Koronan ja k-piikin haittaoireiden luonnolliset hoitokeinot

Koronan ja k-piikin haittaoireiden luonnolliset hoitokeinot

Koronan ja  k-piikin haittaoireiden luonnolliset hoitokeinot. Koronaan ja muihin virusinfektioihin ja flunssiin on olemassa täysin luonnollisia hoitokeinoja. Suurin ja tehokkain hoitokeino on kuitenkin se, että koko terveyden perusta on kunnossa. Muista, että meillä ihmisillä on todella vahva immuunijärjestelmä ja sitä voi boostata ihan luonnollisesti. Olit sitten ottanut koronapiikin tai et, niin nämä reseptit kannattaa laittaa talteen tulevaisuuden varalle.

Laita ensin koko terveytesi perusteet kuntoon

Stressaavina aikoina käytä kehosi tukena lisäravinteita

Jokaisella on satunnaista stressiä, mutta stressi muuttuukin ongelmaksi siinä vaiheessa, kun siitä tulee jatkuvaa. Se aiheuttaa kehoosi monenlaisia häiriöitä, jotka voivat myöhemmässä vaiheessa muuttua jopa sairauksiksi.

Lisäravinteet ovat oiva apu tukemaan terveyttäsi stressaavassa tilanteessa. Ne eivät tokikaan korvaa terveellistä ja emäksistä ruokavaliota, joten kehotankin aina syömään mahdollisimman puhtaasti luomulaatuista ruokaa sekä paljon marjoja ja kasviksia. Se miksi ruokavalio vaikuttaa myös stressaantuneeseen kehoon on se, että väärälainen ruokavalio lisää entisestään tulehdusta jo valmiiksi epäbalanssissa olevaan kehoosi.

Olen koonnut juttuun luonnollisia reseptejä monesta eri lähteestä. Olen merkannut lähteen jokaisen reseptin loppuun. Jos olen kiinnostunut tästä aiheesta enemmän, niin suosittelen käyttämään Duckduckgo -hakupalvelinta ja englanninkielisiä sanoja. Myös Tokentubesta löytyy aiheesta paljon erilaisia videoita.

Click here to subscribe

Männyn neulaset ja kuusenkerkät ovat superfoodia parhaimmillaan

Männyn neulasissa ja kerkissä on hartsia ja haihtuvaa öljyä eli tärpättiöljyä. Havuissa on runsaasti C-vitamiinia ja muun muassa E-vitamiinia, B-karoteenia, hartsia, kivennäisaineita, aminohappoja ja parkkiaineita. Männyn sisäkuoresta on löydetty jopa 24 fenoliyhdistettä. Mäntyä käytettiin aiemmin monipuolisesti lääkkeenä. Monien eri mäntylajien öljyjä on hyödynnetty lääketieteellisesti satoja vuosia. 1500-luvulla männyn antimilla parannettiin keripukkia. Männyn terveellinen vaikutus perustuu paljolti haihtuviin öljyihin, C-vitamiiniin ja fenoleihin. Männyn sisältämät aineet ovat tehokkaita hengitystiehyille.

Mänty irrottaa limaa ja hiostaa (tai vähentää liiallista hikoilua). Se stimuloi keuhkoputkien limakalvon värekarvoja ja edistää liman irtoamista yskässä. Se on myös antiseptistä ja torjuu siten viruksia ja bakteereja. Antiseptisten, lämmittävien ja viilentävien ominaisuuksien takia männyn kerkät lääkitsevät kurkunpään- ja keuhkoputkentulehduksia, influenssaa, astmaa, yskää, angiinaa ja nuhaa. Männyn haihtuvat öljyt eivät kestä kuumentamista, joten jos haluat säilyttää öljyt mukana tee perinteistä keppisoppaa (ohjeen tähän löydät alempaa).

Koronan ja k-piikin haittaoireiden luonnolliset hoitokeinot

Kuusi se vasta superfoodi onkin

Kuusen hyödyllisyys rohtona on tunnettu vuosituhansia. Kuusen neulaset ja kerkät ovat kaikista antioksidanttipitoisimpia. Sen vaikuttavat aineet ehkäisevät allergioita, kipua ja tulehdusta. Se ehkäisee myös aivojen mikrogliasolujen tulehduksia ja hermomyrkkyproteiineja kuten, Alzheimerin taudin yhtä aiheuttajaa. Kuusen aineet estävät suurempien toimimattomien proteiinien kasautumista aivoihin. Se rentouttaa myös supistuneita verisuonia ja ehkäisee korkeaa verenpainetta. Kerkissä ja havuissa on paljon A- ja C-vitamiinia, kivennäisaineita sekä B-ryhmän vitamiineja. Se irrottaa limaa hengitysteistä ja hillitsee yskää. Kerkät kohentavat yleisvointia ja auttavat mahan liikahappoisuuteen sekä muihin vatsavaivoihin.

