Miten aloitin vahingossa 88 tunnin vesipaaston?

aqva hanasuodatin | ekoelamani

Miten aloitin vahingossa 88 tunnin vesipaaston? Elettiin loppuvuotta 2023 ja joulun jälkeistä aikaa, mutta paastoni syy ei ollut ylensyönti vaan se, että sairastuin flunssaan ja siitä lähti elämäni ensimmäinen intuitiivisesti aloitettu 88 tunnin vesipaasto käyntiin. Mutta mennäänpä tarinan alkuun ja siihen, kuinka kaikki oikeasti sai alkunsa energiatasolta. Olen elämässäni tehnyt useamman mehu-smoothiepaaston ja ne ovatkin olleet ihan huikeita kokemuksia, mutta vesipaasto on kuulostanut korvaani aina liian rajulta jutulta. Jotenkin olen ajatellut, että en ikinä jaksaisi olla pitkään syömättä, mutta oikeastihan ihminen pystyy hyvin olla syömättä, kunhan muistaa vain juoda paljon puhdasta vettä. Paasto onkin mielelle paljon kovempi koettelemus kuin keholle. Itse käytin vesipaaston aikana pelkkää lähdevettä.

Iso henkinen prosessi käynnisti vesipaastoni

Olen käynyt todella isoja henkisiä prosesseja läpi 2023 loppuvuonna. Kun työskennellään oman alitajunnan kanssa, lähtevät prosessit etenemään yleensä henkiseltä tasolta fyysiselle tasolle, koska kehoa puhdistetaan aina kokonaisvaltaisesti. Ei siis ole tavanomaista, jos sairastut stressin tai ison tunnetyöskentelyn jälkeen flunssaan. Osallistuin ennen joulua talvipäivänseisauksen yhteismeditaatioon, joka oli minulle valtavan ihana ja vapauttava kokemus. Meditaatiossa puhdistimme sukulinjoja ja sukupolvien traumoja ja annoimme anteeksi edellisille sukupolville heidän sodista periytyneitä käyttäytymismallejaan. Tämä käynnisti itsessäni suuren sisäisen prosessin.

Miten aloitin vahingossa 88 tunnin vesipaaston?

Uskon, että kun ihmiset kollektiivisesti yhdistyvät esimerkiksi meditoimaan saman asian äärelle on vaikutus paljon suurempi kuin yksin tehtynä. Aihettahan on tutkittu paljon ja tietoa tästä ilmiöstä löytyy esimerkiksi Joe Dispenzan kirjoista. Itse aistin hyvin kollektiivisen energian ja saan siitä voimaa omiin prosesseihini ja olisikin ihanaa joskus järjestää yhteismeditaatioita, jossa kaikki pääsisivät samaan energiakenttään ja kokemaan sen uskomattoman parantavan vaikutuksen.

Click here to subscribe

Tunneprosessi meditaation aikana oli vaikuttava ja totta kai kehoni reagoi siihen omalla tavallaan, koska tunteet pitää purkaa kehosta myös aina myös fyysisesti pois. Luonnollista oli siis, että minulle pukkasi pian meditaation jälkeen kova flunssa päälle. Tajusin nopeasti yhteyden tunneprosessin ja kehon välillä ja mietin, kuinka voisin helpottaa nopeammin oloani. Päätin muutaman päivän sairastumiseni jälkeen aloittaa pätkäpaaston ja oli syömättä noin 16 tuntia. Tämän jälkeen minulla ei ollut yhtään nälkä ja mieleeni juolahti, että olisiko nyt oikea aika kokeilla vesipaastoa. Ajattelin kuunnella kehoni ja sitä, miten se reagoi ajatukseen ja jatkoin paastoa.

Elämäsi olisi paljon helpompaa, jos ostaisit kuunnella kehosi viestejä

Uskon siihen, että jos ihmisillä olisi kehoonsa parempi yhteys he voisivat todella paljon paremmin. Esimerkiksi syötkö pääkipuusi ensimmäisenä särkylääkettä vai ajatteletko mitä päivän aikana on tapahtunut, koska pääsi on kipeä? Pyritkö helpottamaan pääkipua esimerkiksi hieronnalla tai lämpimällä kaurapussilla vai nappaatko vain sen enempää miettimättä Buranaa purkista? Tai jos kärsit närästyksestä, nappaatko närästyslääkettä vai kiinnitätkö huomiosi ruokavalioosi ja siihen, mitä päivittäin syöt ja onko kehosi liian hapan? En neuvo ketään ikinä syömään tietyn ruokavalion mukaan, koska kaikille ei sovi kaikki. Kehotan aina jokaista kuuntelemaan omaa kehoaan ja sen viestejä.

