5 vinkkiä mistä tiedät kehosi tarvitsevan puhdistusta

5 vinkkiä mistä tiedät kehosi tarvitsevan puhdistusta

5 vinkkiä mistä tiedät kehosi tarvitsevan puhdistusta. Kehoomme kertyy jatkuvasti monenmoisia toksiineja. Toksiineja tulee eritoten ruoasta, mutta myös muusta ympäristöstä ja stressistä. Sisäisesti toksiineja kehoomme tuottavat erityisesti negatiiviset tunteet ja ajatukset. Negatiiviset ajatukset kuten viha, ahdistus, suru ja ärtymys luovat toksiinisuutta kehoomme. Negatiiviset tunteet onkin hyvä kokea ja käydä läpi, etteivät ne jää kehoosi tukoksiksi. Tukokset voivat pitkällä aikavälillä sairastuttaa sinut joko henkisesti tai jopa fyysisesti.

Kehon ulkopuolelta tulevia toksiineja ovat erityisesti happamat ruoka-aineet kuten maitotaloustuotteet, liha, kahvi, alkoholi, valkoiset hiilihydraatit, tupakka ja valkoinen sokeri. Nämä kaikki tuotteet lisäävät kehoosi happamuutta ja vaikuttavat aineenvaihdunnan toimivuuteen sekä sairastumisiin, kiputiloihin yms. Hapan keho toimii hyvänä kasvualustana bakteereille, jotka taas aiheuttavat erilaisia vaivoja kuten vastustuskyvyn alenemista, jolloin voit esimerkiksi tulla herkemmin kipeäksi. Kiputiloihin hapan keho taas vaikuttaa siten, että se lisää tulehdusta kehossa, jolloin myös mahdolliset kiputilat pahenevat.

Click here to subscribe

Pidä kehosi emäksisenä niin pysyt terveenä

Lähtökohtaisesti keho on hyvä pitää aina emäksisenä, jolloin sen vastustuskykykin on vahvempi kuin happaman kehon. Kerron ohessa viisi asiaa, joista tiedät kehosi tarvitsevan jonkin asteista puhdistautumista. Huomioithan, että suuremmat puhdistukset, kuten mehu-smoothiepaastot on hyvä tehdä keväällä tai kesällä, jolloin keho on optimaalisessa tilassa luonnonkierron kanssa ja on täten parhaimmillaan puhdistuskuurien suhteen. Pienempää puhdistautumista voit toki tehdä tehdä pitkin vuotta ja näin ehdottomasti suosittelenkin toimimaan. Huomioithan, että luomulaatuinen emäksinen ruokavalio toimii kaiken perustana.

kehon puhdistus kokonaisvaltaisesti

Puhdista kehoasi kun huomaat näitä toksiinisuuden merkkejä

1. Hiki ja (myös muut eritteet kuten virtsa) Eritteesi haisevat pahalta. Keho puskee pihalle toksiineja aina ihon kautta, joten jos hikesi tai virtsasi haisevat erityisen pahalta, niin tiedät kehosi kaipaavan kovasti puhdistautumista. Kun kehosi on suhteellisen puhdas sekä syöt pääosin terveellisesti ja emäspainotteisesti, huomaat hyvin helposti ruoka-aineiden vaikutukset kehosi eritteisiin. Esimerkiksi maito ruovaliossa lisää eritteiden imelää hajua ja esimerkiksi runsasproteiininen ruokavalio lisää hajujen tunkkaisuutta. Painotankin lisäämään ruokavalioon runsaasti tuoreita kasviksia ja hedelmiä marjoja unohtamatta. Nämä lisäävät emäksisyyttä kehossa ja auttavat sitä puhdistumaan.

Kehon detox

2. Iho-oireet (finnit, akne, ihottumat) Kaikenlaiset iho-oireet kielivät aina kehon toksiinisuudesta. Lisää ruokavalioosi siis emäksisyyttä lisääviä ruoka-aineita. Pidä myös huoli, että suolistosi on kunnossa ja pystyy nappaamaan ruokavaliostasi tarvittavat aineet itselleen. Huonossa kunnossa oleva suolisto ei pysty ottamaan ravinteita kunnolla vastaan.

Click here to subscribe

3. Väsynyt, nuutunut ja voimaton olo. Vaikka on syksy ja talvi ovat pimeää aikaa, niin se ei tarkoita sitä, että sinun kuuluisi olla väsynyt. Nuutuneeseen oloon vaikuttavat ilman muuta todella monet asiat. Yksi niistä on se, että osaat kunnioittaa etenkin naisena kiertoasi ja ymmärrät vuodenaikojen vaikutuksen kehoosi ja mieleesi.

Syksy ja talvi ovat lähtökohtaisesti levon ja rauhoittumisen aikaa ja kesä sekä kevät ovat luovuuden aikaa. Toki myös kuun kierrot vaikuttavat pienemmässä muodossa etenkin naisen hyvinvointiin.

