Onko paasto hyväksi? Energiaa mehu/smoothiepaastosta

Onko paasto hyväksi? Energiaa mehu/smoothiepaastosta

Onko paasto hyväksi? Energiaa mehu/smoothiepaastosta. Paasto on ikiaikainen puhdistusmenetelmä. Se puhdistaa niin kehoa kuin mieltäkin. Puhdistuskuurilla tehostetaan ja voimistetaan kehon toksiinien poistojärjestelmän toimintaa. Paasto antaa voimaa ja kun sen tekee oikein, niin olo on todella energinen ja vahva.

Mitä hyötyä mehu/smoothiepaastosta on?

Puhdistuminen – niin henkinen kuin fyysinenkin on aina hyvästä. Kehoon kerääntyy todella paljon erilaisia toksiineja monesta eri lähteestä ja näitä ovat muun muassa lisä- ja torjunta-aineet, ilmansaasteet, raskasmetallit. Puhdistautumisessa pääset hyvin alkuun aloittamalla luonnonmukaisen elämän ja siitä onkin sitten helppo lähteä kokeilemaan puhdistavaa mehu/smoothie paastoa. Paasto ei ole pelkästään vain fyysinen puhdistautuminen, vaan se koskettaa myös henkistä puolta. Myös raskaat ajatukset, suru tai viha lisäävät kehon toksiinien määrää. Monet uskonnot ovat suosineet paastoamista ja sillä onkin historiassa pitkät perinteet.

Onko paasto hyväksi? Energiaa mehu/smoothiepaastosta

Uskon, että paaston avulla on mahdollista päästä omassa tietoisuudessaan ja intuition vahvistamisessa helposti eteenpäin. Näin ainakin itselleni kävi kuin tein mehu/ smoothiepaaston. Paasto onkin pysähtymistä itsensä äärelle, rauhoittumista. Paaston aikana ei ole tarkoitus jatkaa elämää normaalisti, vaan paaston aika kannattaa pyhittää itselleen ja oman itsensä kuuntelulle, hemmottelulle sekä hidastamiselle. Tärkeässä osassa toimivat myös luonnossa oleminen ja esimerkiksi avanto ja maadoittuminen. Paastoaminen on aina niin fyysistä kuin henkistäkin puhdistautumista.

Onko paasto hyväksi? Energiaa mehu/smoothiepaastosta

Keho toimii toksiinien poistajana

Kehosi toimii koko ajan kuin pieni tehdas poistaen haitallisia aineita kehostasi. Jos kehosi puhdistusjärjestelmä ei toimi oikein, saattaa se sairastua. Keho koostuu soluista ja solut tuottavat hormoneita, rustoa, hiuksia, entsyymejä, proteiinia, seratoniinia tms. Sokeri ja happi ovat polttoainetta, joita solut käyttävät voimalähteinään. Sokeria polttamalla vapautuu myös energiaa ja samalla syntyy kuona-aineita, joista on hankkiuduttava eroon, jotta keho toimisi optimaalisesti. Kuona-aineet taas päätyvät veren ja imunesteiden kiertoon, josta ne nappaavat neutraloimiseen tarkoitetut solut.

Click here to subscribe

Toksiinien poistaminen kehosta on iso prosessi

Toksiinien poistaminen kehosta on kertakaikkisen nerokas monen elimen ja järjestelmän yhteinen hanke. Nämä kaikki toimivat sopusoinnussa neuralisoiden ja poistaen toksiineja. Toksiineihin kuuluvat niin sisäiset kuin ulkoisetkin toksiinit. Sisäiset toksiinit ovat normaaleja kehon aineenvaihdunnan tuotteita. Ulkoiset toksiinit ovat niitä joita syömme, hengitämme tai saamme kehoomme ihon tai suoliston välityksellä. Tähän koko puhdistusprosessiin osallistuu maksa, suolisto, munuaiset, keuhkot, iho sekä verenkiertojärjestelmä ja imusuonisto. Tapahtuma onkin monimutkainen ja erittäin nerokkaasti suunniteltu prosessi.

