan omaa intuitiotasi?

Kiire ja hektisyys tappavat intuition äänen

Jos olet täyttänyt mielesi ajatusten jatkuvalla virralla tai kiireellä, et luultavastikaan kuule sisäistä ääntäsi. Siksi on erittäin tärkeää välillä pysähtyä ja olla. Antaa ajatusten vaeltaa, eikä täyttää päätä jatkuvasti pakonomaisilla ajatuksilla tai kiireellä. No, mistä sitten tiedät minkälainen intuitiosi on? Olen lukenut jonkun kuulevan ihan selkeän äänen päänsä sisällä, joka ”neuvoo” tietyissä asioissa, mutta itselläni tämä ei ilmennyt näin. Minulle intuitio puhuu enemmänkin välähdyksinä, jotka menevät niin nopeasti ohi, että jos niihin ei heti tartu, on jo liian myöhäistä.  Tässä kyse onkin ehkä siitä, miten ymmärrät tilanteen ja käsittelet sen. Kaikki kun tapahtuu syystä, ymmärsitpä sitä tai et.

”Usein saatetaankin sanoa, että intuitio on epäluotettavaa. ” Silloin ei huomioida sitä, että ne, jotka ovat taitavia käyttämään intuitiota, saavat intuitionsa kautta hyvin luotettavaa ja tarkkaa tietoa – joka on jopa luotettavampaa kuin päättely. Intuitio on tietämisen tapa, joka oikein käytettynä tuottaa luotettavampaa tietoa kuin päättely. Ihmiset, jotka ovat tutustuneet omaan intuitioonsa, puhuvat erilaisista tuntemuksista tai signaaleista, jotka alleviivaavat intuition tiedon lisäksi sen merkityksellisyyttä”

”Intuition erottaa pelosta siinä, että intuitioon ei useinkaan liity tunteita. Sisäinen tieto on neutraali, ja tunne seuraa vasta jälkikäteen. Jos intuitioon liittyy tunne, tieto on usein jollain tavalla vinoutunut, jolloin se ei ole luotettavaa”

Miten voit oppia kuuntelemaan omaa intuitiotasi?

Ole tarkkana intuition kuuntelemisessa

Yleensä järki eli egomme ottaa nopeasti vallan ja siksi intuition kuuntelemisessa täytyy olla tarkkana. Kerron sinulle nyt hyvinkin arkisen esimerkin, että ymmärrät kuinka pieniä asioita intuitiosi voi sinulle kertoa. Olin taannoin lähdössä tapani mukaan salille. Olin jo autossa istumassa ja kuin puskista mieleeni tuli yhtäkkiä tieto, että salin oven avain on avainnipussani, jonka olin jättänyt kotiin. Sen kummemmin asiaa miettimättä (en siis noteerannut intuitiota mitenkään) lähdin egoni mukaan, joka jo hoputti minua lähtemään. Ei ollut aikaa hakea avainta, vaikka siihen olisi oikeasti mennyt vain muutama minuutti.

Egoni oli jo saanut vallan ja syötti minulle uutta ajatusta siitä, että salilla olisi kuitenkin joku joka avaa oven ja pääsen sisälle. No saattanet arvata, miten kävi! Siinähän kävi niin, että salilla ei ollutkaan ketään ja ovi oli lukossa ja avaimeni olivat edelleen kotona. Siinä hetken miettineenä ja kaikki skenaariot läpi käyneenä, minulla kävi kuitenkin tuuri ja ajatukseni keskeyttivät ihanat ihmiset, jotka olivat juuri tulossa salille ja pääsin sisään. Joka tapauksessa havainnoin tämän tilanteen ja mietin sen läpi ja otin opikseni siitä ja siksi myös tässä kirjoitan siitä. Vaikka asia tällä kertaa oli pieni, niin seuraavalla kerralla se voi olla isompi ja sillä voi olla suurempi vaikutus elämään. Vaikka intuitiosi ei toimisikaan vielä kunnolla, saat kuitenkin kehitettyä sitä.

Havainnoi, havainnoi, havainnoi

Miten sitten pystyt kouluttamaan itseäsi ja herkkyyttäsi kuunnella intuitiotasi? Jos sinulla on lapsia, voit helposti harjoitella tätä lasten kanssa. Jos lapsella on jokin hätänä, kuuntelet hetki itseäsi ja aistit ja teet johtopäätöksen tämän perusteella. Voit myös tietoisesti yrittää aistia tilannetta sydämelläsi ja laittaa järjen äänen ”narikkaan”. Olen huomannut, että mitä enemmän olen tulkinnut ja kuunnellut omaa intuitiotani esimerkiksi lapsen kanssa, sitä paremmin häntä ymmärrän. Koska lapsethan ovat 100% läsnä aina ja hyvin avoimia kaikelle. Kun olet aikasi harjoitellut intuition käyttämistä lapsen kanssa, voit päästä siihen pisteeseen, että et tarvitse ulkopuoliselta apua, vaan osaat jo itse tutkita mikä lastasi vaivaa. Luulen että nämä kuuluisat äidin vaistotkin perustuvat juuri intuition kuuntelemiseen. Mutta aika usein nämä vaistot silti osuvat oikeaan, ainakin omalla kohdallani. Kun opit havainnoimaan asioita laajemmin, alat myös nähdä enemmän.