Kuusi auttaa myös lihaskipuihin, tulehduksiin ja edistävät ääreisverenkiertoa. Kansanlääkinnässä neulasellisia oksia on käytetty tuberkuloosiin ja ulkoisesti hermostollisiin sairauksiin. Kuusessa on runsaasti erittäin antioksidanttista hydroksimataresinolia. Kuusen aineiden onkin eläinkokeissa todettu ehkäisevän pahanlaatuisia kasvaimia ilman haitallisia androgeenisiä tai estrogeenivaikutuksia. Kuusen aineiden arvellaan olevan hyödyllisiä probioottisille bakteereille eli bifidobakteereille, jotka pystyvät fermentoimaan sitä. Kuusen sokeriuute tehoaa jopa eturauhastulehduksiin ja -syöpiin.

Click here to subscribe

Ellei sauna, viina ja terva auta, tauti on kuolemaksi

Lönnrot suositteli männynkerkkiä voikukan juurien, katajanmarjojen ja piparjuuren kanssa verta puhdistamaan. Kuten huomaat, männystä ja kuusesta on moneksi. Ehkä katse kannattaakin kääntää vanhoihin ja luonnollisiin hoitokeinoihin, millä on jo vuosisatoja hoidettu ihmisiä. Meille ihmisille on annettu immuniteetti, jota voidaan vahvistaa täysin luonnollisesti. Miksi emme sitten tekisi niin? Havuteetä kannattaa ehdottamasti juoda flunssaisena, mutta se toimii myös koronapiikkien sisältämän piikkiproteiiniin neutraloimiseen. Olen myös tehnyt eriyisen flunssadrinkin joka löytyy täältä. Havutee sisältää sikimihappoa, joka edesauttaa piikkiproteiinien neutraloimisessa. Fenkoli ja tähtianis sisältävät myös sikimihappoa, joten niitä kannattaa heittää keitokseen mukaan.

Koronan ja k-piikin haittaoireiden luonnolliset hoitokeinot

Havutee (iso satsi)

Raaka-aineet

2 l vettä

1 kourallinen männynneulasia

1 kourallinen kuusen kerkkiä/ neulasia

Halutessasi lisää mukaan luomutaatuista fenkolia sekä tähtianista

Huuhteuvesi

5l vettä

1 dl omenaviinietikka

Valmistus

Huuhtele neulaset vedessä ja liota niitä etikassa hetken aikaa. Tämän jälkeen huuhtele niistä vielä etikan maku pois. Piko neulasia pienemmeksi ja lisää kattilaan. Hauduta seosta 2 tuntia kannen alla. Jäähdytä seos ja siivilöi sekä pullota. Tarvittaessa voit pakastaa juoman. Voit käyttää myös mäntyuutetta ja männyn siitepölyä.

Koronan ja k-piikin haittaoireiden luonnolliset hoitokeinot

1 kupillinen havuteetä

1,5 dl kuumaa vettä

0,5 tl männyn neulasia

0,5 tl kuusenneulasia

Luomu tähtianis

Luomu fenkolin siemen

2 kuppia kerralla 2-3 krt päivässä

Voit tehdä havuteetä myös pienemmän kupillisen. Esivalmistele neulaset. Laita pilkotut neulaset kupin pohjalle ja kaada kuumaa vettä neulasten päälle. Hauduta noin 5-10 minuuttia ja nauti. Tämä ohje on napattu Kalevi Korennon materiaaleista.

Keppisoppa

Raaka-aineet

25 cm katajanoksa

25 cm männynoksa

5 l puhdasta vettä/ lähdevettä

1 rkl laadukasta suolaa

Huuhteluvesi

5l vettä

1 dl omenaviinietikka

Valmistus

Huuhtele oksat ja laita ne likoamaan etikkaveteen hetkeksi. Tämän jälkeen huuhtele etikan maku oksista pois. Pilko oksat noin 10 cm pätkiksi. Keitä vesi ja suola. Kaada kuuma vesi oksien päälle, jolloin veteen liukenee hartseja sekä antioksidantteja. Anna keppiveden seistä kannen alla huoneenlämmössä kaksi vuorokautta ja tämän jälkeen siirrä seos jääkaappiin viikoksi. Tämän jälkeen siivilöi soppa, pullota ja säilytä kylmässä. Pullotettu keppisoppa säilyy hyvänä noin kaksi viikkoa. Osan keppisopasta voit toki vaikka pakastaa. Keppisoppa ei sovellu raskaanaoleville eikä hartisallergikoille. Myös munuaisongelmista kannattaa olla varovaisia sopan kanssa. Ohje on napattu Sami Tallberglt

Koronan ja k-piikin haittaoireiden luonnolliset hoitokeinot

Luonnollinen hydroksiklorokiini

Täysin luonnollinen hydroksiklorokiini on turvallista käyttää, koska siinä on vain luonnollisia aineita. Tämän juoman teho perustuu tehokkaaseen puhdistukseen sen emäksiseen vaikutukseen kehossa. Juoma on aika muikean makuista, mutta menee hyvin esimerkiksi jonkun toisen juoman mukana tai hunajalla maustettuna. Ota juomaa noin 2 tl- 2 rkl päivässä tai enemmän kehoasi kuunnellen.