Onko paasto hyväksi? Energiaa mehu/smoothiepaastosta

Paastoamien ja puhdistautuminen eivät ole kuitenkaan uusia menetelmiä

Puhdistautumiset ja toksiinien poisto-ohjelmat eivät ole uusia keksintöjä ja näitä menetelmiä onkin käytetty jo muinaisissa terveydenhuoltojärjestelmissä jo satoja vuosia sitten. Ihmiset ovatkin aina vaistomaisesti tienneet, että säännöllinen lepo ja lataustauko antaa keholle tilaisuuden puhdistumiselle, jossa pääsee eroon kerääntyneistä myrkyistä sekä kuona-aineista. Puhdistuminen on myös todella hyvä keino tehostaa paranemista silloin, kun keho on ylikuormittunut tai antaa merkkejä stressistä. Perinteet ovat syvällä historiassa ja esimerkiksi ayurveda, kiinalainen lääketiede ja intiaanit sekä muut alkuperäiskansat ovat olleet asian ytimessä jo vuosisatoja sitten.

Ayurvededa, kiinalainen lääketiede ja alkuperäiskansat ovat asian ytimessä

Ayurvedan ydinfilosofia on, että terveys on tila jossa keho on vapaa toksiineista, mieli on rauhallinen, tunteet on onnellisia, kuona-aineita poistuu jatkuvasti ja elimet toimivat tehokkaasti. Kiinalainen lääketiede perustuu siihen, että hoidettava noudattaa tiettyä hoito-ohjelmaa, joka auttaa karistamaan syömisestä, hengittämisestä ja arkipäivän haasteista kertyneet toksiinit ja mielen väsymyksen pois. Intiaanit ja alkuperäiskansojen edustajat ovat käyttäneet hikimajoja sekä paastoja kehon, mielen ja hengen puhdistautumiseen. Kaikissa näissä perinteissä on tiedetty jo iät ja ajat, että ihminen tarvitsee säännöllistä puhdistumista ja toksiinien poistamista aika ajoin. Näitä kaikkia yhdistää yksi ja sama asia ja se on puhdistautuminen sekä kokonaisvaltainen hoitaminen. Ennenvanhaan puhdistautumista onkin tehty säännöllisesti. Voit siitä päätellä kuinka tarpeellista se on nykyaikana, kun olemme ympäröitynä toksiineilla ja muilla kemikaaleilla melkein kokoajan. Kehon puhdistautuminen on siis lähes pakollista nykyaikana.

Onko paasto hyväksi? Energiaa mehu/smoothiepaastosta

Luontokin sen tiesi

Ketään ei ole tehty painamaan töitä 24/7 ja jopa luonto sen ymmärtää. Jokaisen täytyy kuitenkin oivaltaa tämä, sillä nykyajan yhteiskunta yrittää muokata ihmisestä yli ihmisiä, jotka jaksavat painaa kokoajan, kunnes kupsahtavat burnoutin partaalle. Luonnossa elävät olennot osaavat vielä luonnollisen rytmin ja kasvun. Aktiivisuuden kaudet vaihtelevat luonnossa levon ja talviunien välillä. Tämä vaihtelu pitää juuri tasapainoa yllä. Eläin lakkaa aina syömästä kun sairastuu ja ohjaa näin ollen energian puolustautumiseen ja parantumiseen ja antaa ruoansulatuksen levätä. Ihmisillä on vielä paljon opittavaa luonnollisesta rytmistä.