Ruoka ja sen ajattelu vie suurimman osan päivästäsi

Ruoka ja sen tekeminen vie paljon aikaa. Itse olen jonkin sortin kulinaristi, enkä kerta kaikkiaan jaksa syödä samaa ruokaa päivästä toiseen. Kaipaan puhdasta ja hyvää ruokaa, joka tuottaa makuelämyksiä. Tämä tarkoittaa sitä, että ruoan laittamiseen on panostettava. Koetapa hyviksesi joskus laskea montako kertaa päivässä ajattelet ruokaa? Paastolla sitä huomaakin yhtäkkiä, kuinka paljon ruokailu elämää rytmittää. Paastolla oli ihan mahtavaa, kun ei tarvinnut tuhlata aikaa syömiseen tai ruoan laittamiseen. Päivään tuli yhtäkkiä tunteja lisää!

Vesipaaston aikana leijailin kirjaimellisesti pilvissä

Oloni oli koko vesipaaston aikana ihan mahtava ja yllätyin sen helppoudesta! Koen, että on äärimmäisen tärkeää kuunnella kehon omia viestejä, sillä kyllä se kertoo sinulle, jos on aika vesipaastolle tai aika keventää ruokavaliota. Kun ohjaus tulee sisältäpäin, tiedät asioiden menevän helposti olkoon asia mikä tahansa. On olemassa hirveästi erilaisia neuvoja, kuinka vesipaasto pitäisi aloittaa ja esimerkiksi naisia neuvotaan tekemään vesipaasto tiettyyn aikaan kuukaudesta. Muista aina, jos sinulle tulee intuitiivinen tunne, että nyt olisi sopiva aika paastolle, niin tee se, oli se sitten mikä tahansa aika tai mikä tahansa kierron vaihe! Sisäinen kompassisi on aina oikeassa, eikä kukaan muu ulkoapäin voi sinulle tulla sanomaan mitään ”sääntöjä”, miten mikäkin asia tehdään. Itselläni alkoi vesipaaston jälkeen heti kuukautiset eli se oli aivan täydellinen sisäinen puhdistutumien :).

Miten aloitin vahingossa 88 tunnin vesipaaston?

Sinä luot oman todellisuutesi

Se, kuinka paljon olet tehnyt töitä alitajuntasi kanssa, vaikuttaa huimasti siihen millainen ulkoinen todellisuutesi on. Kaikki muutos alkaa aina sisältäpäin ja kun olet tehnyt tarpeeksi töitä traumojesi ja tunnelukkojesi kanssa, huomaat olevasi oman veneesi airoissa. Ilman sisäistä työtä ajelehdit veneessä veden virrassa päättömästi. Kuten sanottu, vesipaastoni sujui itselläni todella helposti ja nälkää ei ollut missään vaiheessa ja fiilis oli koko ajan hyvä. Paastoni aikana kävin myös kaupassa ja fiilis siellä oli suoraan sanottuna utopistinen.Click here to subscribe

Tuntui kuin kaikki ihmiset kaupassa olisivat olleet jossain hidastetussa filmissä ja itse olin sen sisällä seuraamassa tilannetta. Kaikki oli jotenkin todella rauhallista ja seesteistä. Olin tästä ihan ihmeissäni. Huomasin myös, että ihan kuin aika olisi jotenkin hidastunut ja tuo yksi päivä kesti jotenkin todella pitkään. Kokemus oli todella mieleenpainuva ja myöhemmin minulle selvisi, että vesipaastolla oma mieli ja energiat selkenevät paljon. Nämä saavat oman värähtelyn nousemaan, jolloin voi käydä niin, että ”irtaannut” kehostasi ja ”leijailet ilmassa”. Siksi kaikki voi tuntua väliaikaisesti tosi epätodelliselta ja elokuvamaiselta. Meillä on olemassa erilaisia todellisuuksia ja tästä meidän nykyelämästä käytetään ”Matrix” ja kolmas ulottuvuus -nimitystä ja tästä seuraava on neljäs ulottuvuus jossa, minäkin hetkisen leijailin. Kokemus oli hieno, mutta kyllä sieltä kuplasta kaipasi jo todellakin kunnolla fyysiseen kehoon takaisin :D.