Raaka-aineet

3 kpl luomu sitruunaa

3 kpl luomu greippiä

2-3 l vettä

Valmistus

Pese hedelmät hyvin. Voit myös laittaa ne hetkeksi etikkaveteen likoamaan tai pestä soodalla. Kun hedelmät ovat puhtaita, pilko ne paloiksi. Voit puristaa osasta hedelmistä mehun ja pilkkoa kuoret vielä kattilaan mukaan. Laita pilkotut hedelmät ja mehut veden kanssa kattilaan. Keitä matalalla lämmöllä noin 2 tuntia kansi visusti suljettuna. Anna seoksen jäähtyä ja siivilöi se. Pullota juoma lasisiin pulloihin. Voit tarvittaessa myös pakastaa mehua. Koska juoma on tehty täysin luonnollisista aineista, pilaantuu se myös helposti, eli säilytä juomaa kylmässä. Juoma säilyy noin vajaan viikon ajan. Ohje napattu Jyrki Pykärin videolta.

Click here to subscribe

Oletko saanut haitta-oireita koronarokotteesta?

Jos kärsit koronarokotteen haittaoireista, suosittelen kokeilemaan kirjoituksessani jakamiani reseptejä. Elimistön puhdistus korostuu flunssan aikana, mutta suuresti myös jos olet ottanut koronarokotteen ja kärsit sen haittaoireista. Listaan alle hieman aineita, joilla saat puhdistettua kehoasi. Ilmeisesti voikukka olisi erittäin tehokas aine puhdistamaan kehoa, varsinkin kun puhutaan koronapiikin haittavaikutuksista. Voikukkahan onkin hyvin tehokas detox aine muutenkin.

Koronan ja k-piikin haittaoireiden luonnolliset hoitokeinot

Luonnolliset apukeinot haitta-oireisiin

Voikukkatee/ uute (puhdistaa kehoa ja poistaa kuonaa)

Aktiivihiili (puhdistaa kehoa ja poistaa kuonaa)

Kuusenkerkkäjauhe (piikkiproteiinin neutraloimiseen)

C-Vitamiini (lisää kehon vastustyskykyä ja puhistaa)

NAC  N-asetyyli-kysteiini, 600 – 1200 mg / pv (sekä piikkiproteiinien että grafeenin tuhojen minimoimiseen)

N-asetyylikysteiini eli NAC on elimistölle tärkeän kysteiini-nimisen aminohapon vahva ravintolisämuoto. Kysteiiniä ei luokitella välttämättömäksi aminohapoksi, koska elimistö pystyy tuottamaan sitä muista aminohapoista jonkin verran myös itse. Riittävä kysteiniin saanti on kuitenkin tärkeää sen lukuisten terveyshyötyjen vuoksi. N-asetyylikysteiini auttaa kehoa puhdistautumaan sille haitallisista aineista. NAC tehostaa maksassa tapahtuvaa keholle vaarallisten aineiden detoksifikaatiota eli neutralisoimista ja poistumista munuaisten ja virtsateiden kautta.

Rosepippuri (rose-pippurin pureskelu)

L-Arginiini, l-arginine, 1000 – 6000 mg (3-6 grammaa) / päivä. Tämä on vahva verisuonten laajentaja (vasodilaattori) ja voi joillain väliaikaisesti nostaa verenpainetta (joten jos on verenpainelääkityksellä tai kärsii korkeasta verenpaineesta, tai on aivoverenvuotoriski, niin sitten pitäisi ottaa varovasti tai lääkärin suositusten mukaisesti). Tämä auttaa kehoa neutralisoimaan erityisesti grafeenioksidia verenkierrossa.

Koentsyymi Q10, ubiquinone, 200-400 mg/pv (auttaa erityisesti sydäntä)

 

* Ylläoleva lisäravinnelista on napattu Marjo Urbanskin materiaaleista. Katso koko lista alta.

Katso alta mitä muita peruslisäravinteita olisi hyvä olla muutenkin käytössä.