Click here to subscribe

Kuukautiset määrittävät naisen tahdin

Etenkin nykyajan naisilla olisi paljon opittavaa kehon viisaista viesteistä ja esimerkiksi kuukautisten merkityksestä naiseudelle. Naista ei ole tarkoitettu painamaan koko ajan sata lasissa, vaan kuukautisrytmi säätelee naisen lepoa ja työtä. Nainen on herkkä kokonaisuus ja tarvitsee aikaa ja huolenpitoa, jota nykyajan yhteiskunta ei kyllä anna. Näin järjellä ajateltuna se kuulostaa omaan korvaan järkeenkäyvältä, että esimerkiksi juuri kuukautisten aikaan olisi syytä levätä ja rauhoittua ja kuukautisten jälkeen voi sitten taas painaa kaasua. Itselläni on käynyt todella monesti juuri niin, että aina ennen kuukautisia tulin monesti kipeäksi. Ihmettelin aina mistä ihmeestä se johtui, kunnes ymmärsin, että kehoni yritti hienovaraisesti kehottaa minua rauhoittumaan ja hiljentämään tahtia juuri ennen kuukautisia, koska se tukee naisen luonnollista rytmiä. Nainen: Ota siis aikaa itsellesi ennen kuukautisia ja kuukautisten aikaan. Tee jalkakylpyjä, mene avantoon, maadoitu, käy metsässä ja yritä rentoutua niin paljon kun mahdollista. Kuuntele oman kehosi viestejä ja toimi niiden mukaan!

Onko paasto hyväksi? Energiaa mehu/smoothiepaastosta

Voiko paastossa mennä joku pieleen?

On olemassa paljon erilaisia paastoja, mutta itse koen mehu/smootiepaastot todella hellävaraisiksi keholle ja mielelle. Mehu/smoothiepaastossa keho ei joudu nälkäkuoleman partaalle ja pystyt nauttimaan elämästä helposti saaden kuitenkin samalla kaikki tärkeät ravinteet. Samalla kun puhdistat kehoasi syöttämällä sille laadukkaita luomulaatuisia kasviksia, hedelmiä ja marjoja pelkästään nestemäisessä muodossa mielesi kirkastuu ja elimistösi puhdistuu. Kun käytät apunasi vielä suolihuuhtelua niin vältyt erilaisilta puhdistusoireilta. Puhdistusoireita voivat olla esimerkiksi pääkipu ja väsymyksen tunne. Kun tein itse ensimmäistä kertaa mehu/smoothie paastoa, yllätyin sen helppoudesta ja siitä miten helposti se oikeasti sujui ja kuinka paljon mieleni sekä intuitioni kirkastui. Olen aina ajatellut paastoamisen olevan vain fyysinen prosessi, mutta oman kokemukseni pohjalta täytyy todeta, että se on paljon enemmän, jos sille vain antaa mahdollisuuden.

Click here to subscribe

Miten voit kehittyä henkisesti ja fyysisesti mehu/smoothiepaaston aikana?

Kuten tiedät, ihminen on kokonaisuus. Ihminen koostuu monesta erilaisesta energiakehosta ja kaikki mitä teemme tai emme tee fyysiselle kehollemme, vaikuttavata aina myös muihin energiakehoihimme. Näiden kaikkien energiakehojen lisäksi meillä on sielu ja se täytyykin aina myös ottaa huomioon. Jos hoidat ja annat hemmottelua itsellesi fyysisessä kehossasi, se vaikuttaa vääjäämättä myös muihin energiakehoihisi ja vie sinua eteenpäin elämässäsi.

Ennen vanhaan puhdistautumista käytettiin työkaluna henkisen selkiyden saavuttamiseksi. Prosessissa henki puhdistettiin myrkyllisistä tunteista ja ajatuksista, jotka aiheuttivat kärsimystä sydämessä ja sielussa. Myös muinaiset suurmiehet ovat paastonneet aikojen alusta asti. Nykyajan ihminen hakee puhdistautumisesta ja toksiinien poistamisesta apua raskaaseen, sumuiseen tai energian puutteelliseen oloon, joka on seurausta nykyajan elämästä ja stressistä. Mutta kun asiaa tarkastelee hieman syvemmin, taustalla on kuitenkin halu yksinkertaistaa elämää ja luopua hetkeksi kaikesta ylimääräisestä, tehdä tilaa ja päästä uuteen alkuun. Halutaan jättää kaikki jumiutunut taakse ja aloittaa niin sanotusti puhtaalta pöydältä. Mieli ja tunteet heräävät eloon täysin uudella tavalla, vaikka alun perin päämäärä olisikin ollut fyysisempi.

 

Lähteet

Alejandro, Junger 2016: Puhdas keho

Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!

Ekoelämäni