Miten aloitat tasapainoisen elämän ruokavalion avulla?

Mikä on Energisoiva mehu-smoothiepaasto-verkkovalmennus?

Miten aloitat tasapainoisen elämän ruokavalion avulla? Olen kertonut paljon omasta paratumisprosessistani ja minulle on tullut siitä paljon kysymyksiä, joten ajattelin hieman avata, miten homma on kohdallani mennyt. Olen itse kärsinyt iho-ongelmista koko elämäni ajan. Välillä ongelma on ollut todella paha, välillä parempi.

Oikeastaan sain ihoni aikoinaan todella hyvään kuntoon jättämällä ruokavaliostani maidon ja viljat paitsi kauran pois. Samalla lisäsin ruokavaliooni runsaasti kasviksia, marjoja sekä hedelmiä. Ihoni oli ollut jo pidemmän aikaa hyvä, mutta sitten tulin raskaaksi ja työpäiväni olivat pituudeltaan noin kymmenentuntisia. Tämän lisäksi tein vielä sivutoimisesti töitä. Tästä kaikesta rumbasta minulle puhkesi sitten todella paha ruusufinni. Vaikka ruokavalioni oli täysin kunnossa, niin raskausaika sekä todella kuormittava stressi olivat liikaa. Kun lopetin synnytyksen jälkeen imetyksen, päätin syödä ruusufinniin antibioottikuurin joka oli todellinen virhe. Ruusufinnini tasaantui kyllä, mutta antibiootit tappoivat kaikki hyvät mikrobit suolistostani ja minulle puhkesi todella paha akne leuan ja leukaperien alueelle. Ihminen on todellakin kokonaisuus ja kyllä ruokavalio kannattaa aina ottaa huomioon, mutta mielestäni yhtä tärkeä tekijä on minimoida stressi, varsinkin jos kärsii iho-oireista.

Ruokavaliolla vaikutat koko terveyteesi mutta älä unoda stressiä!

Minulla on ollut enemmän tai vähemmän finnejä kuin akneakin. Minua on vaivannut myös herkkä iho ja käsi-ihottuma.  Myös pojallemme puhkesi atooppinen ihottuma hänen ollessaan 3 kuukauden ikäinen ja läheiselläni todettiin MS-tauti. Kuitenkin kaikki nämä olen saanut kuntoon puhtaan ruokavalion avulla ja stressin hallinnan avulla.

Usein minulta kysytäänkin millaisella ruokavaliolla terveyden saa tasapainottumaan, mutta tässä kohtaa täytyy huomioida yksi äärimmäisen tärkeä seikka ja se on stressi. Stressi vaikutaa aina kokonaisvaltaisesti ja varsinkin pitkään jatkuessa vaikuttaa terveyteen ja sen tasapainoon huomattavasti. Monen sairauden ja vaivan taustalla voikin olla stressi ja erilaiset energiatukokset. Stressi kuormittaa koko kehoa ja vaikuttaa myös kuormittavasti erilaisiin energiatukoksiin. Energiatukokset voivat olla tulleet jo lapsuudessa ikävien kokemusten tai haitallisten tapahtumien johdosta. Toki tukoksia voi olla tullut myös aikuisiällä, mutta haitallisimpia tukokset ovat jos ne on tulleet lapsuudessa.  Ikävät tunteet kuten pelko, viha, riittämättömyyden ja esimerkiksi hylätyksi tulemisen tunne ovat vahvoja tunteita ja voivat jäädä kehoon tukoksina, jos niitä ei saa purettua oikeaan aikaan lapsuudessa. Jotta voisit ymmärtää paranemisprosessia, sinun täytyy ymmärtää, että ihminen on syklinen olento.

Energiahoitoa Seinäjoella -energiahoito on rentouttava hoito

Rytmit ja sykliset kiertolikkeet säätelevät elämäämme

Nämä rytmit ulottuvat kaikkiin luomakunnan olomuotoihin. Sydämen lyönteihin, hengitykseen, päivän ja yön säännönmukaiseen vaihteluun, vuodenaikoihin ja tähtien kulkuun. Kehitysasteet noudattavat aina tiettyä järjestystä, joka ei ole mielivaltaisesti muutettavissa. Ihminen kehittyy henkisenä olentona, aineellisessa kehossaan, tiettyjen jaksottaisten lakien mukaisesti. ”Ihmisen kehitys seuraa aivan erityistä hengellis-sielullista kehityskiertoa. Erilaiset teemat ovat eri tavalla merkityksellisiä kussakin elämämme vaiheessa. ”Luonnonäiti” on siis asettanut tietyille ajanjaksoille aivan erityisiä tehtäviä, jotka ovat ratkaistavissa juuri tuona aikana. On esimerkiksi hyvin vaikeaa läpikäydä jokin kehitysvaihe 24-vuotiaana, mikäli se olisi pitänyt tehdä jo 4- vuotiaana. Näin ollen elämän pohja voi rakentua huojuvalle pohjalle, koska ihminen ei ole saanut kokea tiettyjä kokemuksia tai kehittää kunnolla tiettyjä kykyjä jo nuoruudessaan.

