Aikuisiän aknen hoito? 5 luonnollista hoitokeinoa

akne | ekoelamani

Aikuisiän aknen hoito? 5 luonnollista hoitokeinoa. Iho-oireita voi olla niin teininä kuin jo aikuisemmallakin iällä. Yhteistä näille kaikille on stressi, hormonituotanto sekä toksiinit. Puhdas keho ja oikeanlainen ruokavalio ovat perustana kauniille iholle. Stressin minimointi on myös olennaisessa osassa kaunista ihoa, sillä liika stressi vaikuttaa hormonien tuotantoon (kortisoli ja sukuhormonit). Nämä taas vaikutavat kokonaisvaltaiseen terveyteen, koska varsinkin naisilla hormonien oikeanlainen tuotanto vaikuttaa koko kehoon.

Iho-oireiden hoitaminen lähtee aina sisältäpäin

Kehossa on paljon toksiineja ja ne voivat aiheuttaa erilaisia iho-oireita, sairauksia, sekä kipuja. Toksiinit voivat aiheuttaa ihon tulehduksen, josta voi seurata moninaisia ongelmia. Yleisiä toksiineja ovat valkoinen sokeri, tupakka ja alkoholi. Ruoka-aineista erilaisia tulehduksia lisääviä aineita ovat maitotaloustuotteet sekä viljat (kaura on siedetyin). Toki myös erilaiset valmisruoat, karkit ja herkut saattavat aiheuttaa tulehdusta kehoon. Jos kehossa on kiputiloja tai sinulla on iho-oireita on se merkki siitä, että kaikki ei ole kunnossa. Jos kehossa on tulehdus, täytyy tulehdus hoitaa ensimmäiseksi pois, jolloin keho pääsee parantumien polulle. Tämän jälkeen oireet alkavat pikkuhiljaa hellittämään. Suoliston kunto vaikuttaa myös suuresti vitamiinien ja hivenaineiden imeytymiseen ja se onkin olennaisessa osassa kokonaisvaltaista terveyttä. Suolistossa kun toimivat toiset, tai oikeastaan pitäisi sanoa pääaivomme. Jos suolisto ei ole kunnossa ei ajatuskaan kulje kunnolla.

Aikuisiän aknen hoito? 5 luonnollista hoitokeinoa

Oikeanlaisella ruokavaliolla on merkitystä ihonhoidon kannalta

Toksiineja tulee paljon joka puolelta, mutta suurin osa niistä tulee ruoan mukana. Toksiineja ovat siis erilaiset torjunta- ja lisäaineet, väriaineet sekä säilyvyyttä parantavat aineet. Jos kehosi on huonon ruokavalion johdosta tulehtunut ja syöt lisää kehoasi tulehduttavia ruoka-aineita, kierre on valmis ja oireesi pahenevat. Suurin osa syömästämme ruoasta happamoittaa kehoa ja hapan keho toimii taas hyvänä kasvualustana bakteereille. Emäksinen keho = terve keho. Jokaisen tulisi lisätä ruokavalioonsa laadukkaita kasviksia, marjoja sekä hedemiä, koska ne auttavat kehoa pysymään oikeilla raiteilla.

Aikuisiän aknen hoito? 5 luonnollista hoitokeinoa

Valkoinen sokeri on haitallista kaikille

Valkoinen sokeri on yksi suurimmista riippuvuuksien aiheuttajista ja lisäksi se tulehduttaa kehoa ja aiheuttaa erilaisten iho-oireiden pahentumista. Erittäin haitallista valkoinen sokeri on jo valmiiksi stressaantuneelle ja tulehtuneelle keholle. Sokeri on  myös oivaa ruokaa esimerkiksi syöpäsoluille. Pyri siis vaihtamaan valkoinen sokeri johonkin luonnollisempaan versioon. Itse syön nykyään hyvin vähän valkoista teollista sokeria. Huomaan heti sokeria syötyäni, iho-oireita kasvoissani sekä herkkien käsieni ihon kutiavan. Lisäksi hampaitani alkaa välittömästä vihlomaan ja näin ei käy luonnollista sokeria kuten hunajaa syödessäni.