Miten opit kuuntelemaan itseäsi?

Laajenna tietoisuuttasi

Tietoisuuden eli mielen laajentaminen. Kuten edellä totesin tietoinen mieli haittaa intuition toimintaa eli jos haluat, että intuitiosi toimii paremmin, pyri laajentamaan mieltäsi. Tämä onnistuu esimerkiksi meditaatiolla ja hengitysharjoituksilla. Tai esimerkiksi monotonisella ajattelulla kuten juoksu, tiskaaminen tai vaikkapa imuroiminen. Tällöin tietoinen ajattelu jää taka-alalle ja keskityt vain tekemiseen. Myös uusiin asioihin tutustuminen laajentaa näkökulmaa ja haastaa täten perinteisiä uskomuksiamme.

Mikä on totta ja mikä ei

Nykyaikaan hyvin sopiva esimerkki on erottelukyvyn kehittäminen. On osattava erotella merkitykselliset asiat esimerkiksi päätöksenteossa. Mihin tietoihin päätökset joita teet perustuvat? Mistä se tieto tulee? Voiko tieto kummutakin jostain kauempaa kuten pelkoreaktiosta? Mikä on tietämistä, mikä arvailua? Intuitiota voi myös kehittää, mutta sitä voi myös sekoittaa pelko tai toiveajattelu. ”Sinulla on kuva tästä hetkestä, ja näet maailman sen mukaan. Näet sen, mihin uskot. Jos on vahva ennakkokäsitys siitä, mitä tapahtuu, et näe sitä, mitä oikeasti tapahtuu”

 

Tee kiitollisuusharjoitusta, sillä se luo hyvän pohjan intuition kuuntelemiselle.

Miten voit oppia kuuntelemaan omaa intuitiotasi?

Oma intuitio vie sinut omalle polullesi

Vaikka oman mielen ”ronkkiminen” voi tuntua vaivalloiselta, niin suosittelen kuitenkin tekemään sitä, sillä tällöin tulet entistä tietoisemmaksi itsestäsi ja tietoisuudestasi. Täytyy ymmärtää että ajatukset ovat aina ajatuksia ja ne eivät ole sinä. Mieli on todella kärkäs keksimään erilaisia mielikuvia ja ajatuksia, jotka yrittävät rajoittaa sinua. Kehotan kuitenkin keskittymään enemmän intuitioon ja niihin tuntemuksiin joita elämässäsi ilmenee. Tunteet johdattavat aina sinut oikealle polulle. Ensin tulee ajatus, sitten tunne ja tämän pohjalta lopulta päätös asiasta. Joten tarkkaile tunteitasi ja pysy hyvissä tunteissa, niin olet hyvässä energiassa ja tällöin myös hyvät asiat alkavat ilmentymään elämässäsi.

miten löytää intuitio?

On myös muita tapoja saalistaa kadonnut intuitio

Koska pysähtyminen ja juuri tässä hetkessä eläminen auttavat sinua kuuntelemaan intuitiotasi paremmin, suosittelen tekemään sellaisia asioita, jotka auttavat tässä. Ahdistus ja masennus ovat aina lopulta peräisin sisäisen yhteyden katkeamisesta ja pelosta käsitellä sisältä kumpuavia asioita. Tämä on harmillista, koska asioiden käsittely auttaa aina päästämään irti ja vapautumaan, joka on kuitenkin hyvinvoivan elämän perusta, elää vapaata elämää. Voit vahvistaa intuitiotasi esimerkiksi meditaatiolla, joogalla, olemalla metsässä tai ihan vaan olemalla ja ottamalla rennosti. Mitä tahansa teetkin, niin pyri aina havainnoimaan oivalluksesi, koska ilman oivalluksia et tule pääsemään eteenpäin. Pyri siis miettimään asioiden juurisyitä hieman syvällisemmin.

Itselläni parhaiten toimivat tällä hetkellä metsässä oleminen ja etenkin keväällä ja kesällä otan kengät pois jalasta. Maadoitus onkin yksi avain luonnonyhteyden löytymiseen ja sitä kautta myös itsensä löytämiseen <3

 

Lähteet: https://hidastaelamaa.fi/2018/05/tutkija-intuitio-on-yksi-sisaisen-tietamisen-tapa-siina-missa-jarkiajattelukin/#d463e922

 

Kategoria:

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.