Huonolaatuinen ja ravintoköyhä ruoka on yksi suurimmista syistä, joka vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kehoon. Huonolaatuinen ruokavalio aiheuttaa happamuutta kehoon ja lisää voimatonta oloa. Kasviksissa, hedelmissä ja marjoissa on korkeavärähteistä energiaa, joka auttaa kehoasi voimaan paremmin.

kehon puhdistus

4. Närästys. Luin taannoin lehdestä, että närästys on suomalaisten yksi suurimmista terveydellisistä ongelmista. Samaisessa lehdessä luki, että närästyslääkkeet ovat suomessa eniten käytettyjä lääkkeitä. Lähes jokainen suomalainen on jossain elämänsä vaiheessa kärsinyt närästyksestä. Käsi ylös, jos koet että et ole ikinä kärsinyt närästyksestä. Onnea, kuulut harvojen joukkoon, mutta teille muille itseni mukaan lukien ainut oikea ratkaisu närästykseen on OIKEANLAINEN EMÄKSINEN RUOKAVALIO.

Närästys kertoo aina kehon pahasta tulehdustilasta ja toksiinisuudesta. Yleisin syy närästykseen onkin vääränlainen ruokavalio ja tietysti myös stressi aiheuttaa herkästi närästystä, koska stressi lisää kehon toksiinisuutta. Yhdessä kehon tulehdustila ja stressi aiheuttavat aikamoisen tulehduksen kehoon, joka taas aiheuttaa närästystä.

Närästyslääkkeitä en lähtisi käyttämään, koska hyvin usein ne sisältävät erilaisia kemikaaleja, jotka taas ovat haitallisia kehollesi. Kemiallisten valmisteiden sijaan on onneksi olemassa luonnollisia hoitokeinoja äkillisiin närästyksiin. Jos kärsit jatkuvasta närästyksestä, suosittelen tarkastelemaan kokonaisvaltaisesti niin ruokavaliotasi kuin elämääsikin, varsinkin stressin vaikutusta elämääsi.

mehu-smoothiepaasto

5. Aivosumu. Aivosumuunkin vaikuttaa todella moni asia, mutta lähtisin tässäkin kohtaa parantamaan ensimmäiseksi ruokavaliota. Poistaisin siitä kaikki happamuutta, kehon toksiinisuutta aiheuttavat asiat. Aivosumulla tarkoitan siis käytännössä sitä, etteivät ajatukset juokse enää niin kuin pitäisi. Toki aivosumuun vaikuttaa suuresti myös stressi, koska liiallinen stressi aiheuttaa muun muassa muistin pätkimistä, ahdistusta sekä ärtyneisyyttä. Muista myös unen tärkeys, jos koet etteivät aivosi toimi kunnolla. Nukkumisen aikana keho puhdistuu luonnollisesti, joten pidä huolta, että saat tarpeeksi unta joka yö. Unen pituus on jokaisella yksilöllinen, joten kokeilemalla löydät itsellesi sopivan rytmin ja nukkumaanmenoajan.

5 vinkkiä mistä tiedät kehosi tarvitsevan puhdistusta

Kehon hellävarainen puhdistaminen

Kuinka lähdet puhdistamaan kehoasi hellävaraisesti ja yksinkertaisesti? Kuten alussa kerroin, tehokkaimmat puhdistukset on hyvä tehdä lämpimään aikaan. Pienempää puhdistautumista on hyvä kuitenkin tehdä ympäri vuoden. Syksyllä sekä talvella keinot ovat vain hieman hellävaraisempia.

Click here to subscribe

Panosta terveyteesi kokoajan

  • Panosta ympäri vuoden etenkin puhtaaseen ja laadukkaaseen veteen. Muista juoda vettä 2-3 litraa päivässä, jolloin kehon aineenvaihdunta pysyy käynnissä ja toksiinit huuhtoutuvat kehosta pois.
  • Ota tueksesi luonnon superfoodit sekä lisäravinteet
  • Itse käytän näitä hellävaraisempia puhdistajia silloin kun kehoni kaipaa niitä. Muista siis kuunnella kehoasi ja seurata vointiasi koko ajan. Kuureina syksyllä ja talvella voit käyttää esimerkiksi spiruliinaa tai savea.
  • Panosta luomulaatuiseen ja puhtaaseen ruokaan ja pyri syömään mahdollisimman paljon kasviksia, marjoja sekä hedelmiä.
  • Vältä kaikin tavoin stressiä. Harjoittele sinulle sopivia rentoutumiskeinoja. Itselleni toimivat meditaatiot, luonto ja erilaiset hengitysharjoitukset ja itsetutkiskelu.
  • Käytä vain luonnonkosmetiikkaa ja luonnollisia pesuaineita.
  • Pyri vaihtamaan muoviastiat posliinisiin tai lasisiin
  • Pidä huoli hengityksestäsi. Tarkastele päivittäin hengitätkö kunnolla, ettei hengityksesi ole vain pintapuolista ”stressi” hengitystä.
Kategoria:
5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!

Ekoelämäni