Muista maadoittaa itseäsi paastojen aikana

Jotta meno ei menisi ns. liian korkealentoiseksi, sinun täytyy muistaa koko ajan maadoittaa itseäsi paaston aikana. Allekirjoittaneelta tämä unohtui ja siksi oloni oli tosi epätodellinen ja nukuin myös todella huonosti paastoni aikana tämän vuoksi. Voit maadoittua meditoimalla, olemalla luonnossa tai joogaamalla. Jooga onkin aivan tajuttoman hyvä keino saada keho-mieliyhteys kuntoon ja hoitaa fyysistä kehoa.

Miten aloitin vahingossa 88 tunnin vesipaaston?

Paasto on keksitty jo vuosituhansia sitten

Puhdistautumiset ja toksiinien poisto-ohjelmat eivät ole uusia keksintöjä ja näitä menetelmiä onkin käytetty jo muinaisissa terveydenhuoltojärjestelmissä satoja vuosia sitten. Ihmiset ovatkin aina vaistomaisesti tienneet, että säännöllinen lepo ja lataustauko antaa keholle tilaisuuden puhdistumiselle, jossa pääsee eroon kerääntyneistä myrkyistä sekä kuona-aineista. Puhdistuminen on myös todella hyvä keino tehostaa paranemista silloin, kun keho on ylikuormittunut tai antaa merkkejä stressistä. Perinteet ovat syvällä historiassa ja esimerkiksi ayurveda, kiinalainen lääketiede ja intiaanit sekä muut alkuperäiskansat ovat olleet asian ytimessä jo vuosisatoja sitten.

Ayurvedan ydinfilosofia on, että terveys on tila, jossa keho on vapaa toksiineista, mieli on rauhallinen, tunteet ovat onnellisia, kuona-aineita poistuu jatkuvasti ja elimet toimivat tehokkaasti. Kiinalainen lääketiede perustuu siihen, että hoidettava noudattaa tiettyä hoito-ohjelmaa, joka auttaa karistamaan syömisestä, hengittämisestä ja arkipäivän haasteista kertyneet toksiinit ja mielen väsymyksen pois. Intiaanit ja alkuperäiskansojen edustajat ovat käyttäneet hikimajoja sekä paastoja kehon, mielen ja hengen puhdistautumiseen. Kaikissa näissä perinteissä on tiedetty jo iät ja ajat, että ihminen tarvitsee säännöllistä puhdistumista ja toksiinien poistamista aika ajoin. Näitä kaikkia yhdistää yksi ja sama asia ja se on puhdistautuminen sekä kokonaisvaltainen hoitaminen. Ennen vanhaan puhdistautumista onkin tehty säännöllisesti. Voit siitä päätellä kuinka tarpeellista se on nykyaikana, kun olemme ympäröitynä toksiineilla ja muilla kemikaaleilla melkein koko ajan. Kehon puhdistautuminen on siis pakollista nyky aikana, jos haluat pysyä terveenä.

Click here to subscribe

Paasto antaa potkua omaan sisäiseen tutkiskeluun

Ennen vanhaan puhdistautumista käytettiin työkaluna henkisen selkeyden saavuttamiseksi. Prosessissa henki puhdistettiin myrkyllisistä tunteista ja ajatuksista, jotka aiheuttivat kärsimystä sydämessä ja sielussa. Myös muinaiset suurmiehet ovat paastonneet aikojen alusta asti. Nykyajan ihminen hakee puhdistautumisesta ja toksiinien poistamisesta apua raskaaseen, sumuiseen tai energian puutteelliseen oloon, joka on seurausta nykyajan elämästä ja stressistä. Kun asiaa tarkastelee hieman syvemmin, taustalla on kuitenkin halu yksinkertaistaa elämää ja luopua hetkeksi kaikesta ylimääräisestä, tehdä tilaa ja päästä uuteen alkuun. Halutaan jättää kaikki jumiutunut taakse ja aloittaa niin sanotusti puhtaalta pöydältä. Mieli ja tunteet heräävät eloon täysin uudella tavalla, vaikka alun perin päämäärä olisikin ollut fyysisempi. Vesipaasto ei ehkä ole optimaalisin tapa aloittaa paastoamista, mutta hellävaraisempia vaihtoehtojakin on olemassa! Voit aloittaa esimerkiksi mehu-smoothiepaastolla.

*Jaoin tämän jutun kahteen osaan, sillä muuten tästä olisi tullut aivan liian pitkä kirjoitus. Vesipaastollahan on myös todella paljon terveyshyötyjä. Se muun muassa uudistaa kantasoluja, puhdistaa kehoa ja aiheuttaa autofagiaa. Näihin perehdyn jutun toisessa osassa. Jää siis kuulolle! <3

Kategoria:
5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!