Aikuisiän aknen hoito? 5 luonnollista hoitokeinoa

Syö itsesi kauniiksi

Lisää ruokavalioosi emäksisiä ruoka-aineita. Syö päivittäin kasviksia marjoja sekä hedelmiä. Luomulaatuiset alkuperäisessä muodossa olevat ruoka-aineet ovat parasta ruokaa mitä voit ihollesi antaa. Helpoin tapa on saada marja/kasvisvarastot päivässä täyteen on korvata esimerkiksi yksi ateria / välipala terveellisellä marjasmoothiella. Huomioithan myös, että saat tarpeeksi kollageenia, koska kollageenin tuotanto hiipuu mitä vanhemmaksi tulet. Kollagenin tuotantoa voi lisätä tietyillä ruoka-aineilla tai kollageenijauheilla. C-vitamiini vaikuttaa kollageenin tuotantoon, joten pidä huoli että saat tarpeeksi C-vitamiinia ruokavaliostasi.

Muun muassa tomaatti ja vesimeloni edistävät kollageenin tuotantoa, koska ne sisältävät runsaasti lykopeenia.

Laadukas Omega 3 valmiste torjuu kehon tulehdusta sekä estää kollageenin hajoamista.

Liha sisältää paljon aminohappoja ja hyviä aminohappolähteitä ovat esimerkiksi kalkkuna sekä kana. Ne sisältävät runsaasi aminohappoja jotka vaikuttavat kollageenin tuotantoon. Erilaisia kollageenivalmisteita saa myös tabletteina sekä jauheena jota voit lisätä päivittäin ruokavaioosi.

Aikuisiän aknen hoito? 5 luonnollista hoitokeinoa

Ihonhoidossa kaiken A ja O on oikeanlainen kosteutus

Oikeanlaiset ihonhoitotuotteet on kaiken A ja O ja itse käytän luonnollisia ihonhoitotuotteita, jotka eivät sisällä ylimääräisiä kemikaaleja. Suosittelen ehdottomasti käymään osaavan ekokosmetologin paikkeilla, sillä sieltä saat tarkkaa tietoa ihosi hyvinvoinnista sekä oikeanlaisista tuotteista. Itse kävin kesän jälkeen AHA-hedelmähappohoidossa ja se oli kyllä ihan mahtava hoito. Hellävarainen herkälle iholleni, mutta todella tehokas. Sielä selvisikin, että olin rasvannut ihoani ihan liian kevyellä rasvalla ja kun vaihdoin selvästi rasvaisempaan rasvaan, ihoni imi rasvaa kuin sieni hoidon jälkeen. Hoidon jälkeen aloinkin kerrostamaan kasvovettä oikein urakalla kasvoilleni. Myös kasvovoidetta menee ihan toiseen malliin kerrostaen. Suomen sää ja ilma ovat hyvin kuivia syksyisin ja talvisin ja kasvot kannattakin suojata joko huivilla tai kevyellä meikkikerroksella, etenkin jos ihosi on taipuvainen couperosaan.

Aikuisiän aknen hoito? 5 luonnollista hoitokeinoa

Kun ymmärsin ruveta kosteuttamaan ihoani tarpeeksi huomasin sen heleytyvän nopeasti ja myös alkavat rypyt haalenivat. Kuivassa ihossahan näkyvät rypytkin helpommin.  Jos iho-oireet eivät näistä toimenpteistä huolimatta ota parantuakseen voit kokeilla myös vegaanista ruokavaliota. Itselläni ei ole kokemusta vegaanisesta ruokavaliosta, mutta olen kuullut sen auttavan joillain iho-oireisiin. Oma ruokavalioni koostuukin pitkälti luomulaatuisesta sekaruoasta ja syön päivittäin marjoja, kasviksia ja hedelmiä sekä vältän gluteenia ja maitotaloustuotteita. Mielestäni jokaisen olisi hyvä kiinnittää huomio omaan ruokavalioon ja kokeilla mikä sopii ja mikä ei, koska kaikille ei sovi kaikki vaan jokaisen on löydettävä itse juuri sellainen ruokavalio mikä sopii itselle.  

Aikuisiän akne

Muista siis nämä toimenpiteet

  • Syö mahdollisimman puhtaasti ja jätä valkoinen sokeri pois ruokavaliostasi
  • Syö kasviksia, marjoja sekä hedelmiä paljon joka päivä
  • Pidä hygieniasta huolta (kasvopyyhkeen vaihtaminen viikoittain sekä tyynynliinan vaihtaminen muutaman kerran viikossa)
  • Ihon runsas kosteuttaminen
  • Kollageenin lisääminen ruokavalioon
Kategoria:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!