Marjo Urbanski tarkemmat ohjeet:

K-piikin haittojen torjuminen

K-piikin haittojen torjuminen 2

 

Lähde

Piippo, Sinikka 2017: Elivoimaa puista

Kategoria:

15 ajatusta aiheesta “Koronan ja k-piikin haittaoireiden luonnolliset hoitokeinot”

 1. Kiitos näistä! Puuttumatta nyt piikki-asiaan, mikä on sun kanta näiden puhdistuksien yms tekemiseen / ottamiseen imettäessä? Mietin piikin ottaneena (en saanut oireita, mutta valmistauduin myös hyvin) tuleeko lapselle maidon mukana vielä enemmän kuonaa kun puhdistusta buustaa? Kinkkinen tilanne. Muistelen joskus lukeneeni, että tästä syystä imetyksen aikana paastoa/ detox-kuuria ei suositeltu. Toisaalta sit taas taaperolle itselleen maistuu esim kuusenkerkkälatte hyvin.

  1. Moikka Salla!

   Kiitos viestistäsi! En itse lähtisi puhdistamaan kehoa imettäessä. Siinä on aina vaarana, että kuonaaineet/ toksiinit päätyvät myös äidinmaitoon. Puhdistaisin kehoa vasta sitten kun imetys on kokonaan lopetettu. Mutta ehdottomasti antaisin lapselle kuusen kerkkiä edelleen 🙂

   <3 Tiina

 2. Malla Nyman

  Voiko kuusi- ja mäntytuotteita käyttää kun on luonnonhartsi eli colophoni-allergia?

  1. Moikka Malla!

   Kiitos viestistäsi! Tuola keppisopan valmistusohjeessa sanotaan ettei suositella raskaanaoleville tai hartsiallergikoille. Lisään tiedot vielä havutee reseptin kohtaan. Eli ei valitettavasti sovi, tähän samaan kategoriaan menee myös pihkavoide.

   <3 Tiina

 3. Kiitos kirjotuksesta hyvää asiaa kaikki. Kysyisin havusopasta pitääkö kiehua vesi 2tuntia poreillen kannen alla vai jätetäänkö kun kiehahtaa niin hautumaan kannen alle 2 tunniksi ? Itse poreillen keitin 2tuntia kannen alla meneekö vitamiinit ja muut aineet hukkaan jos kiehuu?

 4. Sisko Hillevi Puusaari

  Hei, kysyisin hävitessä ja keppisopasta, voiko tehdä talven häviöstä vai pitääkö olla “tuoretta kasvustoa” ?

 5. Sisko Hillevi Puusaari

  Ps automaattisyöttö teki temput,
  Piti olla havutee 😂
  Sekä tuoreet havut.

 6. Hei!
  Pojalleni 14v tuli haittavaikutuksia toisen piikin jälkeen. Hänellä on astma ja kilpirauhasen vajaa toiminta. Olin tilamassa kuusenkerkää netistä kun luin varoitusta että ei sovi jos on astma ja voi aiheuttaa allergia. Mikä voisi olla hyvä tuote hänelle?

  1. Moikka Dira!

   Kiitos kysymyksestäsi! Nyt keskittyisin ehdottomasti puhdistamaan kehoa. Voisit kokeilla antaa tuota hydroksiklorokiinia pieniä määriä hänelle. Jutussani olikin mainittu kehon puhdistukseen jotain tuotteita mutta tässä vielä uudestaan. Laadukas C-vitamiini esim. (Amlamarjajauhe), Psylliumkuitujauhe turvotettuna (auttaa suolistoa toimimaan), Silicea geeli (suolistolle ja kehon puhdistukseen), aktiivihiili, Voikukkauuteuute, NAC ravintolisä. Myös laadukas maitohappolisä voisi olla hyvä ottaa mukaan.
   Muistathan, että nämä kokeilut ovat omalla vastuulla <3

   Toivottavasti pääsette näillä alkuun, paljon rakkautta sinne <3

   <3 Tiina

 7. Kuinka kauan tuota kuusenkerkkäjauhetta ja ubikinonia tulis käyttää, että piikkiproteiini poistuisi kehosta? Ja mikä olisi helpoin tapa puhdistaa teinipoika, joka ei tietenkään haluis ottaa mitään?

  1. Moi Kirsi!
   Kiitos kysymyksestäsi! Valitettavasti kukaan ei tiedä näihin 100% vastauksia. Mutta yleensä luonnollisista tuotteista ei ole haittaa. Voit myös katsoa jatkojuttuni liittyen kehonpuhdistukseen linkistä, sielä on monia hyviä ja luonnollisia vaihtoehtoja esimerkiksi lapsille 🙂

   <3 Tiina

 8. Meni hetki ennenkuin tajusin, että koronapiikki tarkoittaa rokotetta. Olen luullut että piikillä tarkoitetaan tilastoissa ylöspäin menevää käyrää. Itse olen ottanut koronarokotukset, en -piikkiä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 vinkkiä vähentämään kemikaali

Haluatko vähentää kemikaalikuormaasi?

Tilaa 5 vinkin miniopas ja tasapainoita kehosi!