Miten aloitat tasapainoisen elämän ruokavalion avulla?

Käyt läpi koko chakrajärjestelmäsi elämäsi aikana

Käyt läpi yhden chakroistasi jokaisen  seitsemän vuoden jakson aikana. Aloitat peruschakrasta eli juurichakrasta ja lopetat kruunuchakraan. Jokaisena ajanjaksona tuon kyseisen chakran ominaisuuksia tulee elämääsi ja siitä tulee hallitseva perusteema.

Näillä keinoilla pääset alkuun

Pointtina kaikessa on oikeastaan, se että jos haluat karsia mahdollisen tulehduksesn kehostasi pois, sinun on poistettava ruokavaliostasi kaikki aineet, jotka aiheuttavat tulehdusta. Myös stressi on yksi tulehduksen aiheuttaja, sillä se vaikuttaa koko kehoon suuresti. Riippuu täysin kehostasi, kuinka nopeasti se alkaa puhdistumaan ja paranemaan. Itselläni paranemisprosessi kesti suht kauan, mutta voin veikata, että jos olisin ymmärtänyt kiinnittää vielä enemmän stressiin huomiota, paranemisprosessi olisi nopeutunut huimasti.

Kun teet ruokavaliokokeiluja, muista aina kirjata kaikki ylös. Jos jätät maidon pois ruokavaliostasi, niin laita päivä ylös ja seuraa vointiasi. Helpottavatko vatsavaivat, toimiiko vatsa paremmin?, onko ihosi parempi? Onko limaisuus kadonnut? Tuntuuko kehossasi paremmalta? Onko turvotus poissa? Jne. Jos muutat jotain, kirjaa se ylös. Vain tällä tavalla pystyt oikeasti seuraamaan mikä sopii kehollesi ja mikä ei. Jos jätät maidon ja gluteenin ruokavaliostasi yhtä aikaa pois, niin älä lisää niitä yhtä aikaa takaisin ruokavalioosi, sillä silloin et voi tietää kumpi aiheuttaa oireita vai aiheuttavatko ne molemmat. Huomioi, että suolistosi ja koko kehosi voi olla todella pahassa jamassa, joten parin viikon kokeilujakso ei välttämättä riitä ja kokeilujen kanssa kannattaa olla maltillinen. Muista, ettei ole oikotietä onneen.

Miten aloitat tasapainoisen elämän ruokavalion avulla?

Karsi ja lisää!

Karsi ruokavaliostasi toksiinisia (tulehdusta aiheuttavia) ruoka-aineita kuten maito- ja gluteeni, sekä einekset ja valkoinen sokeri. Nämä lisäävät kehosi happamuutta. Lisää vastaavasti  ruokavalioosi kasviksia, marjoja sekä hedelmiä (nämä lisäävät emäksisyyttä). Huomioi myös muut toksiinisuutta aiheuttavat asiat kuten erilaiset ehkäisyvalmisteet sekä lääkkeet kuluttavat kehon omia mineraalivarastoja ja nämä ovat äärimmäisen tärkeitä huomioida. Ehkäisyvalmisteet altistavat myös auringolle ja voivat aiheuttaa erilaisia mielialavaihteluja. Jos syöt tai käytät ehkäisymenetelmiä, niin huomioithan jodin sekä seleenin saannistasi. Myös kahvi, tupakka sekä alkoholi ovat toksiineja ja näiden käyttäminen on syytä pitää kohtuudessa. Mahdollisuuksien mukaan suosi aina luomua, koska se ei sisällä kehoa kuormittavia ylimääräisiä myrkkyjä.

Ihminen on kokonaisuus johon kaikki vaikuttaa

Olet kokokonaisuus ja sinuun vaikuttaa, niin mieli, ympäristö kuin syöty ruokakin. Ei ole oikotietä onneen, mutta voit aloittaa omaan terveyteesi panostamisen jostain osa-alueesta. Kaikkea ei tarvitse muuttaa kerralla <3

 

Lähteet

Shalila Sharamon & Bodo J. Baginski 2012: Chakra käsikirja

 

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!